• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Renault Trucks Şantiye Gamını Yeniledi

Renault Trucks Şantiye Gamını Yeniledi
RENAULT Trucks yenilenen şantiye gamını Renault Trucks’ın merkezi olan Fransa’nın Lyon kentinde tanıttı.

RENAULT Trucks yenilenen şantiye gamını Renault Trucks’ın merkezi olan Fransa’nın Lyon kentinde tanıttı. Firmanın inşaat serisi kamyonları olan Kerax ve Lander’da yeni özellikler, ekleme ve iyileşmelere giden firmanın en önemli yeniliği ise Lander’da uygulamaya geçirdiği ‘OptiTrack’ sistemi oldu. Renault Trucks tarafından satılan her beş çekiciden biri şantiye serisine ait. Bu gerçekten yola çıkan Fransız üretici, hem portföyünde yer alan hem de potansiyel olan Renault Kerax ve Premium Lander müşterilerini, serideki ürünleri daha yakından tanıma fırsatı sağlamak adına, 2010 yılında ‘Şantiye Günleri’ etkinlikleri ile bir araya getirme kararı aldı. Üç kıtada çalışmalarını sürdüren Renault Trucks uzmanları, bugüne kadar Avrupa, Arjantin, Güney Afrika, Mağrip bölgesi ve Rusya’da bin 500 müşteriye ulaşarak 500’ün üzerinde satış gerçekleştirdi.

Renault Trucks, serinin tanıtımı için dünyanın önde gelen uzman sektör basınını da 1617 Haziran 2011 tarihleri arasında Fransa’nın Lyon kentindeki tanıtımında bir araya getirdi. Türkiye’den KargoHaber Dergisi’nin de katıldığı etkinlikte şantiye serisinin güçlü ürünlerini denedik.‘İnşa etmek için inşa edilen’ şantiye serisi, her türlü yapı işleri için üretkenlik çözümleri ve geliştirilmiş hareket kabiliyeti sağlayan iki seçenek ile karşımıza çıkıyor. 2010 yılında OptiTrack sistemi ile daha da gelişen, hafif şantiye işleri ve malzeme tedariği için tasarlanmış Premium Lander ve daha ağır ve zorlu koşullara yönelik Renault Kerax.


Yeni Premium Lander OptiTrack çekiş tercihini size bırakıyor

Öncelikli tercihleri yük kapasitesi ve konfor olan müşteriler için tasarlanan ve 2003 yılında lanse edilen Premium Lander serisi, 2006 yılında geliştirildi. Kerax ve Premium modellerinin en iyi yönlerini tek bir araçta birleştirme hedefi ile tasarlanan bu model; 7 farklı konfigürasyon, 3 farklı tavan yüksekliği ve uzunluğa sahip 2 kabin seçeneği, geniş lastik ve ön ekipman alternatifleri ile 70 farklı araç anlamına geliyor. Kerax 8x4, Medium’a oranla 800 kg daha hafif olan Lander 8x4, pazarda sınıfının en iyisi olma iddiasını taşıyor. Yeni Premium Lander 8x2*6 konfigürasyonunda yükün 500 kg daha artması sağlanırken dönme yarıçapının büyümesi sayesinde manevra kabiliyeti de yükseliyor. Yakıt tüketiminde de 8x4 araca göre yüzde 10 oranında azalma sağlıyor. Premium Lander 8x4 kamyon konfügrasyonuyla her bir sefer için 200 ila 1.200 kg arası daha fazla yük taşıma olanağı sunuyor. Örneğin yük 600 kg arttığında, yılda 660 ton daha fazla malzeme taşınabiliyor veya 940 litre yakıt tasarrufu sağlanıyor, bu da yılda 1.000 Euro tasarruf anlamına geliyor. Tüm bunların yanı sıra güvenlik, kolay bakım ve servis olanakları ve sürüş konforu, Premium Lander serisine üstünlük sağlıyor.Tüm bu özelliklerin ötesinde Premium Lander’ı ayrıcalıklı kılan en önemli yenilik, tek bir düğmeye basarak aracı 4x2’den 4x4 moduna çeviren OptiTrack sistemi. Ön panelden aktive edilen ve ilave bir hidrostatik çekiş çözümü olan OptiTrack sistemi, aks göbeklerine entegre edilmiş, her biri 41 kW’lık 2 adet hidrolik motordan hareket alıyor. Sistemin sağladığı 490 kg.’lık yük avantajı, yüzde 10 oranında yakıt avantajı ve dört çekişte yüzde 100 performans ile Premium Lander OptiTrack, tüm arazi şartlarına uygun bir sürüş sağlıyor.

Yakıt tüketiminde yüzde 10 oranında tasarruf

Hem ileri hem de geri viteste, 0 km/s hızdan itibaren ve 30 km/s hıza kadar kullanılabilen OptiTrack sistemi, gerçekten ihtiyaç duyulduğu anlarda tüm tekerleklerden çekişin tüm avantajlarından faydalanılmasını sağlıyor, üstelik bu tür bir aracın neden olacağı ek maliyetlerden de kurtarıyor. Çünkü klasik 4x4 modeldeki ön tahrikli dingil yerine bunda hidrolik mekanizmalı bir dingil olduğundan işletmeci her seferinde 490 kg kadar faydalı yük avantajından faydalanıyor ve en az yüzde 10 yakıt tasarrufu sağlayabiliyor. Lander OptiTrack, bir 4x4 aracın çekiş yeteneklerinden faydalandırırken römork parkının kullanımında olağanüstü esnekliğe sahip olan araçlarla aynı beşinci teker yüksekliğine ve konfora da sahip. Ayrıca OptiTrack modelinden, sunduğu tüketim, konfor ve verimlilik avantajlarıyla hem mekanik şanzımanla hem de Optidriver+ robotize şanzımanla yararlanmak da mümkün.Tüm tekerleklerden çekişli modellere gerçek bir alternatif olan OptiTrack modeli, şantiye ikmal görevlerinde kullanılan araçlar ile örneğin zaman zaman kamu işleri için arazilere veya kırsal yollara girmesini gerektiren işlerde kullanılan otoyol araçları için ideal bir çözüm sunuyor.

Kerax zorlu şartların vazgeçilmez tercihi olmaya devam ediyor

Zorlu şartlara göre tasarlanarak 1997 yılında lanse edilen ve 2006 yılında tamamıyla güncellenen Kerax, Renault Trucks şantiye serisindeki güçlü konumunu koruyor. Kerax, tahrikli dingiller, şasi ve süspansiyonlar ile dayanıklılığı; karın boşluğu yüksekliği ile hareketliliği; Heavy versiyonu ile 50 tona kadar teknik yük kapasitesi sağlayarak zorlu şartların vazgeçilmez tercihi olarak tanımlanıyor. Renault Kerax, 9 farklı konfigürasyon, 3 şasi yüksekliği, 3 farklı kabin seçeneği ve 39 dingil mesafesi ile 60 farklı seçenek olarak kullanıcıya sunuluyor. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77