• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Schmitz Almanya'da Özel Test Merkezi Açtı

Schmitz Almanya'da Özel Test Merkezi Açtı
SCHMITZ Cargobull AG, 4-5 Haziran 2008 tarihlerinde Almanya’daki Altenberge Fabrikası’nda Avrupa taşımacılık ve ticari araç basınına yönelik bir basın toplantısı, fabrika gezisi ve özel test merkezi tanıtımı düzenledi.

SCHMITZ Cargobull AG, 4-5 Haziran 2008 tarihlerinde Almanya’daki Altenberge Fabrikası’nda Avrupa taşımacılık ve ticari araç basınına yönelik bir basın toplantısı, fabrika gezisi ve özel test merkezi tanıtımı düzenledi. Etkinlik, 4 Haziran’da Schmitz yöneticilerinin basın mensupları ile Altenberge’de buluşmasıyla başladı. Schmitz Cargobull AG Yönetim Kurulu Başkanı Bernd Hoffmann ve İletişim Direktörü Gerd Rohrsen tarafından verilen brifing sonrası Altenberge Fabrikası ziyaret edildi.

Schmitz Cargobull’un Eylül ayında Almanya’nın Hannover şehrinde düzenlenecek fuar öncesi gerçekleştirdiği toplantı sırasında firmanın satış rakamları, yatırımları ve yeni ürünleriyle ilgili detaylı bilgiler verildi. 5 Haziran 2008 tarihinde Altenberge Fabrikası’nda gerçekleştirilen basın toplantısının açılış konuşmasını Schmitz Cargobull AG Yönetim Kurulu Başkanı Bernd Hoffmann yaptı.


Hoffman: “Ürün dizaynı ve verimliliğini ön planda tutuyoruz”

Katma değerli hizmetlere odaklandıklarını ve pazar paylarını bu sayede artırdıklarını belirten Hoffmann, “Müşterilerimize araçlarımızla ilgili tüm hizmetleri vermeyi öneriyoruz. Kalitemizi tüm ürün ve hizmetlerimize yayıyoruz. Pazardaki ürünlerimizin tamamının yaşam döngüsü verimli ve uzun. Taşımacılık sektörüne en iyi çözümleri sunuyor, ürün dizaynı ve verimliliğini ön planda tutuyoruz” dedi.

Avrupa’da 38 tane Cargobull Treyler Merkezi ile hizmet veren Schmitz, bugüne kadar 31 bin adet treyleri Cargobull Finance tarafından finanse etmiş. 7 bin 700 tane ful servis kontratı yapan Schmitz’in Avrupa’da 24 tane yedek parça deposu bulunuyor. Yaklaşık 6 bin 900 adet treyleri telematik sistemlerle satan firmanın Avrupa’da 850 tane servis noktası ve 25 tane ikinci el treyler satış mağazası bulunuyor.

Hedef 3 milyar Avro ciro

Schmitz Cargobull AG olarak tüm ürün ve hizmetlerde müşterilere kar ettirmek için çaba gösterdiklerine değinen Hoffmann, treyler pazarında inovasyon ve benchmarking’e önem verdiklerine dikkat çekti.

Yıllık 3 milyar Avro ciroya hedefleyen Schmitz Cargobull AG, senede 100 bin treyler satmayı planlıyor. 120 bin adet treyler üretim kapasitesini hedef olarak koyan şirket, Avrupa’daki pazar payını yaklaşık yüzde 40 olarak planlıyor. 9 tane fabrikası bulunan Schmitz Cargobull’un fabrikalarının 5 tanesi Almanya’da yer alıyor.

2008 yatırımı 60,4 milyon Avro

Almanya’daki fabrikalar Altenberge, Vreden, Gotha, Berlin ve Toddin’de yer alırken Harelaw I ve Harelaw II olmak üzere İngiltere’de iki, Litvanya Panevezys’de ve İspanya Zaragoza’da da birer fabrika bulunuyor. Fabrikalarının tamamının toplam alanı 939 bin 64 m2, üretim alanı ise 177 bin 422 m2.

2007 yılında 58,7 milyon Avro yatırım yapan Schmitz Cargobull AG’nin 2008 sonunda gerçekleştireceği yatırım 60,4 milyon Avro olarak planlanmış. Şirketin 2009 yılındaki yatırım hedefi ise yaklaşık 80 milyon Avro. Personel sayısı da hızla artan şirketin 2007 yılında 4 bin 380 çalışanı varken 2008 yılının Mart ayı itibariyle bu sayı 5 bin 866’ya yükselmiş.

2007 yılında 50 bin 257 adet treyler üreten Schmitz Cargobull AG, 2008 sonunda yüzde 32 artışla 66 bin 692 adet treyler üretecek. 2008 sonu ciro hedefi ise yaklaşık 2.14 milyar Avro. Bu cironun yüzde 35’i Almanya’daki, yüzde 65’i ise yurt dışındaki satışlardan elde edilecek.

Schöpker: “330 satış danışmanı ile faaliyet gösteriyoruz”

Bernd Hoffman’dan sonra Schmitz Cargobull AG’nin satış rakamlarıyla ilgili sunum yapan Yönetim Kurulu Üyesi Ulrich Schöpker, katma değerli hizmetlerle hem kendilerinin hem de müşterilerinin karlılıklarını artırdıklarını belirtti.

Avrupa’da 70 satış ofisleri bulunduğunu ifade eden Schöpker, bunun yüzde 55’inin Batı Avrupa’da, yüzde 40’ının Orta ve Doğu Avrupa’da, yüzde 5’inin de Almanya dışında yer aldığını kaydetti. 330 satış danışmanı ve 30 satış ortağı ile 32 ülkede faaliyet gösterdiklerini önemle vurgulayan Schöpker, 2007 yılında Avrupa’da frigofirik semitreyler pazarında yüzde 43, kuruyük ve genel kargo taşıyan semitreyler pazarında yüzde 25, hacimli yükler taşıyan semitreyler pazarında yüzde 13, konteyner şasi ve swap body pazarında ise yüzde 9 pazar payı elde ettiklerini söyledi.

2007 yılında Rusya, Romanya, Macaristan ve Portekiz’de yeni faaliyetlere başladıklarını belirten Ulrich Schöpker, 2008 yılında Türkiye, Bulgaristan, Sırbistan, Çek Cumhuriyeti ve Baltık ülkelerinde faaliyetlerde bulunmak için çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

2008 yılının sonunda 39 bin adet treyleri Cargobull Finance ile finanse etmeyi hedeflediklerine dikkat çeken Ulrich Schöpker, 823 milyon Avro değerinde treyleri finanse edeceklerini ifade etti.

Türkiye’de kurulacak fabrika ile ilgili durum netlik kazanmadı

KargoHaber Dergisi Genel Yayın Yönetmeni E.Serhat Baş’ın Türkiye’de fabrika kurma yönünde son geldikleri aşama ile ilgili sorusunu yanıtlayan Schmitz Cargobull AG Yönetim Kurulu Başkanı Bernd Hoffmann, “Fizibilite çalışmalarına halen devam ediyoruz. Şu an için Türkiye’de fabrika yatırımı yapacağız ya da vazgeçtik diye kesin bir yanıt vermem mümkün değil. Ancak fırsatları ve imkanları çok iyi değerlendiriyoruz” şeklinde cevap verdi.

Başka bir basın mensubunun halka açılma ile ilgili sorusunu yanıtlayan Hoffmann, “Birçok profesyonel yöneticimiz var. Tamamen aile şirketi değiliz. Gelecek jenerasyon halka açılma konusunda karar verecektir” dedi.

Hoffmann: “Treyler sanayine yeni açılımlar getirdik”

2008 yılının Haziran başında faaliyete geçen Cargobull Validation Centre (CVC - Cargobull Test Merkezi), basın toplantısının ardından Avrupa taşımacılık ve ticari araç basınına tanıtıldı.

Yaklaşık 2 yıl önce Schmitz yönetimi, Altenberge Fabrikası’nda modern bir test merkezi kurmaya karar vermiş. Bu kararın altında yatan nedenler, üretilen birim sayısını artırmak, sürekli olarak yeni gelişmeler kaydetmek ve ürün kontrolü konusunda ihtiyaçları artırmak.

Schmitz Cargobull AG Yönetim Kurulu Başkanı Bernd Hoffmann, bu tesisle birlikte treyler sanayine yeni açılımlar getirdiklerini ve müşterilerinin işletme sürekliliği, güvenliliği ve yeni gelişmelerden doğrudan kar edebileceklerini söyledi.

Wildhagen: “CVC için 9.5 milyon Avro yatırım yaptık”

Schmitz Cargobull AG’nin Cargobull Test Merkezi için 9.5 milyon Avro yatırım yaptığını belirten Cargobull Validation Centre Müdürü Michael Wildhagen, bu rakamın 3 milyon Avro’sunun ise doğrudan pahalı test ve ölçüm teknolojisine aktarıldığı söyledi.

Karayolu simülasyon cihazı sayesinde test sonuçlarının kalitesindeki büyük artışa ve zaman tasarrufuna dikkat çeken Wildhagen, “Karayolu araç simülatörünün yanı sıra, burada çok amaçlı bir test ekipmanı da oluşturuyoruz. Parçalar, 7 tane hidrolik silindiri olan 120 ton ağırlığında beton bir blok üzerinde, hizmet güçlerini ölçmek amacıyla test ediliyorlar. Bu bize farklı testler tasarlamak için olanak sağlıyor. Prototip alanı ve 6 çalışma alanı bu amacın yerine getirilmesini sağlayabilir. Tesiste yükleme ve zemin testleri için 20 tonluk bir taşıma platformu bulunuyor. Ayrıca, tesiste fren test ekipmanı, 5 direkli vinç (60 tona kadar) ve araç gövdesi testleri için bir alan da bulunuyor” dedi.

5 ya da 6 ay süren testler yaklaşık 2 ayda tamamlanacak

Şirketin ilk defa araçlarında geniş çaplı test yapma olanağına sahip olduğunu belirten Wildhagen, şirket dışındaki test merkezlerine yaptırılan testlerin aşırı bir çaba gerektirdiğini söyledi. Daha etkili parça testlerinin, araçların ilk test sürüşünde seri üretim için daha fazla bir hazır oluş sağlayacağını belirten Wildhagen, bu yeni tesisle birlikte 5 ya da 6 ay süren testlerin yaklaşık 2 ayda tamamlanacağını umuyor.

Test merkezi, tüm hizmetlerini sunmaya başlamadan önce, test ve ölçüm teknolojisinin standart testlerden elde edilen sonuçlarla donatılması gerekiyor.

“Farklı araçlardan elde edilen ölçüm değerlerini kullanarak, karayolu simülatörüne çok çeşitli hatlar için profiler yükleyeceğiz ve kendi metodumuzu uygulamaya başlayacağız.” diyen Wildhagen, bu başlangıç aşamasının yaklaşık olarak 6 ay süreceğini söyledi.

Schmitz Cargobull’un bir teknoloji lideri konumuna geldiğini, kamyon üreticileri ve otomotiv sektöründeki yüksek standartlara uygun olarak araçları test etmek istediklerini belirten Schmitz Cargobull Araştırma ve Geliştirme Müdürü Dr. Michael Begemann ise, 45x45 m boyutunda ve 12 metre yüksekliğindeki yeni binada inşaatın 2007 yılının Mayıs ayında başladığını, bir yıl sonra 2008 Haziran başında da tamamlandığını kaydetti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77