• BIST 9113.57
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C

Renault Trucks Tasarım Yarışmalarının Birincileri Olan Türk Gençleri Fransa’da Fabrikayı Ziyaret Etti

Renault Trucks Tasarım Yarışmalarının Birincileri Olan Türk Gençleri Fransa’da Fabrikayı Ziyaret Etti
Renault Trucks’ın uluslararası platformda düzenlediği iki ayrı yarışmasının birincileri Burak Süvari ve Enes Bolat, Lyon'da Renault Trucks fabrikasını ziyaret ettiler.

Renault Trucks’ın düzenlediği Truck World Cup 2020 ve TCK Evolution Tasarım Yarışması’nın birincilik ödüllerinin sahipleri Türk gençleri olmuştu. Pandemi nedeniyle seyahatleri ertelenen Truck World Cup 2020 şampiyonu Burak Süvari ve TCK Evolution Tasarım Yarışması birincisi Enes Bolat, Fransa Lyon’daki Renault Trucks fabrikasını ve Renault Trucks model eski araçların yer aldığı Berliet müzesini ziyaret ettiler. Farklı bir deneyim yaşayan gençler, Renault Trucks Uluslararası Kıdemli Başkanı Olivier de Saint De Meleuc ile görüşüp sunumlara katılırken, Renault Trucks Tasarım Başkanı Paul Daintree'den de plaketlerini aldılar.

Renault Trucks’ın SCS Software ile beraber düzenlediği, tüm dünyadan 3.000’den fazla kişinin katıldığı uluslararası Trucks World Cup Fotoğraf Yarışması’nda Türkiye’den Burak Süvari birinci olmuştu.

22 yaşında olan ve otomotiv alanında teknisyen olarak çalışma hayatına devam eden Truck World Cup 2020 şampiyonu Burak Süvari, birincilik heyecanının bu ziyaretler sırasında tazelendiğini belirterek; “Tüm dünyadan katılımın olduğu böylesine bir yarışmada birinci olmak benim için çok gurur vericiydi. Lyon’daki fabrika gezimiz ise çok farklı bir deneyimdi. Üstelik ilk defa yurtdışına seyahat ediyor olmam nedeniyle de ayrıca keyifliydi. Lyon’da bir Renault Trucks çekicinin üretim süreçlerine tanıklık ettik. Ayrıca geçmişi neredeyse 130 yıla dayanan bir markanın müzesini ziyaret etmek de oldukça etkileyici bir zamanda yolculuk deneyimiydi. Bu yarışmaya katıldığım ve birinci olduğum için çok mutluyum. Tüm gençleri bu yönde cesaretlendirmek isterim” dedi.

Renault Trucks ve Euro Truck Simulator 2 video iş birliği ile gerçekleştirdiği TCK Evolution Tasarım Yarışması’nda ise Türkiye’den yarışmaya katılan 20 yaşındaki Enes Bolat, tasarımı ile dünya birincisi olmuştu. Tüm dünyadan katılımcıların Renault Trucks modellerini tasarladığı yarışmada, Enes Bolat’ın tasarımı dünyada gerçek bir Renault Trucks aracına uygulanarak sergilenmişti.

Renault Trucks Tasarım Yarışmalarının Birincileri Olan Türk Gençleri Fransa’da Fabrikayı Ziyaret Etti

TCK Evolution Tasarım Yarışması birincisi Enes Bolat, tutkulu bir Euro Trucks Simulator 2 oyuncusu ve IT sektöründe kariyer yapmayı planlıyor. Bolat, Fransa’da yaşadığı deneyimi aktarırken; “Yarışmadan önce Euro Trucks Simulator 2 oyunundan dolayı Renault Trucks araçlarını tanısam da böyle bir organizasyonun bir parçası olabileceğimi hayal bile edemezdim. Yarışmaya başvurmadan önce Renault Trucks tasarım direktörünün konuşması beni motive etmişti. Daha sonra yarışmayı kazanarak kendisi ile Fransa’da birebir tanışabilme şansını yakaladım. Tasarımım, resmi olarak Euro Trucks Simulator 2 oyununa dahil edildi. Bunun da ötesinde gerçek bir Renault Trucks çekicisine uygulandı ve sergilendi. Tüm bu gelişmelerin ardından dünyanın en köklü otomotiv markalarından Renault Trucks’ın merkezindeydik ve bunu bir şeyleri başararak yapmanın gururunu yaşadık. Bu deneyim, benim gibi kariyer hayatına yeni başlayacak gençler için büyük anlam taşıyor. Kendimi bu anlamda çok şanslı hissediyorum. Gençlerin hayal etmesi ve hayallerinin arkasından gitmesinin ne kadar özel olduğunu bana yaşattıkları için tüm Renault Trucks ekibine teşekkür ederim” diye belirtti.

Ziyaretleri sırasında Türk gençlerine ev sahipliği yapan Renault Trucks Tasarım Başkanı Paul Daintree ise; “İki ayrı yarışmamıza da dünya genelinden pek çok başvuru oldu. İki yıl üst üste benzer ama farklı içeriklerdeki yarışmalarımızın birincileri Türkiye’den geldi. Bu çok gurur verici. Türkiye, Renault Trucks’ın dünya haritasında bizler için çok dinamik ve önemli bir ülke. Böyle keyifli başarılarda yollarımızın kesişmesi bu nedenle de çok kıymetli. Gençlerimize yarışmalarımıza gösterdikleri ilgiden dolayı tekrar teşekkür ve tebrik ediyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77