• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 24 °C

Renault Trucks Optifuel İle Yakıt Tasarrufunu Artırıyor

Renault Trucks Optifuel İle Yakıt Tasarrufunu Artırıyor
RENAULT Trucks’ın, yeni motor ve araç geliştirirken ön planda tuttuğu en önemli unsurlardan biri de yakıt tasarrufu oluyor. Taşımacılık şirketlerinin en büyük gider kalemi arasında yer alan yakıttaki sarfiyatı düşürmek için önemli bütçeler bu işe ak

RENAULT Trucks’ın, yeni motor ve araç geliştirirken ön planda tuttuğu en önemli unsurlardan biri de yakıt tasarrufu oluyor. Taşımacılık şirketlerinin en büyük gider kalemi arasında yer alan yakıttaki sarfiyatı düşürmek için önemli bütçeler bu işe aktarılıyor. Geçtiğimiz Mayıs ayında Fransa’nın Lyon kentinde yapılan Renault Premium Optifuel lansmanı da bu konuda yapılan çalışmaların dünya taşımacılık ve ticari araç basınına aktarılması amacını taşıyordu.

Renault Trucks’ın Euro 5 standartlarına uygun olan 2009 serisi de yakıt sarfiyatın geldikleri en son noktayı gösteriyor. Sunulan teknolojiler, aksesuarlar veya hizmetler gibi özellikler, araçlar yüksek performans gerektiren şartlarda kullanılsalar bile yakıt tüketimini sürekli olarak kontrol altında tutacak şekilde tasarlanıyor. Bu da Renault Trucks’ın piyasa içerisinde sahip olduğu konumu sağlamlaştırmasının yanı sıra maliyetlerini düşürmek amacıyla nakliyecilerle ve daha da genel olarak tüm karayolu taşımacılığı sektörüyle yakın bir işbirliği içerisinde çalışması yönünde göstermiş olduğu çabanın bir işareti.


Taşımacılar ile daha yakın temas

Renault Trucks’ın karayolu taşımacılığı sektörüne göstermiş olduğu desteği daha da iddialı bir şekilde dile getirmeye karar verdiğini belirten yetkililer, “Kamyon üreticileri, nakliyeciler ve sürücüler taşımacılık sektörünün çarklarının sorunsuz bir şekilde dönmesi bakımından büyük önem taşıyorlar. Bizler de bu meslekte olmaktan çok daha fazla gurur duymalarını sağlamak amacıyla onlara yardımcı olamaya hazırız. Renault Trucks bu sebeple müşterilerine performanslarını ve verimlerini daha da artırmaları için ihtiyaç duydukları ve yük taşırken çevreye vermiş oldukları zararı en aza indirmeyi sağlan araç gereçleri sunmayı hedefledi. İşte Euro V serisini ve 2009’da tanıtılan yeni özellikleri şekillendiren yaklaşım bu. Buradaki asıl amaç, yakıt için harcanan işletim masraflarının miktarını azaltmak” dediler.

Optitronic şanzımanın katkısı

Bu yılın Aralık ayından itibaren Optitronic şanzıman tüm Midlum modelleriyle sunulacak. Bu özellik sayesinde yakıt tüketimi bakımından yüzde 7’ye varan tasarruf sağlanacak.

Dağıtım serisinde Renault Trucks, Premium Dağıtım Hybrys Tech ile Hybrys Tech çözümü üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Renault Trucks, Greater Lyon Authority ve SITA (Suez Environment Group) işbirliğiyle bu araçla şu anda Lyon sokaklarında deneme sürüşleri yapıyor. Renault Trucks aynı zamanda doğal gazla çalışan araçlar geliştirmek üzere çalışmalarına da devam ediyor.

Renault Trucks, Kerax gamındaki birçok modelde şantiye uygulamaları için Optidriver+ otomatik şanzımanı standart olarak sunuyor. Renault Premium Lander için en önemli olay ise yeni 8x2*6’nın piyasaya çıkması. Bu araç 8x4 ile karşılaştırıldığında sadece ilave taşıma kapasitesi sunmakla kalmayıp aynı zamanda da daha dar bir dönüş yarıçapına ve haliyle de daha düşük yakıt tüketimine sahip. Son olarak, Premium Lander 8x4 hafif miksere ‘tekli’ lastiklerin konulmasıyla beton taşıyıcıları yaptıkları işler için sunulan bu yeni özelliği oldukça beğenecekler.

Renault Magnum’da 440 bg, 480 bg, 520 bg olarak yeni motor gücü seviyeleri var ve aynı zamanda da Optidriver+ otomatik şanzıman standart olarak sunuluyor (520 bg’de mekanik şanzıman seçeneği bulunmuyor). Premium Uzunyol’daki motor gücü seviyeleri 380 bg, 430 bg ve 460 bg olarak mevcut. Aracın kabininde ve koyu renk kumaşların kullanıldığı iç mekândaki bazı temel unsurlar üzerinde yenilikler yapıldı.


Yüzde 6,4’lük yakıt tasarrufu

Premium Optifuel ile Renault Trucks, müşterilerin yakıt tasarrufu sağlamasına yardımcı olmak amacıyla göstermiş olduğu çabaları bir adım daha ileri götürdü. Piyasada bir ilk olarak Renault Trucks, satılan bir araçla birlikte ekonomik sürüş eğitimi programını sunmaya başladı. Bu sayede müşterinin yüzde 6,4’lük yakıt tasarrufu yapması mümkün oldu ve bu oran bağımsız bir kuruluş tarafından da tasdik edildi.

Aksesuarlar da yakıt tasarrufunda önemli rol oynuyor. Renault Trucks, aksesurları yakıt tüketimini azaltacak şekilde tasarlıyor. Örneğin; yolda 4 metrenin üzerinde yüksekliğe izin verilen ülkeler için Magnum’da yeni bir tavan deflektörü bulunuyor.

Renault Trucks Premium Uzunyol için Renault Trucks, herhangi bir alet gerektirmeden kolayca ayarlanabilen yeni bir deflektör ile yeni alüminyum şasi kaplaması sunuyor. Bu sayede sürücün kabine güvenli bir şekilde girmesi ve yakıt tüketimine katkı sağlamak adına türbülansın en aza indirilmesi mümkün olacak.

Renault Trucks, nakliyecilerin yüzde 50’sinin yakıtın çalınmasından endişe duyduklarını ortaya çıkarmış. Müşteriler bunun yakıt tüketimlerinin yüzde 1’ine tekabül ettiğini dile getiriyorlar. İşte bu sebeple Renault Trucks, son derece etkili olduğu kanıtlanan yakıt çalınmasını önleyecek bir mekanizma da sunuyor. Bu mekanizma yakıt deposunun içindekini koruyor ve aynı zamanda caydırıcı bir etkisi de var.

Taşımacılık şirketlerinin uzun vadede işletim maliyetleri içinde yakıt tüketimine ayırdıkları payı azaltmalarına yardımcı olmak amacıyla sunulan ürünler, hizmetler ve bunlarla ilintili teknik unsurlar, uzman Renault Trucks ekiplerinin hazırladığı kapsamlı bir Optifuel Programı ile tamamlanmış.

Bu program; ekonomik sürüşle ilgili talimatları (Optifuel Eğitimi), izleme yazılımını (Optifuel Infomax) ve Internet sitesine erişimi kapsıyor (Optifuel Program Kulübü).

Optifuel Eğitimi

Optifuel Eğitimi, ekonomik sürüş teknikleri ile ilgili teorik ve pratik bilgileri kapsayan ve ülkeye göre bir veya iki gün süren bir eğitim programı. Söz konusu bu eğitim bu alanda uzmanlaşmış Renault Trucks uzmanları tarafından verilmekte olup eğitmenler, filo müdürleri, kaptan şoförler için tasarlanmış.  Bu eğitim filodaki tüm sürücülere de verilebiliyor ve aynı zamanda özel bir izleme yazılımının kurulumunu ve kullanımını da kapsıyor.

Optifuel Infomax

Renault Trucks tarafından geliştirilen Optifuel Infomax yazılımı, müşterilerin aracın yakıt tüketimiyle ilgili bilgi almasına ve sürücünün kendi sürüş tarzı ve aracın görevi doğrultusunda analiz yapmasına olanak sağlıyor. Bir renk kodu kullanarak son derece basit bir şekilde filo ortalamasıyla karşılaştırıldığında farklar görülebilir. Bütün bu bilgiler taşımacıların tüm filolarının yakıt tüketimini en ideal seviyeye çekmeleri için gerekli olan işlemleri yapmalarına yardımcı olur. Ayrıca bu gerçekçi ve rakamlara dayanan bilgilerden dolayı da sürücü iletişimi ve yönetim daha objektif bir şekilde yapılır.

Optifuel Program Kulübü

Eğitimin ardından Renault Trucks, eğitim programının etkisini daha da genişletmeyi amaçlayan bir internet sitesi olan Optifuel Program Kulübü’ne erişim imkânı tanıyarak müşterilerine uzun vadeli destek sağlar. Bu sayede Renault Trucks müşterileri pratik öneriler almak için uzmanlara başvurarak aldıkları eğitimin sağladığı avantajlardan uzun bir süre daha yararlanmaya devam edebilmekteler.

Elde edilen tasarruf oranları tespit ve tasdik ediliyor

Araç kendi başına yüzde 4 ila yüzde 7 arasında yakıt tasarrufuna olanak sağlıyor. Optifuel Eğitimi sonunda tüm filo genelinde yakıt tüketimi yüzde 15’e varan oranda azalabilir. Fakat özellikle sürücülere ve sürücülerin mekanik şanzımanları kullanma şekillerine bağlı olarak yakıt tasarruflarının sağlandığı farklı kaynaklar arasında büyük etkileşimler olduğundan elde edilen bu sonuçlar matematiksel olarak üst üste toplanamıyor.

Yine de Renault Trucks müşterilerine gerçek çalışma şartları altında yol alırken ortalama ne kadar yakıt tasarrufu sağladıklarını göstermek istemiş. Bu sebeple Renault Trucks, yapılan yakıt tasarruflarının tasdik edilmesi amacıyla araçlarını yol testlerine tabi tutması için dünya çapında tanınan ve bağımsız bir kuruluş olan TÜV’e başvurmuş. Bu testlerde mekanik şanzımanlı ve standart ekipmanlı bir Premium Uzunyol Euro V Incentive 450 bg ile yeni Renault Premium Optifuel ve Optifuel Eğitimi birleşimi ile karşılaştırmış.

Renault Trucks, bu testleri Fransa’da Lyon, Grenoble ve Valensiya arasındaki 255 km’lik yol üzerinde gerçekleştirmiş. Toplamda 2 bin km’lik yol kat eden her iki araç, bu güzergâh üzerinden dört defa geçmiş. Seçilmiş olan bu güzergâh, yüzde 75’ten fazlası asfalt kaplı düz karayolundan oluştuğundan dolayı da aracın tam performansını doğru bir şekilde göstermesi mümkün olmuş. Tüm bu testler kapalı veya güneşli, az yağmurlu ve rüzgarsız benzer hava şartları altında üç gün boyunca 10-12 Mart 2009 tarihleri arasında gerçekleştirilmiş.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77