• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 24 °C

Mini Cargo’nun Fabrika Test Sürüşleri Başladı

Mini Cargo’nun Fabrika Test Sürüşleri Başladı
TOFAŞ Fabrikası’nda üretilerek Avrupa’ya ihracatı gerçekleştirilecek olan Mini Cargo’nun fabrika test sürüşleri başladı.

TOFAŞ Fabrikası’nda üretilerek Avrupa’ya ihracatı gerçekleştirilecek olan Mini Cargo’nun fabrika test sürüşleri başladı. 150 mühendisin geliştirdiği ve herkesin merakla beklediği Mini Cargo’yu KargoHaber Dergisi olarak görüntüledik. Mini Cargo, araç henüz test aşamasında olduğu için tasarımını gizli tutmak amacıyla çeşitli aparatlarla gizlenmiş.

Mini Cargo Projesi, Tofaş’ın tarihinde bir kilometre taşı olarak görülüyor. Minicargo, birden çok marka için üretilmesi bakımından Türk otomotiv sanayinde bir ilk olacak. Fikri mülkiyet hakları da Tofaş’a ait olacak olan Mini Cargo’nun, Fiat Auto ve Peugeot Citroen (PSA) işbirliği ile 2008 yılının başında piyasaya sunulması planlanıyor. Tofaş, Minicargo ile Avrupa hafif ticari araç pazarında yaşanması beklenen büyümeye proaktif cevap vermeyi hedefliyor.


Koşullar uygun olduğu takdirde aracın lansmanının bu yılın Kasım ayı sonundaki CV İstanbul Fuarı’nda yapılabileceği belirtiliyor.

Mini Cargo’nun üretim tarihinde bir değişiklik bulunmadığını belirten yetkililer, Mini Cargo’nun 3 marka için 3 farklı adı olacağını ancak henüz isimle ilgili netleşmiş bir karar bulunmadığını ifade ediyorlar. Tofaş’ın İtalya ile ortak görüşmeleri proje çerçevesinde sürüyor. Alım garantisi, yani “al veya öde” prensip anlaşması kapsamında gerçekleştirilecek olan Minicargo Projesi, Tofaş için satış riski içermeyen kapsamlı ve sürekli bir ihracat projesi. Tofaş, Fiat markasının yanında Peugeot ve Citroen’e de üretim yaparak Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyor.

Tofaş’ın bu projeler ile gerçek anlamda uluslararası bir üretim merkezi haline geldiğine değinen yetkililer, şirketin bu projelerle 8-10 yılını garanti altına aldığını söylüyorlar.

Türkiye’nin özellikle hafif ticari araç üretiminde eşsiz bir uzmanlık geliştirdiğini belirten yetkililer şöyle devam ettiler: “Bu sadece Tofaş'a mahsus bir durum değil rakiplerimiz de bunu yapıyorlar. Mini Cargo’nun mühendisliği burada geliştiriliyor. Bunun için özel bir şirket kurduk. Sırf bu projede 150 mühendis çalışarak bu aracı geliştiriyor. Türkiye, Avrupa’daki en iyi mühendislik okullarından birine sahip. Avrupa'da o yüzden çok kaliteli, akıllı mühendisler bulmak çok zor iken burada çok kolay.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77