• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Rekabetin Yoğun Olduğu Tekstil Lojistiğinde Hızlı Olan Kazanıyor

Rekabetin Yoğun Olduğu Tekstil Lojistiğinde Hızlı Olan Kazanıyor
Tekstil sektörü, üretimde yarattığı katma değer ve ihracat gelirleri içindeki yüksek payı ile ekonomik kalkınma sürecinde önemli roller üstlenen sektörlerin başında geliyor.

Modanın sürekli değişmesi ve tercihlerin sezonsal olması, fiyat baskısı ve yoğun rekabet nedeniyle sektördeki işletme­ler tedarik zinciri süreçlerini etkin kontrol edecek lojistik hizmetlere ihtiyaç duyuyor.
 

Türkiye’de tekstil lojistiği, hazır giyim lojistiği ile iç içe yürütülen en yoğun lojistik alanlardan biri. Zaman ar­tan hazır giyim talebi, tekstil endüstrisindeki üretimi de oldukça tetikledi. Geçmiş yıl­arda mevsimsel olarak artan tekstil ve hazır giyim ürünle­ri artık her ay hatta her hafta çıkan yeni koleksiyonlar ya da moda akımları ile hızlı tüke­tilen bir sektöre dönüştürdü. Farklı tüketici profillerine hitap etmek amacıyla ürün ve hammadde çeşitliliğindeki artış bu ürünlerin ayrıştırıl­masını ve paketlenmesini üre­ticiler ya da alıcılar için işleri zorlaştırdı. Buda tekstil ürün­leri ve hazır giyim lojistiğinin tüketici ve üreticilerin talebi­ni karşılamak için büyük bir önem taşıdığın gösterdi.
 

Son ürünün uygun koşul­larda varış noktasına ulaş­masının yanında, tedarik edilmesi gereken girdilerin farklı noktalardan alınması ve zamanında üreticiye ulaştırıl­ması da tekstil ve hazır giyim lojistiğinin parçasıdır. Üstelik üretimde süreklilik için gir­diler, dünyanın farklı birçok noktasında üretim merkezine sorunsuz ulaşmalıdır.
 

Bunun yanında e-ticaretin gelişmesiyle beraber e-tekstil de tekstil ve hazır giyim lojis­tiği yeni bir iş kolu halini al­mıştır. Üretici, depo ve tüke­tici arasındaki lojistik süreçler için online yük ve araç takibi temel ihtiyaç haline geldi. Hatta SMS ile bilgilendirme, zamanında teslim, teslimat seçeneklerinin online ola­rak seçilebilmesi gibi birçok güncel gereksinimin lojistik sistemleri tarafından karşı­lanması bekleniyor.
 

Devir hızının ve sürekli talebin yüksek olduğu tekstil alanında, Türkiye’nin başa­rısında tekstil ve hazır giyim lojistik ve tekstil taşımacılığı kollarının önemi bir hayli fazla. Küresel üretim anlayışı­nın gelişmesiyle onlarca farklı girdi, dünyanın farklı bölge­lerinden Türkiye’ye geliyor. Bunun için zamanında ve ka­liteli ürünlerin piyasaya ulaş­tırılması için farklı noktalar­dan gelen girdilerin tedariği, zamanlaması ve uygulaması hatasız olmalı.

Kare Lojistik Yöneticisi Mahzuni Arslan: “Tekstil Lojistiğinde Önceliğimiz Hız ve Güven”

Etiketler: ,
İlgili Haberler
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77