• BIST 8708.17
  • Altın 2242.45
  • Dolar 32.332
  • Euro 35.1585
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Nissan Hafif Ticari Araçlar Yeni Yönetim Anlayışıyla Avrupa Pazarında Hedef Yükseltti

Nissan Hafif Ticari Araçlar Yeni Yönetim Anlayışıyla Avrupa Pazarında Hedef Yükseltti
2014 Nisan ayında global olarak karlılık ve büyüme performanslarını artırmak için Nissan Ticari Araçlar bölümü olarak yeni bir yapılanmaya gidildi.

Binek araçlardan ayrılan Nissan ve Renault hafif ticari araç bölümleri doğrudan grup CEO’suna rapor vermek üzere yeniden yapılandırıldı. Her ne kadar Türkiye’de hafif ticari araç modelleriyle yer almasa da Nissan Avrupa’nın önemli pazar oyuncularından biri olarak dikkat çekiyor.

Ponz Pandikuthira, bu süreçte Nissan Avrupa Hafif Ticari Araç Direktörü olarak atandı. Formula 1’de yarışan Red Bull Racing Team’in hafif ticari araç sponsoru olan Nissan’ın davetlisi olarak izlediğimiz yarışın Monako ayağında Ponz Pandikuthira ile özel bir görüşme gerçekleştirdik.

Hedeflerinin gayet basit olduğunu açıklayan Pandikuthira, Avrupa’da Nissan’ın hafif ticari araç işini büyütmek istediklerini ve bunu sadece pazar paylarını artırarak değil karlı bir büyümeyle de gerçekleştirmek istediklerini açıklayarak “Karlılığın bizim için önemli olduğunu söyledim. Neden? Karlı olduğunuz sürece yeni hafif ticari araçlar için yatırımlarınıza ve AR-GE çalışmalarınıza devam edebilirsiniz” dedi


Ticari Araç Müşterilerine Özel İlgi Gösterilecek

Geçen sene Avrupa’da yüzde 2,8 pazar payıyla 54 bin araç satışı gerçekleştirdikleri bilgisini veren Pandikuthira, şirket yapılanmasındaki değişikleri şu şekilde özetledi: “Geçen yıl Temmuz’da başladığım bu görevde bazı planlarımız bulunuyor. Daha önce Qashqai ve X-Trail modelleri gibi binek araçlarda başarıyla uyguladığımız bazı Nissan Avrupa Hafif Ticari Araç Direktörü Ponz Pandikuthirastratejileri ticari araçlarda uygulayacağız. Kısa vadede pazar payımızı 3,8’e yükseltmeyi planlıyoruz. Günlük kiralama ve filo satışlarıyla birlikte bütün olarak birim başı karlılığı ve sürdürülebilirliği sağlamak istiyoruz. 

Bu süreçte ekibimizi Avrupa’nın köklü ticari araç markalarında çalışmış profesyonellerle güçlendirdik. Şu anda büyüyen hafif ticari araç pazarındaki birimimizi kurarak ve bu alana odaklanmış olarak çalışmak zorundayız. Müşteri memnuniyeti için sadece hafif ticari araçlara özel bir fon yönetimi de gerekiyor. Nissan LCV olarak üretim ve satışını yaptığımız 7 farklı modelimiz var. Başka hiçbir binek araç üreticisinin hafif ticari araç olarak bu kadar geniş ürün gamı bulunmuyor. Bu alanda işi büyütmek için gelecek için müşterilerimiz tarafında ve bayi tarafında iki projeyi hayata geçirmek üzereyiz.”

Şu anda bayilerinin çoğunlukla binek araç satışı yaptıklarını bayinin bir tarafında da hafif ticari araçlar bulunduğunu kaydeden Pandikuthira, genellikle binek araçlara büyük alan ayrılan bu yerlerde hafif ticari araçlar için ayrılan alanların yetersiz olduğunu söyledi.

Gelecek seneden itibaren bunu değiştireceklerini ifade eden Pandikuthira, sözlerine şöyle devam etti: “Hafif ticari araçlar için ayrılan bölüm aynı binada en az binek araçlara ayrılan alan kadar olacak ve bunu serviste de sağlayacağız. Ayrıca orada çalışacak personelin de hafif ticari araçlar konusunda uzman satıcılar olmasını sağlayacağız. Bu yapılanma için bizimle doğrudan rekabet içinde olmayacak araçları bulunan ağır ticari araç bayileriyle işbirliği de yapabiliriz. Bu süreç sadece hafif ticari araç satışı yapabilecek Nissan bayileriyle de devam edecek. Özel lokasyonlarda kurulabilecek noktalarla bu alandaki gücümüzü arttıracağız. 2015 yılı sonuna kadar bizim araçlarımızla hayatlarını kazanan insanlara verdiğimiz önemle bu adımlarımızın sonuçlarını hızlı bir şekilde almaya başlayacağız.”

Hafif Ticaride Renault-Nissan Sinerjisi Artacak

Gelecekteki araçlarımızda daha çok Renault-Nissan sinerjisi görüleceğini ve daha çok ortak gelişimlere imza atacaklarını da belirten Pandikuthira,  bunun sadece aynı aracı farklı isimlerle sunmak şeklinde olmayacağının altını çizerek şöyle devam etti: “Odağımız daha çok müşteri deneyimlerine yönelik olacak.  Örneğin Renault yaklaşık 70 bin Renault Master üretiyor. Biz 6 bin civarında üretiyoruz. Müşteri tabanımız Renault’dan tamamen farklı, gerçekleştirdiğimiz araç dönüşümleri Renault’dan farklı… Renault ile aynı şeyleri yapıp fiyatta rekabet etmek anlamsız.”

Gelecek Elektrikli Araçların Olacak

Elektrikli araçlar hakkında da konuşan Pandikuthira, elektrikleşmenin gelecekte çok daha fazla önem kazanacağını ve zaman içinde özellikle bazı şehir içi taşımacılık ihtiyaçları için en uygun çözüm olduğunu kaydetti.

Nissan’ın geliştirdiği elektrikli hafif ticari ve binek araçların satışının arttığını da kaydeden Pandikuthira, 200 bin kilometreye ulaşan araçların sorunsuz çalışmaya devam ettiklerini vurguladı. Pandikuthira, elektrikli Nissan Leaf’ın tavsiye edilme oranının yüzde 98’le rekor bir oran yakaladığını da sözlerine ifade etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77