• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Pall-Ex Türkiye’de Ortak Arıyor

Pall-Ex Türkiye’de Ortak Arıyor
Avrupa kıtasında sektöründe uzman taşımacı firmaları bir araya getiren paletli nakliye dağıtım ağı Pall-Ex, genişleme politikasının bir parçası olarak Türkiye pazarına girmek adına ulusal bir ana ortak arayışına girdi.

Avrupa kıtasında sektöründe uzman taşımacı firmaları bir araya getiren paletli nakliye dağıtım ağı Pall-Ex, genişleme politikasının bir parçası olarak Türkiye pazarına girmek adına ulusal bir ana ortak arayışına girdi.

İtalya, İberia ve Romanya‘da faaliyette olan ve 2013’ün ikinci çeyreğinde Fransa ve Polonya operasyonlarının başlaması ile Avrupa pazarında etkinliği daha fazla artacak olan Pall-Ex, İngiltere menşeli başarılı iş modelini Türkiye’ye de getirerek kısmi yüklemelerde bir marka ve bir sistem altında rakipsiz dağıtım sağlamayı planlıyor.

Pall-Ex genişleme projesinden sorumlu Proje Direktörü Anand Assi, “Projemiz ve şu ana kadarki girişimlerimiz başarı ile ilerliyor. Türkiye’de de Romanya’daki tecrübemizde olduğu gibi doğru ortak ile çok yüksek büyüme oranı bekliyoruz” dedi.

“Öncelikli amacımız; Avrupa’daki ilk Pan-Avrupa paletli nakliye dağıtım ağı olmak, nihai hedefimiz ise bu hedefin ötesine geçmek” diyen Assi, Türkiye’nin sadece tekstil ya da maden gibi ulusal ve aynı zamanda Pan-Avrupa ölçeğinde dağıtım gerektiren yerli ürünlere sahip olmadığını, buna karşın giderek artan önemli bir transit güzergahta bulunduğunu vurguladı. Avrasya taşıma koridorunun Batı Avrupa ile Güneydoğu Asya’yı birbirine bağladığının altını çizen Assi, “Türkiye iki kıta arasında, transit ticaret merkezi konumunda ve bu yönden Romanya ile benzerlik gösteriyor. Bunun yanında Akdeniz ve Kuzey Afrika ile olan bağlantısı da Türkiye’ye ayrıca önem kazandırıyor. Türkiye’nin konumu Avrupa’nın ötesine açılma hedefimizde anahtar rol oynuyor” açıklamasını yaptı.


“Gittiğimiz her coğrafyada maliyetleri düşürdük”

“Türkiye’de lojistik sektörüne yeni bir konsepti tanıtacak, operasyonel faaliyetlerin yönetiminden sorumlu olacak doğru vizyon ve bakışçısına sahip bir ortak arıyoruz” diyen Anand Assi, şu açıklamalarda bulundu: “Gittiğimiz her coğrafyada üreticiler, ithalatçılar ve dağıtıcılar için maliyetleri önemli miktarda düşürdük. Operasyon modelimiz, her malın gideceği her bölge için ayrı bir araç gönderimi ihtiyacını ortadan kaldırdı ve bu da yerli ana ortak için var olan sisteme karşı yeni bir dağıtım modelini getirmekte önemli bir fırsat yarattı.”

Operasyonun işleyişi ile ilgili bilgi aktaran Assi, “ ‘Hub and Spoke’ prensibiyle çalışan Pall-Ex’in dağıtım ağına üye olan nakliyeciler, müşterilerinin ürünlerini ülkenin coğrafik olarak merkezinde konumlanmış olan dağıtım merkezine (hub) getiriyor. Burada gidecekleri bölgelere göre ayrıştırılan ürünler o bölgeden sorumlu üye nakliyecinin aracına yükleniyor ve böylelikle her bir üye kendi bölgesine giden ürünlerin dağıtımlarını yapmış oluyor. Müşteriler, tek bir paletten, kısmi yüklemelere kadar tüm ürünlerini gönderebiliyor ve farklı bölgelere giden malların aynı araç ile dağıtım merkezine gelip ayrıştırılarak buradan aynı bölgeye giden diğer mallarla birlikte bir diğer araca yüklenerek gönderilmesi ile nakliye giderlerinde ciddi bir azalma oluyor” dedi. 

Romanya’da istikrarlı, düşük maliyetli ve bir günde dağıtım sağlayan bu hizmetin büyük ilgi gördüğünü ve yeni bir konsept olan dağıtım ağının geleneksel dağıtım yöntemlerine karşın kabul edilmesinde önemli bir etken olduğunu ifade eden Assi, “Türkiye pazarında yapmış olduğumuz araştırmalar sonucu sistemimizin burada da birçok sektör tarafından ilgi göreceğine inanıyoruz.

Ekonomilerin zor bir dönemden geçtiği günümüzde tedarik zincirindeki maliyetleri düşürerek lojistik operasyonlarına önemli bir alternatif sunmayı umuyoruz” diye konuştu.

Anand Assi, Pall-Ex’in genişleme politikasının devamı olarak Pall-Ex Almanya, İskandinavya ve ötesinde de ortak arayışına başladığını belirtti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77