• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Renault Trucks Servismatic İle Kazandırıyor

Renault Trucks Servismatic İle Kazandırıyor
Renault Trucks, ağır vasıta müşterilerine özel olarak hazırladığı Servismatic programını hayata geçirdi. Renault Trucks Türkiye servislerinden hizmet alan ağır vasıta müşterilerine ayrıcalıklar sağlayacak olan Servismatic ile müşteri sadakati de hedefleni

Renault Trucks, ağır vasıta müşterilerine özel olarak hazırladığı Servismatic programını hayata geçirdi. Renault Trucks Türkiye servislerinden hizmet alan ağır vasıta müşterilerine ayrıcalıklar sağlayacak olan Servismatic ile müşteri sadakati de hedefleniyor.  

Renault Trucks sahipleri şasiye özel olarak tanıtılan Servismatic kartı ile iş emirlerine bağlı olarak ve yedek parça alımlarında puan kazanıp, bunları diledikleri zaman yine yedek parça alımlarında ya da diğer iş emirlerinde kullanma şansına sahip olacaklar. Ayrıca Servismatic kartı sahipleri Total istasyonlarından akaryakıt alımlarında yüzde 8’e varan indirim şansı yakalarken, bundan sonraki süreçte yapılacak özel kampanya ve aktivitelerden de yararlanabilecekler.


Konu ile ilgili olarak gerçekleştirilen toplantıda konuşma yapan Renault Trucks Türkiye Genel Müdürü Dominique Pollien, “Araçlarımızın sağladığı yakıt ekonomisinin hep altını çizdik. Özellikle de düşük yakıt tüketimimiz müşterilerimiz tarafından her zaman bilindi ve araçlarında test edildi. Ama gelişimimizin ikinci önemli noktası da müşteri memnuniyetidir. Müşteri memnuniyetine de verimlilik ve yetkili servislerimizdeki kalite ile ulaşabiliyoruz. Sunduğumuz hizmetler müşterilerimizin bize daha fazla bağlı olmasını sağlayacak” dedi.

Servismatic ile bir ilke imza attıklarının altını çizen Pollien, şunları söyledi: “Servismatic kartı aslında bir sadakat kartı. Kartın oluşumunda iki önemli faktör bizlere zemin hazırladı. İlki; araçlarımızın düşük yakıt tüketimi ile işletme maliyetlerinde sağladığı tasarruf, ikincisi; hizmet kalitemiz ile sağladığımız müşteri memnuniyetimiz. Ana fikir ise bizlerden hizmet alan müşterilerimize ekstra faydalar sağlamak yanında bizden biraz uzaklaşmış müşterilerimizi de tekrar Renault Trucks servislerine çekmekti.”

Pollien, “Renault Trucks müşterilerinin, ağır vasıta sektöründe bir ilk olan Servismatic ile her bakımdan kazançlı çıkacaklarına inanıyorum” diyerek konuşmasını noktaladı.

 

İlk etapta hedef 7 bin şasi

Renault Trucks Türkiye Müşteri Hizmetleri Direktörü Serkan Karataban ise Servismatic programı ile ilgili detaylı bilgi aktardı.

Bu programın müşteriye sunum aşamasına kadar, zamanlaması ya da doğru bir araç olup olmadığı ile ilgili bir takım süreçten geçlerden geçtikten sonra uygulamaya alındığını açıklayan Karataban, zamanlama ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Müşterilerimizin memnuniyetleri yanında son üç yıldır ham Avrupa’da hem Türkiye’de tavsiye oranlarını ölçüyoruz. Müşteriyi memnun etmek onların sizi tavsiye etmeleri anlamına gelmiyor. Bu ölçümlerde bir önceki yıla göre yüzde 16 gibi bir ilerleme sağladık. Bu, bizim araç servis iş oranlarına da yansıdı ve yüzde 18 oranında bir artış yaşandı. Bu nedenle de lansman için doğru vaktin geldiğini düşündük.”     

Servismatic’in Türkiye içinde Renault Trucks müşterilerine avantaj sunan bir sadakat programı olduğunun bir kez daha altını çizen Karataban, şasiye özel olarak tanıtılan Servismatic kartı ile araç içinde yapılan değişiklikleri, serviste sunulan tüm hizmetleri takip edebilir duruma geldiklerini söyledi.

Müşterilerin, Renault Trucks yetkili servislerinde bulunan başvuru formunu doldurduktan sonra ücretsiz olarak bu karta sahip olabileceklerini açıklayan Karataban, “Kart sahibi müşterilerimiz yetkili servislerde iş emri açtıklarında belirli oranlarda puan kazanacaklar ve bu puanlar belirli bir seviyeye gelince yine yetkili servislerde yedek parça alımlarında ya da iş emirlerinde indirim olarak kullanabilecekler” dedi. 

Şuan Total ile birlikte bir takım ek faydalar sağlayacak uygulamalar başlattıkları bilgisini veren Karataban, kart sahiplerinin Total’den akaryakıt alımlarında yüzde 8’e kadar oranlarda indirim şansına sahip olacaklarını belirtirken, ilerleyen zamanlarda da müşterilerin faydalanabilecekleri çeşitli hizmetleri de eklemeyi planladıklarını kaydetti. 

17 bin üzerinde toplam araç parkından söz eden Karataban, ilk etapta 7 bin şasiyi kartlandırmayı hedeflediklerini söyleyerek, “Hali hazırda Renault Trucks yetkili servislerinden hizmet alanların yüzde 80’ini, son 1 yıldır yetkili servislere uğramayanların da 3’te 1’ini hedefliyoruz. Servis girişlerinde yüzde 10’a varan bir artış yaşanmasını bekliyoruz” diye konuştu.

 

Araç yaşına göre puanlama

Servismatic kartı otomatik olarak şasiden tanınacağı için tüm Renault Trucks Türkiye yetkili servislerinde kullanılabilecek. Müşteriler hem yetkili servislerde aynı kalitede hizmetlerini alırken hem de puanlarını da tüm yetkili servislerde harcayabilecekler.

            Servismatic programında Silver ve Gold olmak üzere iki ayrı tip kart bulunuyor. Araçların yaşları ve kullanılan kart tipine göre de kazanılan puanlar değişiyor. 0-2 yaş arasında Silver kartı bulunan araç sahipleri yüzde 3 puan kazanırken aynı yaş grubunda Gold kart sahibi 4 puan kazanacak. 2-5 yaş arasındaki araçlarda ise Silver kart yüzde 4, Gold kart yüzde 5 puan kazandıracak. 5 yaş ve üzerindeki araçlarda ise Silver kart sahibi yüzde 6 puan kazarınken Gold kart sahibi yüzde 7 puan alacak.

1 puanın 1 TL’ye eşit olacak. 5 yaş üstü araçlara hediye 50 puan verilecek. Başlangıç seviyesinin Silver kart olduğu uygulamada, 400 puan biriktirenler Gold karta geçebilecek.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77