• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 24 °C

Scania Yeni R Serisi İle Performans Artışı Garanti

Scania Yeni R Serisi İle Performans Artışı Garanti
SCANIA, küçük ama etkili iyileştirmelerle ekonomi ve performans artışı sağlıyor. Scania tarafından geliştirilen ve 1994 yılından bu yana 150 bin adede yaklaşan sayıda kullanıma sürülen otomatik vites değiştirme sistemi Opticruise daha da iyileşti.

SCANIA, küçük ama etkili iyileştirmelerle ekonomi ve performans artışı sağlıyor. Scania tarafından geliştirilen ve 1994 yılından bu yana 150 bin adede yaklaşan sayıda kullanıma sürülen otomatik vites değiştirme sistemi Opticruise daha da iyileşti. Bunun yanı sıra gerçekleştirilen sürücü destek programı, akülerin arkaya yerleştirilmesi, depo kapasitesinin artırılması ve sürtünme azaltıcı yüz değişiklikleriyle yakıt tasarrufu sağlandı. Şoför konforunu artıran yenilikler de hayatı araç kabininde geçen meslek erbabı için çekici bir çekici yaratılmasını sağladı.


Kendi içinde küçük küçük iyileştirmeler, toplam performansa ve ekonomik kullanıma ölçülebilir katkılar sunuyor. Scania R Serisi’nde bunların başında yeni Opticruise bulunuyor. Yeni Scania Opticruise, otomatik şanzıman veya debriyajlı sistem olarak iki farklı versiyonla sunuluyor. Tam otomatik versiyonu, elektro-hidrolik şanzıman kullanırken vites değiştirme sistemi de dört yıllık bir çalışma sonucunda tamamen değiştirildi. Yeni bir otomatik şanzıman kontrol sistemi eklenen Scania Opticruise, debriyaj pedalı olmadan tam debriyaj kontrolü sunan bir sistem. Opticruise, Scania’nın 8-12 ve 12+2 vitesli şanzımanları ile birlikte kullanılabilmekte olup 12+2 seçeneğinde Overdrive sistemi ile birlikte de sunulabilmektedir.

Yeni yazılım, yokuşlarda hızı sabit tutmak ve boşa yakıt harcamadan erken vites düşürmek için programlanmış olup vites değiştirme stratejisi; işlevsellik, rahatlık, kolaylık ve bunların gelecekteki iyileştirilmeleri için yeniden geliştirilmiştir.

Motor işletim sistemi, vites değiştirmeleri sırasında kavramanın asla kaymamasını sağlar. Sadece vites kutusunu motordan ayırmak için kullanılır. Bu fonksiyonlar, debriyaj ile diğer aktarma organlarını mekanik bozulmaya karşı etkili olarak korur. Ayrıca herhangi bir debriyaj arızası halinde sürücünün aracını en yakın servise kadar rahatça götürebilmesi için basit çözümler üretilmiştir.


Scania Sürücü Desteği

Scania Sürücü Desteği, sürücü performansını izlemek için araç üzerindeki çeşitli alıcılardan gelen verileri devamlı olarak analiz etmektedir. Sistem, sürücüyü, kendi tarzını gözetlemek, hatalarının ve olası iyileştirmelerin farkına varmasını sağlamak üzere cesaretlendirmek için tasarlanmıştır. Rahatlıkla izlenebilir ekran sayesinde zorlu şartlarda sürüş, öngörme, fren kullanımı ve vites seçme kategorilerinde sürücünün aldığı not anında görülebiliyor. Yol bilgisayarı üzerinde araç kullanma performansını izleme olanağı bulunan sürücü, puan, yıldız ve örnek sürücü işareti alıyor. Sistemsiz kullanımla karşılaştırılan sistem sayesinde yakıt tüketiminde yüzde 10’a varan oranlarda iyileştirmeler ölçülmüştür.

Scania Sürücü Desteği, elektronik fren sistemi (EBS), 12 veya 12+2 vitesli manuel veya Scania Optricruise şanzımanlı ve Scania Retarder’e aynı anda haiz olan tüm araçlar üzerinde standart olarak sunuluyor.

Yakıt kapasitesinde artış

Scania, yeni R serisi çekicilerinde yakıt tankı seçeneği sunarken, hızlı arka aks oranı, aşırı hız yapmadan en iyi yakıt tasarrufu olanağı da tanıyor. Yeni yakıt tankı seçenekleri ve yeri değiştirilmiş aküler, 4x2 çekiciler için maksimum yakıt kapasitesini 1.500 litreye yükseltiyor. Yakıt tankı, 6x2 çekici ünitelerinde 1.000 litreye kadar çıkabilmektedir. Çünkü yeni şasi düzeni, şasi yanlarında daha büyük yakıt tankları için yer bırakıyor. Bunu yaparken hava tanklarını şasi kollarının içine yerleştirerek daha büyük yakıt tankı için yer açılmış bulunuyor. Ayrıca daha düşük sürtünme direnci ve aktarma organlarındaki geliştirmeler daha fazla yakıt tasarrufunun da yolunu açıyor.

Şasi sonuna yerleştirilen akülerle, arka dingile de daha fazla ağırlık vermekte ve böylece araç boş giderken çekişi de artırılmaktadır.

Stil, uyum, performans

Pazara sunulduğundan bu yana 5 yıl geçen R serisi, tüm dünyada 200 bin adet satıldı. Scania, yeni bir görünüm kazandırdığı R serisinde, kabinin aerodinamik özelliklerini artırırken, soğutma kapasitesini de iyileştirdi. Kabin içerisinde ise müşteri talepleri göz önünde bulundurularak başta 90 santime kadar genişleyebilen yatak sistemi olmak üzere birçok ince ayrıntının yer aldığı bir ortam yaratıldı.

Kişiselleştirilmiş şoför dostu kabin içi, yeni tasarımıyla güvenlik, konfor, yeterli depolama, kullanışlılık ve görsel açıdan oldukça çekici. Malzeme kalitesi ve renk seçimi de bunu destekler nitelikte.

Bu arada, Scania yeni R serisinde tümü direksiyon üzerindeki düğmelerden kumanda edilen yeni Türkçe destekli yol bilgisayarına haiz 3 farklı gösterge paneli seçeneği sunuluyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77