• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Proje Taşımacılığı Artan Enerji, İnşaat, Sanayi Projeleriyle Büyüyor

Proje Taşımacılığı Artan Enerji, İnşaat, Sanayi Projeleriyle Büyüyor
Türkiye çok zorlu bir yılı geride bıraktı. Bir çok sektörde daralma yaşanırken son yılların gözde iş kollarından proje taşımacılığında hedefler büyüdü.

Özellikle sanayi ve enerji yatırımlarının sürüklediği sektör, yine bu alanlardaki hareketliliği yakından takip etmeye devam ediyor.

Yıllar önce sadece ağır sanayinin kısıtlı miktarlarda ihtiyaç duyduğu proje taşımacılığı günümüzde adeta tüm sektörlere yayıldı. Başta enerji olmak üzere havacılık, ulaştırma gibi sektörler de gabari dışı taşımacılığın müşterilerinde artış oldu. Proje taşımacılığına yurtiçinde ve yurtdışından yoğun talep var. Türkiye’de çok sayıda firma bu alanda hizmet veriyor.

Gelişen teknolojiler, hızla globalleşen dünya, artan rekabet ortamı, pandemi ile hızlanan dijital dönüşümle birlikte endüstrideki hızlı dönüşüm, devasa projelerin ağır tonajlı ürünleri ve malzemelerinin taşınma ihtiyacını daha sistematik çözen ‘Proje Taşımacılığı’nı öne çıkarıyor.

Türkiye'de son dönemde patlama yaşayan enerji yatırımları, sektöre yönelik proje taşımacılığını da aynı hızla büyütüyor. Enerji taşımacılığına özel birimler oluşturan lojistikçiler, artık yurtdışı projelerinde de önemli rol alıyor. Son yıllarda Türkiye’de sanayi üretimindeki artışla enerjiye olan talebin artması ve hükümetin enerjide öz kaynak kullanımına yönelik hedefleri, bu sektördeki yatırımları önemli oranda artırdı.

Sıra dışı büyüklükte ve ağırlıkta olan yüklerin zorlu koşullarda zorlu arazilere taşınması gerekebiliyor. Özel araç ve ekipmanlarla gerçekleştirilen bu taşımalarda uzmanlaşan firmalarımızın sayısı çoğaldı ancak sektörün gelişimi için özellikle yeni endüstri ve enerji yatırımları şart. Yatırımlarda genel bir durgunluğun yanı sıra başta rüzgar enerjisi olmak üzere enerji alanındaki yatırımlar sektöre biraz olsun nefes aldırıyor.

KargoHaber Dergisi olarak bu ayki sayımızda “Proje Taşımacılığı”  konusunu ele aldık ve sektörün önde  gelen firmaları dergimiz için proje taşımacılığına yönelik büyüme planlarını ve sektörün geleceği ile ilgili öngörülerini aktardı.

Çobantur Boltas Türkiye Operasyon Başkanı ve İcra Kurulu Üyesi Cumhur Erzurumluoğlu: “Proje Taşımacılığında 2023 Yılında Yüzde 25’lik Büyüme Hedefimize Emin Adımlarla İlerliyoruz”

Mars Hava ve Deniz Kargo Proje Satış ve Operasyon Müdürü Ahmet Yüksek: “Proje Lojistiği Türkiye’de ve Dünyada Her Zaman Özel Bir Taşıma Modeli Olarak Yükselmeye Devam Edecek”

Sintek Logistics Genel Müdürü Oğuz Büte: “Proje Taşımalarının 2023 Yılında Yüzde 10 Seviyelerine Çıkacağını Öngörüyoruz”

İlgili Haberler
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77