• BIST 8718.11
  • Altın 2240.946
  • Dolar 32.3295
  • Euro 35.1655
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Mercedes-Benz’in Amiral Gemisi Sprinter Türkiye’de

Mercedes-Benz’in Amiral Gemisi Sprinter Türkiye’de
Mercedes Benz’in hafif ticarideki amiral gemisi Sprinter, yeni nesliyle birlikte minibüs, panelvan ve kamyonet olmak üzere 3 ana seçenekte 1.700’ü aşkın kombinasyon sunuyor.

Türkiye’de satışa sunulduğu 1996 yılından günümüze, hafif ticari araçlar sınıfında başarılı bir grafik çizen Mercedes-Benz Sprinter; Mayıs ayı itibarıyla yenilenerek “Sprinter Sana Yakışır” sloganı ile satışa sunuldu. Minibüs, Panelvan ve Kamyonet olmak üzere 3 ana seçenekte 1.700’ü aşkın farklı seçeneği sunulan yeni Sprinter, üst seviyede modüler bir yapı konsepti oluşturuyor. Bu modüler yapı konsepti ile şehir içi ve şehir dışı yolcu taşımacılığı yapan, okul ve personel servisi hizmeti veren, nakliye ve kurye hizmetleri gerçekleştiren firmalar için yeni çözüm önerileri sunuluyor. 

Yeni Mercedes-Benz Sprinter ile ilgili olarak Mercedes-Benz Türk Hafif Ticari Araçlar İcra Kurulu Üyesi Tufan Akdeniz; “Sprinter araçlarımız satışa sunulduğu günden bu yana; hem fonksiyonellik, çok yönlülük, sağlamlık özellikleri hem de güvenlik donanımları ile taşımacılıkta fark yarattı. Yeni nesil Sprinter araçlarımız da sunduğu bu temel özellikleri aynen korumanın yanı sıra, kapsamlı teknolojik çözümleri ve üstün fonksiyonları ile benzersiz bir örnek sergiliyor. Sahip olduğu özelliklerle yeni nesil Mercedes-Benz Sprinter, yolcu ve yük taşımacılığı için başarılı bir ticari çözüm haline geliyor.” diye konuştu.

Yeni nesil Sprinter Minibüs’te 13+1’den 22+1 kişiye kadar seçeneklerYeni Mercedes-Benz Sprinter Türkiye’de

Türkiye’deki 20 yılı aşkın Sprinter deneyiminin ardından Yeni Sprinter Minibüs; personel, ve okul aracı olarak, 13+1’den 22+1 kişiye kadar sunmuş olduğu sınıfının en geniş ürün yelpazesi ve standart olarak sunduğu ayarlanabilir 3 noktalı emniyet kemerli yenilenen koltukları ile dikkat çekiyor. Yeni Sprinter’da hem ön hem de yolcu bölümü için ayrı klima sistemi, yeni iç yan kaplamalar, arka hoparlörler, her koltuk sırası için USB girişleri ve telefon koyma yerleri ile de konforlu yolculuk deneyimi artıyor. 

Yeni Sprinter’ın 5 ton azami yüklü ağırlığa sahip araçlarda kalın teker seçeneği yer alıyor. Bu özellik sayesinde araçlar yüksek yolcu ve taşıma kapasitelerinde bile daha düşük bir yakıt tüketimi sağlıyor.

Yeni Sprinter Minibüs, sahip olduğu elektrik destekli deri direksiyon simidi, süspansiyonlu sürücü koltuğu ve hız sabitleyici seçeneği ile sürüş konforunu artırırken; USB ve Bluetooth arayüzlü, yüksek çözünürlüklü, geniş dokunmatik ekranlı, akıllı telefon entegrasyonlu Mercedes-Benz multimedya sistemine sahip. Yeni Sprinter Minibüs modellerinde standart olarak sunulan multifonksiyonel direksiyon sayesinde, hem 5 inç ekrana sahip renkli gösterge panelindeki, hem de 10 inçlik yüksek çözünürlüklü dokunmatik multimedya sistemindeki fonksiyonlara erişim sağlanıyor. 

Mayıs ayı itibarıyla satışa sunulan Yeni Sprinter’ın extra uzun modellerinin önümüzdeki aylarda satışa sunulması planlanıyor.

Önden Çekiş Seçeneğiyla Daha Düşük Yükleme Eşiği

Yeni Mercedes-Benz Sprinter’da arkadan itiş ya da önden çekiş seçenekleri sunuluyor. Önden çekişli araçlar, arkadan itişli araçlarla karşılaştırıldığında aracın yük taşıma kapasitesi 50 kg artıyor. Ayrıca önden çekişli araçların 80 mm daha alçak olan yükleme eşiği de ticari kullanımda yüklemeyi önemli oranda kolaylaştırıyor.

9 İleri Şanzıman Sınıfında İlk

Önden çekişli Sprinter modellerinde sunulan 9 kademeli tork konvertörlü otomatik şanzıman, ticari araç pazarında önemli bir yenilik olarak dikkat çekerken, kendini kanıtlamış 6 ileri manuel şanzıman da Yeni Sprinter’in öne çıkan özellikleri arasında yer alıyor. Otomatik şanzımanın vites oranları yakıt ekonomisi ile atak sürüş özellikleri arasında mümkün olan en iyi dengeyi sağlıyor. Yeni şanzımanın beraberinde getirdiği bir diğer önemli avantaj ise daha düşük ses seviyesine bağlı olarak artan yol konforu. Geliştirilmiş 6 ileri manuel şanzıman ise vites kolunda rahatsız edici titreşimlerin önüne geçen yapısıyla kullanım konforunu destekliyor. 

Yeni nesil Sprinter’da ergonomik tasarımlı konforlu koltuklar, anahtarsız çalıştırma ve optimize edilen iklimlendirme sistemi, öne çıkan yenilikler arasında yer alıyor. 

Güvenlik Donanımlarında Yüksek Standart

Gelişmiş  Mesafe takip sistemi Distronic, “Aktif Fren Asistanı”, “Aktif Şerit Takip Asistanı” ve yorgunluk uyarısı “Attention Assist” gibi elektronik asistanlar sürüş güvenliğinde sürücüye destek oluyor. Bu donanımlara ek olarak, kendi kendini temizleyebilen ve görüntüyü iç dikiz aynasına aktaran “Geri Görüş Kamerası”, 360 derece görüş açısına sahip modern park yardımcısı veya silme işlemi esnasında maksimum görüş alanı sunan entegre “Yağmur Tipi Silecek Sistemi”, yeni nesil Sprinter ile birlikte yeni sürüş destek sistemleri olarak sunuluyor.

Yeni Mercedes-Benz Sprinter Teknik Özellikleri

 

416 CDI

516 CDI

Motor

Silindir sayısı

4

4

Motor hacmi [cm³]

2143

2143

Nominal güç [Bg/Kw]

163Bg / 120 Kw @ 3800 dev/dak

163Bg / 120 Kw @ 3800dev/dak

Maksimum tork [Nm]

360 Nm @ 1400-2400 dev/dak

360 Nm @ 1400-2400 dev/dak

Egzoz emisyonu

Euro VI

Euro VI

Şasi ve Tahrik Sistemi

Çekiş

Arka

Arka

Azami Yüklü Ağırlık [kg]

4.100

5.000

Debriyaj

Tek Plakalı Kuru Kavrama

Tek Plakalı Kuru Kavrama

Şanzıman

6 İleri Manuel Şanzıman

6 İleri Manuel Şanzıman

Yakıt Tankı ve Elektronik Sistemler

Yakıt deposu [L]

71

71

Yakıt Türü

Dizel

Dizel

AdBlue Deposu [L]

22

22

Akü

12 V / 92 Ah

12 V / 92 Ah

Lastikler

 

 

Ön

235/65 R 16

225/75 R16 C

Arka

235/65 R 16

285/65 R16 C


Yeni Mercedes-Benz Sprinter Türkiye’de

Yeni Mercedes-Benz Sprinter Türkiye’de

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77