• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Renault Trucks’dan 600 Milyon Avro Yatırım

Renault Trucks’dan 600 Milyon Avro Yatırım
RENAULT Trucks, kapsamlı yenileme sürecine aldığı ve 2006 yılı içerisinde tamamladığı ürün gamını Hannover Ticari Araç Fuarı IAA 2006’daki 3 bin metrekarelik standında 21 - 28 Eylül 2006 tarihleri arasında tanıttı.

RENAULT Trucks, kapsamlı yenileme sürecine aldığı ve 2006 yılı içerisinde tamamladığı ürün gamını Hannover Ticari Araç Fuarı IAA 2006’daki 3 bin metrekarelik standında 21 - 28 Eylül 2006 tarihleri arasında tanıttı.

Toplam 600 milyon Avro’luk yatırım sonucunda marka; hafif ticari, dahili nakliye, inşaat ve uluslararası nakliye alanlarında yepyeni bir araç ve hizmet yelpazesi sunuyor.

Renault Trucks, 2006 baharında satışa sunulan yeni Renault Master ve 2004 yılında yenilenen Renault Mascott ile dağıtım sektörüne 2,8 ile 6,5 ton arası farklı kullanım alanlarına yönelik tamamlayıcı araçlar sunuyor. Bu gam, 2007 yılında Nissan tarafından üretilip Renault Trucks ağı tarafından dağıtımı yapılacak yeni bir araç ile tamamlanacak. Burunsuz kabinli bu araç, kompakt yapısı ve ileri manevra yeteneği sayesinde başta dar ve sıkışık şehir merkezlerinde olmak üzere her alanda rahat bir kullanıma sahip olacak. 

 

Dahili nakliye gamında performans ve çok yönlülük

7,5 ile 18 ton arasında yer alan Yeni Midlum kamyonlar ve 18 ile 26 ton arasında bulunan Premium Dağıtım kamyonları ve çekiciler, sektörün çeşitli alanlarını kapsamak üzere birbirlerini tamamlıyorlar. 160’dan 450 beygire kadar farklı güçlerde Euro 4 DXi5, DXi7 ve DXi 11 motorlara sahip bu gamda her şey yeni. Yeni kabin, gösterge tablosundaki dijital kilometre saati ve ön panele yerleştirilmiş vites kolu gibi özellikler sunuyor. Renault Trucks yetkilileri, fren sisteminin pazarın en iyisi olduğunu iddia ediyorlar.

İnşaat gamında ise Yeni Premium Lander (şantiye ikmali) ve Kerax’dan (taş ocakları ve zor şantiyeler) oluşan, birbirini tamamlayan iki araç sunuluyor. Araçların yapısı, kabin, yürüyen aksam, şasi ve fren sisteminin tamamı yeni. Euro 4 DXi7 ve DXi11 motorları 40 değişik modele yayılmış değişik görünümlere sahip bu araçlara güç veriyor. İyileştirilmiş yerden yükseklik ve yük kapasiteleri, yeni tahrikli dingil mekaniği, daha fazla dingil mesafesi seçimi, daha kolay üstyapı adaptasyonu, artan konfor ve güvenlik düzeyi ile uygun hizmet yelpazesi bu gamın kozlarını oluşturuyor.

2005 yılında yenilenen Uzunyol modeller; dahili ve uluslararası organize nakliye için Renault Premium Uzunyol; uluslararası nakliye için Magnum olmak üzere iki seçenek içeriyor. 2006 yılında her iki araç da Euro 4 normlarına uygun motorlarla donatıldı.

 

Kalite ve performans uzunyol gamında

DXi 11 motorlu Premium Uzunyol 370, 410 ve 450 beygir; DXi 13 motora sahip Magnum ise 460 ile 500 beygir gücünde seçeneklere sahip. Optidriver+ şanzımanı kumanda edebilen yeni direksiyon ile Cruise Control aracın diğer yenilikleri arasında yer alıyor. Araçların yeni iç ve dış tasarımları; konforlu bir yaşam, zevkli bir sürüş ve güvenlik sağlıyor.

 

Yeni motor ve SCR teknolojisi ile yakıt tüketimi azalıyor

Renault Trucks, yeni DXi motorlarının geliştirilmesi için 350 milyon Avro'dan fazla yatırım yaparak iddialı bir şekilde performansı artırmayı ile yakıt tüketimini azaltmayı hedefledi. Renault Trucks, kamyon motorlarının atmosfere saldığı emisyonlar konusundaki yeni şartnamenin (2006 yılında Euro 4 ve 2009 yılında Euro 5) gerekliliklerine cevap verebilmek için SCR teknolojisini seçti. Bu sistemde AdBlue adlı üre tabanlı bir indirgeyici madde yardımıyla egzoz gazı katalize tabi tutulup azot oksitler (NOx) yok ediliyor. Parçacıklar, optimal bir yanma sayesinde kaynağında giderilip aracın performansında artış elde ediliyor. Böylece yeni motorların tasarım kalitesi ve SCR teknolojileri, önceki Euro 3 modellerine göre yüzde 5 oranında yakıt tasarrufu sağlıyor.

 

Renault Trucks garanti kapsamını genişletiyor

Renault Trucks, artık bitkisel yağ metil esterleri (EMHV) ile mazotun yüzde 30 oranlara varan karışımlarını Euro 3, Euro 4 ve Euro 5 Incentive (Faz 1) motorlarında kullanımını üretici garantisi kapsamına dâhil ediyor. Böylece Renault Trucks kullanıcılardan gelen artan isteklere karşılık verme ve alternatif enerjilerin geliştirilmesine katkıda bulunma kararlılığını gösteriyor. 

 

Yeni bir hizmet: Renault Trucks GO24

Renault Trucks GO24 ile uzunyol müşteri gamına yönelik gerçek bir hareketlilik garantisi sunuyor. 12 saati aşan hareketsiz kalma durumlarında kendilerine tazminat ödeniyor.

Renault Trucks ve bayi ağı, 1 Eylül 2006 tarihinden bu yana, eş zamanlı olarak 12 Avrupa ülkesinde Magnum ve Premium müşterileri için yeni bir hizmet sunmaya başladı: Renault Trucks GO24 aboneliği. Renault Trucks, Renault Trucks 24/24 yol yardım merkezinin aranmasından sonraki 12 saat içinde aracın sorununun giderilememesi nedeniyle sıkıntıya düşen ve bu hizmete üye müşterilerine zararlarını gidermek için tazminat ödemeyi taahhüt ediyor. GO24 aboneliği son 6 ay içerisinde alınmış Magnum veya Premium Uzunyol Euro 3 ve Euro 4/Euro 5 araçları için geçerli.

Nakliyeciler, arızanın yer ve zamanını seçemedikleri için, GO24 Avrupa içinde her yerde, gündüz olduğu gibi gece ve hafta sonları olmak üzere her zaman geçerli. GO24 müşterisi geçerli tüm bölgelerde aynı uygulama ve tazminat şartlarından yararlanabiliyor. Renault Trucks, küçük bir abonelik bedeli karşılığında hareketsiz kalınan her 24 saatlik zaman dilimi için müşterilerine 200 Avro ödemeyi taahhüt ediyor.

Bu tazminat, alışveriş kuponları şeklinde olup, Renault Trucks ağında kullanılmak üzere, olayın gerçekleşmesinden iki hafta sonra, ilgilinin herhangi bir işlem yapmasına gerek olmaksızın ödeniyor. Renault Trucks 24/24 hizmetinin performanslarından yararlanan bütün müşteriler gibi, GO24 aboneleri de yol yardım dosyalarının gelişimini tüm şeffaflığı ile istedikleri zaman internet üzerinden görebiliyorlar. Renault Trucks, taahhüt edilen servis düzeyinin gerçekleşmemesi halinde finansal bir taahhüt altına girmekten de kaçınmıyor. GO24, Renault Trucks’ın, müşterilerinin başarısı için verdiği taahhüdün delili. Yetkililer, bu hizmetin 2007 yılında Türkiye’de de geçerli olacağını ifade ediyorlar.

 

Renault Trucks hafif ticari gamı yeni bir araçla zenginleşiyor

Renault Trucks, Hanover Ticari Araç Fuarı’nda Yeni Renault Master Euro 4 aracı tanıtırken, hafif ticari araç gamını Nissan tarafından üretilecek yeni bir ürün ile zenginleştireceğini duyurdu. Bu proje, 2007 yılının ilk altı ayında hayata geçirilecek.

Bu araç, Renault Trucks bayi ağı tarafından satışa sunulacağından, markaya özel bir tasarıma sahip olacak. Burunsuz kabinli bu araç, 2,8 ve 4,5 ton arasında bulunan taşıma kapasitesi ve 110, 130 ve 150 Hp motor güçleri ile Master ve Mascott araçları tamamlayacak. Bu yeni araç; kolay kullanımlı, kompakt ve daha verimli faydalı yük konusunda kaliteli bir çözüm arayan müşterilere cevap sunacak.

Geleceğin Renault Mascott aracı, kalite ve sağlamlık konusunda örnek konumunu koruyacak, bu araçta Nissan ile 2004 yılında başlatılan bir işbirliğinden doğan tamamen yeni bir Euro 4 motor bulunacak. Bu yeni araç 2007 yılının ikinci çeyreğinde piyasaya sunulacak.

 

Açık artırmada bir Magnum F1

Renault Trucks 20 Eylül 2006 tarihinde IAA Hannover Fuarı çerçevesinde, bir adet 500 beygirlik Magnum F1’i açık artırmaya sundu. Potansiyel alıcılar, böylece markanın gözbebeğine sahip olma fırsatı yakalarken aynı zamanda UNICEF’in "Afrika için okullar" projesine de katkıda bulundular.

Hannover Fuarı Renault Trucks standında gerçekleştirilen bu açık artırma, Renault Trucks’ın web sitesi www.renault-trucks.de üzerinden de izlendi. Magnum F1, Euro 5 normuna uygun 500 beygir gücünde DXi13 motoru vardı. Artırmaya konan özel seri Magnum, bütün nakliyeci ve şoförler tarafından bilinen ve kabul edilen yaşam alanının yanında alüminyum jant ve yakıt deposu, yan muhafaza, Optidriver+ otomatik şanzıman, CD’li ses sistemi, Renault F1 renklerinde kabin gibi birçok donanıma sahipti.


Magnum Vega İle Işık Şov

 

RENAULT Trucks, fuarda şov kamyonu Magnum Vega’yı sergiledi. Bu araç 2007 yılında sınırlı sayıda satışa sunulacak. Magnum Vega, profesyonel bir sürücünün isteyebileceği her şeyi biraraya getiren bir kabin düzenine sahip. Sürüş mahallinde keyif, kişiselleştirme, sürüş rahatlığı, huzur ve gururu birleştiren bir atmosfer yaratılmış.

Dışına zengin malzemelerle kişilik kazandırılan Magnum Vega’nın antrasit gri rengi, derinlik ve metalik detayları birleştiren son derece yüksek ve çok katlı boyası ile bu zenginliği yansıtıyor. Aracın dinamikleri, akıcı formlarını ortaya çıkaran birkaç metalik detay ve kabinin ortasından yan kaplamalara doğru uzanan mavimsi hafif bir çizgiyle vurgulanmış. Araçta Renault marka kimliğine özellikle dikkat edilmiş; aracın önünde ve alüminyum jantlarda yer alan ışık halesi şeklindeki logo ile özel arka kaplamalar, tipik Renault tarzı iddialı dizaynı tamamlıyor.

Aracın iç donanımı, seçkinlik arayan en iddialı sürücüleri memnun etmek üzere geliştirilmiş. İç ambiyansın tamamı yeniden tasarlanırken sadece seçkin malzemeler kullanılmış. Araçtaki metalik detaylı siyah ve kahverengi gölgeler sıcaklık ve teknolojiyi vurguluyor. Deri ve teknik kumaşların birleşiminden oluşan siyah koltuklar ise bu huzurlu ve sessiz ortamın başlıca elemanları.

Dinlenme alanlarındaki çok yönlü LED spotlarıyla yeni nesil ışıklandırma ve aracın dışıyla uyum içindeki mavi ışık, ortamın en önemli avantajlarını ortaya koyuyor.

Araçtaki yaşamın tüm yönleri sürücünün konforu için yeniden gözden geçirilmiş. Yolcu bölümündeki arkaya yatabilen dinlenme koltuğu kabin derinliği boyunca geri gidebiliyor, bu sayede daha büyük bir hareket özgürlüğü sağlarken mevcut geniş alanın tamamını kullanıyor. Koltuğu geri iterek sürücü bir depolama ünitesine ulaşabiliyor, bu üniteyi ayrıca ranzaya kolayca erişebilmek için basamak olarak da kullanabiliyor.

Sürücü koltuğunun arkasında sürücüye ait birçok fonksiyonlu ünite yerleştirilmiş. Dinlenme esnasında bu ünite yiyecek hazırlama, mültimedya eğlence ve depolama amaçlarıyla kullanılabiliyor. Lüks rötuşlarıyla bu ünitede ayrıca bir DVD çalar, oyun konsolu, su ısıtıcısı ve giysi dolabı da düşünülmüş. İhtiyaca göre ilave ekipman eklenebiliyor. 

Sürücü, araç içinde hayatı daha da zevkli hale getirmek üzere dahili Hi-Fi sistemi ve görsel rahatlık sağlayacak şekilde her açıya göre ayarlanabilen geniş format düz LCD ekrandan da yararlanıyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77