• BIST 9774
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C

Opel Ticarilerini Yenilemeye Devam Ediyor

Opel Ticarilerini Yenilemeye Devam Ediyor
PSA Grubu çatısı altına geçmesiyle birlikte hızlı bir entegrasyon sürecine giren Opel, hafif ticari araçlarını yenilemeye devam ediyor.

Geçtiğimiz yıl Combo ile PSA platformuna katılan Opel, Haziran ayında Vivaro ve Mavono modellerini yenileyerek tanıtımını taptı.

Türkiye’deki araç yelpazesinde ağırlığını binek araçlara vermiş olsa da Opel, 2001’de tanıtılan Vivaro modeliyle 1 milyon adetin üzerinde satışa ulaştı. Markanın büyük ticarisi Movano ise son nesliyle 170 bin adetten fazla satıldı.

Geçtiğimiz yıl satışa sunulan ve International Van Of The Year ödülünü alan Opel Combo ile hafif ticari araçlarını yenileme başlayan Opel, Vivaro’nun üçüncü neslini tanıtmış oldu. Yeni jenerasyonda platform değiştirildi ve PSA grubunun D segmentteki ticarisiyle ortak fabrikaya geçildi. Bu değişim aynı zamanda markanın MPV modellerinden olan Zafira Life’ı da kapsadı. Zafira Life ismi Vivaro’nun binek versiyonlarında hayat buldu.

Yenilenen Movano ile farklı bir markadaki ortak platformu şimdilik kullanmaya devam kararı aldı ve yenilenen 3 modeliyle özellikle Avrupa’daki rekabette yerini güçlendirmeyi hedefliyor.

Opel’in hafif ticarideki yenilik ve aksiyonlarıyla marka 2019 yılının ilk çeyreğinde yaklaşık 33 bin adet araç satarak geçen yılın aynı dönemine göre satışlarını yüzde 35 arttırdı.

Hem Movano için hem de Vivaro için müşteri talepleri geçen söneye göre oldukça önemli derece arttı. Ancak yine de International Van Of The Year 2019 ödüllü Opel Combo bu büyümenin arkasında asıl büyük etken oldu. Geçen yılın ilk üç aylık dönemine göre yüzde 68 oranında daha fazla satılan Opel Combo, markanın toplam satışlarına önemli ölçüde etki etti.

Satışların bu şekilde artmasında Opel’in bütün bayilerinde hafif ticari araçların satmaya başlaması ve müşterilerin araçlara daha kolay bir şekilde ulaşması olduğu ifade edildi.

Yeni Opel Movano

Almanya’da tanıtımı yapılan yeni Opel Movano, yapılan geliştirmelerle daha güvenli ve daha kullanıcı dostu bir araç haline getirilmiş. Dış tasarımda önemli değişikliklerin görülmediği modelin ön kısmında Opel logoso daha belirgin bir şekilde yerleştirilmiş ve ızgara daha derin bir şekilde konumlandırılmış. Ön kısımda Opel logosundan uzanan karakteristik kanatlar, ön farlara entegre edilmiş LED günışığı farlarına doğru yatay bir bütünlüğü sağlıyor.

Yeni Movano'nun kokpiti, yapılan iyileştirmelerle modern bir mobil ofis gibi tasarlanmış. Toplam 22 saklama alanıyla sürücüye ihtiyaç duyduğu imkanı fazlasıyla sağlıyor. Çekmece gibi açılabilen ve 10,5 litreye kadar kapasiteye sahip FlexTray torpido gözü gibi akıllı tasarımlarla zenginleştirilen kabinde yemek masası ve çalışma alanları da yer alıyor. Movano’da kullanılan yeni güvenlik teknolojiler arasında sürekli çalışan arka görüş kamerası, korna nokta uyarı, şerit takip sistemi, Apple CarPlay ve Android Auto gibi mobil cihaz entegre sistemleri ve kablosuz şarj noktası yer alıyor.

Daha önce olduğu gibi, yeni Movano panelvan, 4,5 ton maksimum brüt araç ağırlığı ve 17 metreküp kargo hacmine ulaşabilen dört uzunluk ve üç yükseklik seçeneğiyle sunuluyor. 5 euro palete kadar taşıma kapasitesi sunan Movano’nun yük alanının duvarlarında tutamaçlar ve LED aydınlatması gibi kullanışlı detaylar yer alıyor.

Opel Ticarilerini Yenilemeye Devam Ediyor

Yeni Movano gücünü 2,3 litrelik BiTurbo dizel motordan alıyor. Avrupa’da Eylül ayında uygulanmaya başlanacak olan Euro 6d-TEMP ve Euro VId emisyonlarına uygun olan motor, 96kW (131bg) arası 133kW (180bg) güç sağlıyor. Önceki versiyoan göre 5 ve 10 bg daha fazla motor gücü sağlanırken 20 ve 40 Nm daha fazla tork aracı sınıfının güçlülerinden yapıyor.

Yeni Opel Vivaro

Opel’in PSA ile birleşmesinin ardından PSA Grubu’nun tamamı için hafif ticari araçlar küresel geliştirme merkezi olarak konumlandırılan markanın Almanya Rüsselsheim’da ki tesisleri markanın Alman genlerine sahip çıkmak adına önemini koruyor.

Opel Vivaro da bu anlayışın bir sonucu olarak PSA Grubu’nun D segmenti ticari modelinden başarıyla uyarlanmış. İlk defa 4.60, 4.95 ve 5.30 metre olmak üzere üç farklı uzunlukta sunulmaya başlanan Yeni Vivaro, maksimum 6,6 metreküp kargo hacmine sahip ve selefinden 200 kg daha kapasiteyle 1.400 kilograma yük kapasitesine ulaşmış. 1,90 metre yükseklikle alçak tavanlı park alanlarına sürtmeden girme imkanı sunan Yeni Vivaro, IntelliGrip çekiş kontrol sistemiyle çamur, kum veya kar gibi kaygan yüzeylerde stabilite ve güvenlik sağlıyor.

Opel Ticarilerini Yenilemeye Devam Ediyor

Şerit takip asistanı, hız uyarı tanıma, yorgunluk uyarısı, ACC, kaza uyarı sistemi ve otomatik acil fren sistemi gibi gelişmiş güvenlik teknolojilerini de barındıran Yeni Vivaro’da ön ve arka tarafında ultrasonik sensörler de yer alıyor.

Euro 6d-TEMP sertifikalı 1,5 ve 2 litrelik motorların kullanıldığı Yeni Vivaro, 75kW/102bg’den 130kW/177bg’ye uzanan güç sağlıyor ve düşük yakıt tüketimiyle dikkat çekiyor.

Opel Ticarilerini Yenilemeye Devam Ediyor

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77