• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Renault Hafif Ticari Araçlar Pazarındaki İddiasını Artırıyor

Renault Hafif Ticari Araçlar Pazarındaki İddiasını Artırıyor
Renault Mais’in hedeflerini aktaran Renault Genel Müdürü İbrahim Aybar, Türkiye’de otomobilde binek araç pazar lideri olan Renault Mais’in hafif ticari araçlar segmentinde de adını daha fazla duyuracağını kaydederek, hafif ticari araçlar

Geçtiğimiz yıl hafif ticari araç satışlarını bir önceki yıla oranla yüzde 31 arttıran Renault, Türkiye’de hafif ticari araçlar pazarındaki hedeflerini büyüttü. 2011’de Master ürün gamını zenginleştiren Renault, 2012 yılı sonlarına doğru pazara sunulması beklenen hafif ticari segmentteki yeni ürünler ile Avrupa’da olduğu gibi Türkiye’de de ticari araçlar pazarındaki konumunu güçlendirmeyi planlıyor.

Sektörel basın mensupları ile bir araya geldiği sohbet toplantısında hafif ticari araçlar segmentinde Renault Mais’in hedeflerini aktaran Renault Genel Müdürü İbrahim Aybar, Türkiye’de otomobilde binek araç pazar lideri olan Renault Mais’in hafif ticari araçlar segmentinde de adını daha fazla duyuracağını kaydederek, hafif ticari araçlarda da ilk üç marka arasında yer almak hedeflerinden söz etti.

Toplantıda, Renault’nun 2011 yılı ile ilgi değerlendirmede bulunan Aybar, 140 bin araç satışı ile Renault Grubu’nun tarihi bir başarı yakaladığını ifade ederek, hafif ticari araç pazarında da yüzde 9,28 pazar payı ile 2010 yılına göre satışlarını yüzde 32 oranında arttırdığını belirtti. Renault’nun 14 yıldır Batı Avrupa’da ticari araçlarda lider olduğunu ve hafif ticari araç konusundaki know-how ve kalitesini diğer markalarla paylaştığını vurgulayan Aybar, marka hedefinin hafif ticari araç pazarında ilk 3 marka arasında yer almak olduğunu açıkladı.

“2010 yılında tamamen yenilenen ve en geniş ürün yelpazesine sahip Renault hafif ticari araç ürün gamı, 2011 yılında bu pazarda başarılı sonuçlar kaydetti. Renault, hafif ticari araç pazarında, 2011 yılında gerçekleştirdiği 25 bin 128 adet satış ile 2010 yılına göre yüzde 31 oranda artış sağladı ve pazar payını 1,7 puan arttırdı. Yüzde 9,3 pazar payı ile 4’üncü sırada yer alan marka, şasi kabin segmentinde bin 376 adet satış rakamı ile 2010 yılına göre 3 kat fazla satış gerçekleştirdi. Satılan her 5 panelvan araçtan 1’i Renault Master oldu” diyen İbrahim Aybar, 2011 yılında yaşanılan tedarik zorluğunun 2012 yılında yaşanmayacağını da sözlerine ekledi.

Pazarda daralma bekleniyor

2012 yılında Türkiye'nin ekonomik büyümesinin daha az olacağını düşünerek, Türkiye'deki pazarın 2011 yılına göre bir miktar düşeceğini ifade eden Aybar, şunları söyledi: “2011 yılının yüzde 8-10 civarı altında bir pazarla karşılaşmamız olası. Yani 2012'nin, 2010 ayarında bir pazar olmasını bekliyoruz. Bu da Türkiye'de son yıllarda otomotiv sektöründe yaşanan istikrara uygun bir rakam. Böyle olması planlarımızda da bir sıkıntı yaratmayacak.

Otomotiv pazarında 2012'de muhtemel daralma, faizlerin yükselmesi nedeniyle eskisi kadar cazip alım ve kredileme koşulları bulunmamasından ve ÖTV artışlarından kaynaklanacak. Türkiye'de vergiler yeterince yüksek, yapılan her artışta pazarın küçülmesi riski bulunduğunu gösteriyor ve pazarın küçülmesi de toplam vergi gelirini olumsuz etkiler.

2012 yılı Renault ve Dacia için de son derece hareketli bir yıl olacak. Renault ve Dacia markalarımızın pazara sunacağı yepyeni modellerimizle her zaman olduğu gibi müşterilerimizin beğenisini kazanacağız.”


Renault, hafif ticaride zengin ürün gamına güveniyor

Renault’nun hafif ticari araçlardaki güçlü yönlerinden de söz eden Aybar, yakıt ekonomisi yanında toplam sahip olma bedeli (bakım+yakıt+2. el değeri) konusunda da Renault hafif ticari araçların, rekabetçi özelliklere sahip olduğunu vurguladı.

Master örneğini veren Aybar, yeni Master’ın, ekonomik ve çevreci özelliklerinin yanı sıra 20 bin kilometreye düşürülen bakım periyodu ve 3 yıl/100 bin kilometre garanti ile tüketicinin beğenisini topladığını kaydetti.

Renault’nun müşteri ihtiyaçlarına en fazla seçenek sunan marka olduğunun altını çizen Aybar, “Renault, hafif ticari araç modellerinde sunduğu üstyapı çözümleriyle, hafif ticari araç pazarında en geniş ürün gamına sahip. Eşya taşımada 3 metreküp ’ten 22 metreküp’e, yolcu taşımada 4+1’den 16+1’e, yük taşımada 4,5 ton ve 4,4 metreye kadar zengin ürün seçeneği bulunuyor.

Kangoo modelinde 12 versiyon, Master’da 37 versiyon ve Trafic’te 7 farklı versiyon ile Renault garantisi altında, pazarda 3 metreküp’ten 22 metreküp’e kadar farklı çözümler sunan tek marka olarak Türkiye pazarında yer alıyoruz. Önden çekişli, arkadan itişli, kasalı, kasasız, üstyapılı, üstyapısız olmak üzere tüm bu seçenekleri hafif ticari araç müşterilerinin beğenisine sunuyoruz. Renault markasının bu alandaki en büyük avantajı, tüm bu ürünlerin Renault garantisi altında satışa sunulması ve tüm satış sonrası işlemlerinin Türkiye’de 309 noktada hizmet veren Renault Yetkili Satıcıları aracılığıyla yürütülmesidir” dedi.

Kangoo Multix’in 90 bg’lik modeli yılsonunda Türkiye’de

Yeni Master 16+1 turizm otobüsünün satışının Şubat 2012 itibarıyla başladığını hatırlatan Aybar,  Renault’nun, turizm sektöründe de bu versiyonla yerini aldığını söyledi. 

Üstyapı konusuna da değinen Aybar, Renault’nun, hafif ticari araçlarda sunduğu üstyapı çözümlerine ilişkin, mevcut çözüm ortağı olan 4 adet üstyapı firma sayısını, 2012 yılında, 7’ye çıkartarak bu alanda gücünü arttırmayı hedeflediğini belirtti.

Renault’nun, ticari müşterilerinin beklentilerini karşılamak için sunduğu Renault Profesyonel hizmeti ile de sadece kurumsal müşterilere özel ayrı bir satış ve satış sonrası hizmet verildiğini kaydeden Aybar, “Profesyonel müşterilerin tüm ihtiyaçlarını karşılamak üzere özel eğitim almış satış ve satış sonrası ekipleri bu müşteriler için ayrılmış özel alanlarda hizmet veriyor. Renault Profesyonel noktalarında oluşturulan özel alanlar ile Renault ticari araç ürün yelpazesi ve özellikle üstyapılı ürünlerin görünürlüğü sağlanıyor. Üstyapılı ürünler konusunda müşterilere özel hizmet ayrıcalığı sunuluyor. Bugün 25 noktada var olan Renault Profesyonel noktası, 2012 yılı sonunda 30 adede çıkacak” açıklamasında bulundu.

Aybar, Kangoo Energy dCi 90 modelinin Fransa’da Mart ayında satışa çıkacağını, Türkiye’de ise Kangoo Multix modelinin 90 bg’lik motor seçeneğinin, 2012 sonu ya da 2013 yılının başlarında satışa sunulmasının planlandığını açıkladı.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77