• BIST 9099.03
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3697
  • Euro 34.9682
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

Opel Yeni Combo İle Türkiye Hafif Ticari Pazarına Girdi

Opel Yeni Combo İle Türkiye Hafif Ticari Pazarına Girdi
Opel, ülke lansmanı yapılan ve 2019 Yılın Ticari Aracı ödülünü alan Yeni Combo ile Türkiye pazarında yeni bir başlangıç yaptı.

2013 yılından sonra ilk defa ürün gamına bir hafif ticari modelini ekleyen Opel Türkiye, yeni Combo ile hem ticari hem de bireysel kullanıcıları hedefliyor. Yaklaşık 1,5 yıl önce PSA Grubu’na geçmesinin ardından hızlı bir entegrasyon süreci geçiren Opel, hafif ticari bölümde ilk ortak platform ürüne markanın en küçük ticarisi Combo ile geçti. PSA Grubu’nun özellikle Avrupa satışlarına önemli katkıda bulunması beklenen Opel hafif ticari araç grubunda ortak model entegrasyonunun da artması bekleniyor.

İzmir’in ilçesi Urla’da yapılan lansmanla tanıtılan Yeni Opel Combo’nun tanıtımında konuşan Opel Türkiye Genel Müdürü Çağrı Öztaş, sürdürülebilir şekilde karlı elektrikli ve küresel bir Opel’in geldiğini söyledi. Ticari araçların karlı şekilde yükselen satış adetlerinde stratejik öneme sahip olduğunu aktaran Öztaş, Opel’in 1999 yılından beri ilk defa karlılık açıkladığını da sözlerine ekledi. Öztaş, bu aracı Türk tüketicisinin çok seveceğini kaydederek araçla ilgili şunları söyledi: “Segmentinin standartlarını değiştirecek olan yeni Combo’yu Opel severlerle buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz. Yeni modelimizi her günün kahramanı olarak nitelememizin nedeni gayet açık. Yeni Combo, kullanıcısının her gün yanında olacak, hem özel hem de iş hayatlarında bir otomobilden bekledikleri tüm ihtiyaçları karşılayacak şekilde tasarlandı. Bu modelimizde binek otomobillerde görülen güvenlik ve konfor özelliklerini müşterilerimize standart olarak sunacağız. Verimli dizel motorlarımız da hem yakıt ekonomisi hem de performans konusunda iddialı. Ferah ve kullanışlı yaşam alanını da göz önüne aldığımızda yeni Combo kullanıcıları çeşitli ihtiyaçlarına kusursuz yanıt vermek için hazır bekleyen bir kahramana sahip olacaklar.”

Yeni Combo İle Opel Türkiye Hafif Ticari Pazarına Girdi

Yeni Combo satış hedeflerine de değinen Öztaş, 2019 Mart-Aralık‘ta pazar büyüklüğüne bağlı olarak minimum 3 bin adet satış elde etmeyi hedeflediklerini açıkladı. Daha sonra araçla ilgili detayları ise Opel Türkiye Ürün, Fiyatlandırma ve Kampanya Müdürü Serkan Arabacıbaşı verdi. Combo’nun Opel tarihinde özel bir yeri olduğunu aktaran Arabacıbaşı, ilk defa 1986 yılında yollara çıkan modelin başarısını sürdürdüğünü açıkladı. Ülkemizde 1.5 litre 102 hp ve 130 hp dizel motorlarla satışa sunulan yeni Opel Combo, 5 ileri manuel ve 8 ileri tam otomatik şanzımanlarla ortalama 4.3 litrelik yakıt tüketimi ile sınıfının en tasarrufla araçlarından.

Yüksek güvenlik teknolojileri

Türkiye’de sadece binek modelleriyle yer alacak Yeni Opel Combo, yüksek sürüş güvenlik sistemlerine sahip. Şerit Koruma Özelliği ile Şerit İhlali Uyarı Sistemi, Hız Limiti Trafik İşareti Tespit Sistemi, Sürücü Yorgunluk Tespit Sistemi, Yaya Tanıma Özelliği ile Ön Çarpışma İkazı ve Aktif Acil Frenleme Sistemi baz modelden itibaren standart olarak sunuluyor. Anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi, 8” dokunmatik ekranlı bilgi-eğlence sistemi ve 180o derece panoramik geri görüş kamerası ise kullanıcısının günlük hayatını kolaylaştıran diğer özellikleri olarak dikkat çekiyor.

Geniş yolcu kabininde 28 adet, toplam 186 litreye varan saklama alanı bulunan yeni Opel Combo’nun bagaj hacmi ise 950 litre. Aracın iki tarafında bulunan sürgülü kapılar ise yolcu kabinine giriş ve çıkışı kolaylaştırıyor. Yeni Combo’nun kullanıcılarına sunduğu önemli kullanım kolaylıklarından biri de bagaj kapağını açmadan yük alanına erişimine imkan veren açılabilir camlı bagaj kapağı.

İç mekanda sürücünün tüm kontrol kumandalarına oturma pozisyonunu değiştirmeden kolayca erişebileceği toplu bir yerleşim mevcut. Opsiyonel olarak sunulan panoramik cam tavan iç mekana daha ferah bir hava katarken, sunduğu çok sayıda saklama gözüyle ve LED aydınlatması ile de ekstra kullanım kolaylığı sağlıyor.

4403 mm uzunluğa, 1848 mm genişliğe ve 1841 mm yüksekliğe sahip yeni Combo 102 hp’lik dizel versiyonunda 1521kg ağırlığa sahipken, 130 hp’lik dizel versiyonunda ise bu rakam 1536kg’a çıkıyor. Her iki versiyonda da 50 litre yakıt ve ayrıca 17 litrelik bir AdBlue deposu bulunuyor.

Yeni Combo İle Opel Türkiye Hafif Ticari Pazarına Girdi

Yeni dizel motorlar ile performans ve verimlilik

Yeni Combo dört silindirli 1.5 lt. Turbo dizel motorlar ile satışa sunuldu. Euro 6.2 emisyon sınıfını karşılayan motorlardan 102 hp’lik ünite 5 ileri manuel şanzımanla eşleştiriliyor ve sürücüsüne maksimum gücü 3500 devirde sağlıyor. 250 Nm maksimum tork değerini ise 1750 devirde sunuyor. Bu motor-şanzıman kombinasyonu ile 0-100 hızlanmasını 12,7 saniyede tamamlayan yeni Opel Combo’nun maksimum hızı ise 172 km/s olarak açıklandı. Açıklanan fabrika akaryakıt tüketimi değerleri ise: Şehir içi: 4,6 şehir dışı: 4,1 ortalama: 4,3, CO2 emisyon değeri: 113 gr/km.

8 ileri tam otomatik şanzımanla eşleşen 130 hp’lik ünite ise maksimum gücünü 3750 devirde sağlıyor. 300 Nm maksimum tork değerini ise 1.750 devirde sunuyor. Bu motor-şanzıman kombinasyonu ile 0-100 hızlanmasını 11,4 saniyede tamamlayan yeni Opel Combo, maksimum hızı ise 184 km/s olarak açıklandı. Yakıt tüketimi değerleri ise: Şehir içi: 4,6 şehir dışı: 4,2 ortalama: 4,3 CO2, emisyon değeri: 115 gr/km olarak segmentinin en verimli değerleri arasında bulunuyor.

Otomatik şanzıman seçeneğinde bir Opel modelinde ilk defa klasik vites topuzu yerine döndürülebilen vites kontrol ünitesi kullanılıyor. Combo sürücüsü arzu ederse direksiyon simidinde bulunan kulakçıklarla da vites değişimini manuel olarak yapabiliyor.

Yeni Combo İle Opel Türkiye Hafif Ticari Pazarına Girdi

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77