• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Otokar Savunma Sanayii Müsteşarlığı İle Anlaşma İmzaladı

Otokar Savunma Sanayii Müsteşarlığı İle Anlaşma İmzaladı
OTOKAR, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 861 adetlik taktik tekerlekli araç ihtiyacını karşılamak üzere Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ile anlaşma imzaladı.

OTOKAR, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 861 adetlik taktik tekerlekli araç ihtiyacını karşılamak üzere Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ile anlaşma imzaladı. Düzenlenen imza törenine Milli Savunma Bakanı M. Vecdi Gönül, MSB Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar,  Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, Otokar Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Önen, Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç ve MSB Savunma Sanayii Müsteşarlığı Kara Araçları Daire Başkanı M. Levent Şenel katıldı.

Koç Topluluğu şirketi olan Otokar, Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri’nin; silah, malzeme ve personelinin emniyetli ve süratli taşınmasını, intikalini sağlamak maksadıyla taktik tekerlekli araç ihtiyacının karşılanması için açılan ihalenin sonucunda Aralık 2008 tarihinde sözleşme görüşmelerine başlamak üzere seçilmişti. İhalenin sonuçlanmasının ardından SSM ile Otokar arasında başlayan sözleşme görüşmeleri tamamlandı. Otokar ile SSM arasında imzalanan anlaşmaya göre Otokar, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyacı olan Taktik Tekerlekli Araç (TTA) kategorisinde 413 adet 3/4 ton Komuta Kontrol Aracı ve 448 adet 3/4 ton Yük ve Personel Aracı’nın tasarımını ve üretimini gerçekleştirecek. Otokar 861 adet taktik tekerlekli araçları kademeli olarak 1 yıl içinde teslim edecek.

Ankara’da Savunma Sanayii Müşteşarlığı Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen imza törenine Milli Savunma Bakanı M. Vecdi Gönül, Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, Otokar Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Önen, Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç ve Milli Savunma Bakanlığı Savunma Sanayii Müşteşarlığı Kara Araçları Daire Başkanı M.Levent Şenel katıldı.


Bakan Gönül: “Otokar başarılı çözümler üretiyor”

Törende konuşan Milli Savunma Bakanı M.Vecdi Gönül, Otokar’ın kara araçları alanında Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tüm ihtiyaçlarının yurt içinden karşılanması vizyonunun gerçekleştirilmesinde önemli katkısı bulunduğunu söyledi. Bakan Gönül, “Otokar, Land Rover araçları üzerinde kendi mühendislik ve tasarım kabiliyeti ile özel araçlar ve alt sistemler tasarlayarak, başta Türk Silahlı Kuvvetlerimiz olmak üzere dost ve müttefik ülkeler için uzun yıllardır başarılı çözümler üretmektedir” dedi.

 

Mustafa V.Koç: “Göreve Hazırız”

Savunma Sanayii Müşteşarlığı’nda düzenlenen imza töreninde Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç yaptığı açıklamada, Otokar’ın savunma sanayiindeki başarılarına bir yenisini eklemesinden büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Mustafa V. Koç şöyle devam etti:

“Ülkemizin bölgede lider bir ülke olması için istikrarlı yönetime, büyüyen ekonomiye, güçlü ve çağdaş bir silahlı kuvvetlere ihtiyacı vardır. Günümüz tehditleri ve modern savaş alanı şartları göz önüne alındığında modern ve güçlü bir ordu için yetişmiş insan gücüne ihtiyaç var. Bunun yanında teknolojik olarak üstün, yönelecek tehditleri bertaraf edecek yetenekte modern ekipmanlar, araç ve gereçlere sahip olmak gerekmektedir. Bu sebeple de kendi kaynak ve kabiliyetlerimizi geliştirmemiz, kendi teknolojimizi üretmemiz şarttır. Ancak bu şekilde çağı yakalayabilir, savunma sanayiinde sürekli bir gelişme sağlayabiliriz. Bu anlamda Bakanlığımız ve müşteşarlığımız savunma sanayinin yerel yeteneklerinin gelişimi için çok önemli açılımlarda bulunuyor. Biz de Koç Topluluğu olarak savunma sanayiinde uzun süredir emek ve kaynak harcıyor ve bunun sonucu olarak da büyük projelere imza atıyoruz. Otokar, RMK Marine, Koç Bilgi ve Savunma Teknolojileri şirketlerimiz ile Ülkemiz Savunma Sanayii’nin ihtiyaçlarını karşılamanın ötesinde uluslararası rekabetin bir parçası olarak ihracatımızı da artırmayı hedefliyoruz. Otokar olarak silahlı kuvvetlerimize Taktik Tekerlekli Araç üretimi görevini 1987’den beri sürdürmenin mutluluğunu yaşıyoruz.”


Land Rover Defender araçlar büyük filo içinde farklı tiplerde olma özelliği taşıyor

MSB Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar ise toplantıda söz alarak Türk savunma sanayinde Otokar'ın önemli bir yerinin olduğunu ifade etti. Bu proje ile Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde oldukça yaygın bir kullanım alanı bulan Land Rover Defender araçları; arazide üstün hareket yeteneği, güvenirliği ve uzun ömrünün yanı sıra farklı görevlere uyarlanabilir olmasından dolayı aynı büyük filo içinde farklı tiplerde araçların olabilmesi imkanı verdiğine dikkat çekti. Bayar, bu araçların bunu sağlarken standart araç tipi ve araç ailesi yaklaşımına katkı sağlayarak, azami ortak parça ve lojistik bütünlük sayesinde işletme, bakım ve idamede kolaylık ve tasarruf sağladığını da sözlerine ekledi.


Bu proje Otokar’ın başarısını takdir edilir kıldı

Otokar Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Önen ise imza töreninde yaptığı konuşmada, Otokar’ın 1987 yılında Türkiye’nin ilk taktik tekerlekli aracını ürettiği günden bu yana Türk Silahlı Kuvvetleri’nin taktik tekerlekli araçlar alanında en büyük tedarikçisi olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Araştırma geliştirme yatırımlarımızla, üstün mühendislik kabiliyetimizle araçlarımızı ordumuzun ihtiyaçları doğrultusunda sürekli geliştiriyor ve farklılaştırıyoruz. Tasarım ve üretim konularında kazandığımız tecrübe ve ortaya koyduğumuz araçlar ile bugün dünya çapında üretim yapan, Türkiye’nin savunma sanayiinde ihracat liderliğine ulaşmış bir şirket konumundayız. 25 binden fazla aracımız, Türk Silahlı Kuvvetleri başta olmak üzere 15’ten fazla dünya ordusunda farklı coğrafyalarda başarı ile hizmet veriyor. Bunlardan 22 bin adedini ise bugün anlaşmasını imzaladığımız zırhsız taktik araçlar oluşturuyor.”

Önen, Otokar’ın savunma sanayii alanında bugüne kadar sahip olduğu bilgi birikimi ve tecrübeyle SSM tarafından tekrar tercih edildiğine dikkat çekerek, “Bu projeyi Otokar’ın üstlenmesi bizim için mevcut başarılarımızın takdir edilmesi anlamına da geldiği için çok önemlidir. Bu yeni görevde bugüne kadar olduğu gibi yüksek başarıya ulaşmak için elbette çok çalışacağız” diye konuştu.

Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç ise 413 adet 3/4 ton Komuta Kontrol Aracı ve 448 adet 3/4 ton Yük ve Personel Aracı araçları geliştirmek için Land Rover Defender ürün gamından faydalanacaklarını açıkladı. Görgüç, şöyle konuştu:

“Taktik tekerlekli araçlar sınıfında, Türkiye’nin en büyük tedarikçisi ve lider ihracatçısı konumunda olan Otokar, 22 yıldır Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyaçları ve istekleri doğrultusunda geliştirmeler yapıyor ve sunuyor. Land Rover Defender taktik tekerlekli araçlarımız Türk Silahlı Kuvvetler bünyesinde yaygın olarak kullanılıyor. Gelişen yeni ihtiyaçlar neticesinde yine Land Rover araçlarının tercih edilmesi bizleri memnun etti.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77