• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Renault Trucks İthal Çekicide Pazar Lideri Oldu

Renault Trucks İthal Çekicide Pazar Lideri Oldu
Renault Trucks Türkiye Başkanı Sebastien Delepine özellikle son 3-4 yıldır pazarın çok ciddi oranlarda düştüğünü söyleyerek konuşmasına başladı.

Son 23 yıldır Türkiye’de kendi şirketiyle yer alan Renault Trucks’ın 10 yaşına kadar 12 binden fazla aracının ülke yollarında olduğunu hatırlatan Delepine, ana hedeflerinin kendilerine güvenen müşterilerinin memnuniyetini arttırmak olduğunu açıkladı.

Daralan ağır vasıta pazarından bunun müşteriler tarafından görülmeye başlamasının gurur verici olduğunu kaydeden Delepine, şunları söyledi: "Türkiye'de 2017’de hedefimizi yüzde 10 pazar payına sahip olmak ve ilk 3 markadan birisi olmak olarak açıklamıştık Ve son 3 yılda pazarda en hızlı büyüyen marka Renault Trucks oldu. Bu üç sene itibarıyla 16 ton pazarında, yüzde 3 pazar payından neredeyse yüzde 9 pazar payına ulaştık ve 2019 senesi pazar payı anlamında Renault Trucks'ın bugüne kadar geldiği en iyi yer oldu." diye konuştu.

Çekicide T serisinin yüzde 16 Pazar payı ile en çok tercih edilen ithal ürün olduğunu belirten Delepine, yaşanan krize rağmen Dünya Başkanı Bruno bilin ile Mersin’de yeni bayi açılışı yaptıklarını ve geçen yıl içinde Adana, Hatay Kayseri gibi önemli taşıma merkezlerinde yatırımlarının devam ettiğini söyledi.

T gamı çekicilerin büyük filoların güvenini kazandığını da sözlerine ekleyen Delepine, durma noktasına gelen inşaat pazarında ise K gami araçları önemli müşterilere sattıklarını ve kilometre başına en düşük maliyetli taşıma yapabildiklerini gördüklerini iletti.

Renault Trucks olarak finansman sağladıklarını geçen yıl yapılan satışların yüzde 40’ının finansmana destek olduklarını belirten Delepine, ikinci el araç merkezlerini de geliştirdiklerini açıkladı.

Sahip olduğu potansiyel ile Türkiye’ye güvendiklerini belirten Delepine, sözlerine şöyle devam etti: "Pazar geri dönecek bundan eminiz. 80 milyonun üzerinde insanın yaşadığı bir ülke, bir dinamizm var. İnsanlar ve mallar hareket ediyor. Lojistik ihtiyacı var devamlı olarak. Bu pazar mutlaka geri gelecek. Pazarda 2020'de bir gelişme göreceğiz diye düşünüyoruz. Dolayısıyla müşterilerimize yakın olma ve ürünü iyi anlatma odağımıza devam edeceğiz. Hala da pazar payı hedefimiz yüzde 10'nun üzerine çıkmak." dedi.

İlgili Haberler
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77