• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 19 °C

Otokar ‘Tasarım Onay Sertifikası’ Aldı

Otokar ‘Tasarım Onay Sertifikası’ Aldı
Otokar, TSE tarafından ‘Üretim Yeri Uygunluk’ ve Kamyonüstü Tanker ve 2 farklı tip Tanker Treyler uygulamaları için ‘Tasarım Onay Sertifikası’ almaya hak kazandı.

Otokar, TSE tarafından ‘Üretim Yeri Uygunluk’ ve Kamyonüstü Tanker ve 2 farklı tip Tanker Treyler uygulamaları için ‘Tasarım Onay Sertifikası’ almaya hak kazandı.


Otokar’a sertifikaları TSE Genel Merkezi’nde düzenlenen ‘İlk Ulusal Uygunluk Belgesi Töreni’nde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün tarafından verildi. Sertifikaları Otokar adına Otokar Genel Müdür Yardımcısı Murat Ulutaş aldı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Otokar Genel Müdür Yardımcısı Murat Ulutaş, “Otokar olarak 1963'ten bu yana kendi teknolojilerimiz, tasarım ve uygulamalarımızla müşterilerimizin ihtiyaçlarına uygun özel çözümler sunuyoruz. Tehlikeli madde taşımacılığı alanında tanker, semi-treyler ve kamyon üstü uygulamalarımızla sektöre hizmet veriyoruz. Bugün Otokar, tankerlerinde ADR sertifikası bulunduran en deneyimli şirket. Tankerlerin devrilmesine karşı güvenlik getiren R111 sertifikasını alan Avrupa’da altı firmadan biriyiz” dedi.

Murat Ulutaş sözlerine şöyle devam etti: “Geçmişte, Türkiye’de ADR regülasyonunun resmi olarak henüz tanınmaması ve belgelendirme işleminin yapılamaması, tehlikeli madde taşımacılığında emniyete büyük önem veren petrol dağıtım firmalarının ADR sertifikalı tankerlerini 2000’li yıllara kadar yurtdışından temin etme yoluna gitmesine neden olmuştu. ADR sertifikalı tankerlerin Türkiye’de üretilmesini sağlamak ve yurtdışına bağımlılığı ortadan kaldırmak amacıyla 2000 yılında Otokar tarafından başlatılan çalışmalar başarıyla sonuçlandı ve Otokar Türkiye’nin ilk ADR sertifikalı tankerlerinin üretimine başladı. Bu zamandan beri ilklere imza atmaya devam ediyoruz. ADR Yönetmeliği kapsamında TSE’den Eliptik Tanker Treyler ve Kamyon üstü Tanker uygulamalarında Tasarım Onay Sertifikası alan ilk firma olmaktan gurur duyuyoruz.”

12 Kasım 2013

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77