• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Renault Trucks Dağıtım Gamını Yeniledi

Renault Trucks Dağıtım Gamını Yeniledi
Tüm dünyada gelişen lojistik kavramı, ticari araçlarda dağıtım isimli yeni bir gamı ortaya çıkardı. Renault Trucks, 10 – 11 Mayıs 2006 tarihlerinde de yeni dağıtım gamının lansmanını gerçekleştirdi.

Tüm dünyada gelişen lojistik kavramı, ticari araçlarda dağıtım isimli yeni bir gamı ortaya çıkardı. Bu gamda yer alan araçlar, adından da anlaşılacağı gibi sadece A noktasından B noktasına uzun mesafeli taşımacılıkta değil, birkaç noktaya yapılan taşımalarda ve daha çok kısa ya da orta mesafeli taşımacılıkta kullanılıyor. Renault Trucks da Premium ve Midlum modellerini dağıtım gamına uygun hale getirmiş. Geçtiğimiz yıl Premium ve Midlum’u yenileyen ve pazara sunan Renault Trucks, 10 – 11 Mayıs 2006 tarihlerinde de yeni dağıtım gamının lansmanını gerçekleştirdi. Fransa’nın Normandiya Bölgesi’nde gerçekleştirilen lansman, 10 Mayıs 2006 Çarşamba günü Avrupa ticari araç basınının buluşmasıyla başladı. Manş Denizi’nin kıyısında akşam yemeğinde biraraya gelen Renault Trucks yetkilileri ve Avrupa ticari araç basını, ticari araç pazarındaki gelişmeler ve Renault Trucks’ın yeni dağıtım gamı hakkında bilgi paylaşımında bulundular.

Premium ve Midlum’dan oluşan Renault Trucks’ın yeni dağıtım gamı, 11 Mayıs 2006 sabahı Renault Trucks fabrikasının bulunduğu Blainville’da gerçekleştirilen basın toplantısıyla tanıtıldı.


Ticari araç dağıtım gamının 6/7 ton ile 26 ton arasında yer aldığını belirten Renault Trucks yetkilileri, 2005 yılında Avrupa pazarında dağıtım gamında 1 milyon 135 bin araç satıldığını söylediler. Dağıtım gamının hafif dağıtım, orta segment ve ağır dağıtım olmak üzere üçe ayrıldığını kaydeden yetkililer, bu gamda yılda 50 milyar Avro’luk bir cironun söz konusu olduğuna dikkat çektiler.

Renault Trucks’ın 195 bin adetlik satış ve yüzde 12,6 pazar payıyla Avrupa pazarındaki dağıtım gamı sıralamasında dördüncü marka olarak yer aldığını ifade eden yetkililer, dünya pazarında ise yüzde 1,8 pazar payları olduğunu kaydettiler.

Basın toplantınsının ardından Renault Trucks’ın Blainville’daki fabrikasını ziyaret eden Avrupa ticari araç basını, üretim hakkında detaylı bilgi aldı. Yaklaşık bir saatlik fabrika gezisinin ardından Renault Trucks’ın deneme sürüşü için hazırladığı araçların yanına gidildi. Deneme sürüşü için belirlenen güzergahta Midlum ve Premium dağıtım kamyonlarını kullanma fırsatı bulduk. Kabin iç ve dış dizaynındaki estetik, son teknolojiyle üretilen DXi motorlar, kullanım kolaylığı ve yüksek manevra kabiliyeti; Midlum ve Premium dağıtım kamyonlarının lojistik sektörünün ihtiyaçlarına cevap vereceğini gösteriyor. 


Renault Trucks’ın yeni dağıtım gamı için dört  yıl boyunca dizayn ve geliştirme çalışmaları yapılmış. 200 milyon Avro’luk yatırım yapılarak gerçekleştirilen yeni dağıtım gamı projesinin dizayn ve geliştirme çalışmaları için 920 bin saat mesai yapılmış. 230 bin saat boyunca 4 milyon kilometre test edilen dağıtım gamı için 300 tedarikçi ile çalışılmış.

Renault Trucks, hafif dağıtım ve orta segmente Yeni Midlum’u hazırlamış. 6/7 ton ve 16 ton arasında yer alan bu dağıtım gamı, daha çok kısa ve orta mesafe taşımacılık ve kargo dağıtım hizmetleri için üretilmiş. 16 – 18 ton arasında ise hem Yeni Midlum hem de Yeni Premium dağıtım kamyonu olarak tercih edilebiliyor. 18 – 26 ton arasında ise Renault Trucks Yeni Premium ile müşterilerinin ihtiyaç ve beklentilerine cevap veriyor.

Renault Trucks, dağıtım kamyonlarında DXi motor kullanmış. Bu motorlarda Euro normlarına uygun olması için SCR teknolojisi kullanılmış. SCR teknolojisinde kullanılan AdBlue için Midlum dağıtım kamyonlarında kullanılmak üzere 20 ve 50 litrelik tanklar üretilmiş. Premium dağıtım kamyonlarında ise 40,60, 95 ve 125 litrelik tank seçenekleri bulunuyor. DXi 5 ve DXi 7 olarak iki farklı güçte üretilen motorlardan DXi 5, 4,8 litre hacme sahip. Midlum’da kullanılan bu motorun 160 beygiri 580 Nm, 190 beygiri 680 Nm, 220 beygiri ise 800 Nm tork üretiyor. 490 kg ağırlığı ile bir önceki motor serisinde 100 kg daha hafif olan yeni DXi motorlar düz sıralı 4 silindirli ve her silindir başına 4 sübaplı. DXi 7 motor ise 7,2 litre hacme sahip. 240, 280 ve 320 beygir olmak üzere üç farklı versiyona sahip olan DXi 7 motorda 240 ve 280 beygirlik versiyonlar Midlum, 320 beygirlik versiyon ise Premium dağıtım kamyonlarında kullanılıyor. Premium dağıtım kamyonlarında kullanılan bir başka motor ise DXi 11 Euro 4. DXi 11’in 370, 410 ve 450 beygir üreten versiyonları bulunuyor.

Renault Midlum ve Premium dağıtım kamyonlarında hem mekanik hem de otomatik şanzıman seçenekleri mevcut. Midlum’larda 5, 6 ve 9 vitesli mekanik şanzımanlar ile 5 ve 6 vitesli otomatik şanzımanların kullanılmış. Premium’da ise mekanik şanzıman Super H ile birlikte sunuluyor. DXi 11 motorlu Premium dağıtım kamyonlarında kullanılan Optidriver ve robotized şanzıman, direksiyonun altından kumanda ediliyor.

Yeni Renault Midlum ve Premium dağıtım kamyonlarının bakım maliyetleri yüzde 15 daha düşük. Aracın ilk servise alınış kilometresi 20.000. Yağ değişim aralığının seyrek olduğu araçlarda fren balatalarının ömrü yüzde 15, disklerin ömrü ise yüzde 20 daha uzun. Araçların şanzıman yağı ise 300 bin kilometrede bir değişiyor.


Yepyeni bir kabin dizaynına sahip olan Premium ve Midlum dağıtım kamyonlarında Day, Global ve Sleeper isimli üç farklı kabin seçeneği sunulmuş. Day 1,60 metre, Global 2 metre, Sleeper ise 2,2 metre. Araçların üretimi tamamlandıktan sonra pazara sunulurken aldıkları isimler ise kabin versiyonu ve donanımlarına göre Authentique, Alliance ve Privilege olarak üçe ayrılıyor. Renault Trucks’ın yeni dağıtım gamında iki farklı şasi bulunuyor. Bunlardan biri 12 tona kadar olan araçlarda, diğeri ise 12-26 ton arası versiyonlarda kullanılıyor. Midlum’un yeni şasilerinde yeni integral air süspansiyonun 2007 yılında kullanılmaya başlanacağı ifade ediliyor. Premium dağıtım kamyonları ise 4x2 rijid, 4x2 çekici ve 6x2 rijid olmak üzere üç farlı şasi seçeneği ile sunuluyor. Premium’da yeni integral air süspansiyon kullanılıyor.

Yeni EBS 5 fren sisteminin kullanıldığı Midlum dağıtım kamyonlarında, yeni retarder otomatik şanzıman ile entegre edilmiş. Yeni motor frenine sahip olan aracın motor freni eskisine göre çok daha etkili hale getirilmiş. Elektronik kontrole sahip yeni retarderların kullanıldığı Midlum dağıtım kamyonlarında tamamen disk frenler kullanılmış. Premium dağıtım kamyonlarında da tamamen disk fren bulunuyor. Yeni EBS 5 fren sistemi ve ESP aracın fren sistemindeki diğer önemli unsurlar. Premium’larda ayrıca Optibrake motor freni de sunuluyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77