• BIST 8718.11
  • Altın 2247.195
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1971
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C

Segmentinin İddialısı Volkswagen Crafter Okul ve Servis Modellerini Tanıttı

Segmentinin İddialısı Volkswagen Crafter Okul ve Servis Modellerini Tanıttı
Geçtiğimiz yıllarda tamamen yenilenen Yeni Volkswagen Crafter’ın okul ve servis araçları yapılan hazırlıkların ardından yerli üstyapı ve donatımla İzmir’de düzenlenen bir organizasyonla tanıtıldı.

Okul ve servis araçlarıyla yarı yerli hale gelen Yeni Crafter’ın tanıtımı ile ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Volkswagen Ticari Araç Genel Müdürü Tolga Senyücel, Yeni Crafter’ın yüzde 100 Volkswagen olduğunu ve üretimin Polonya’da 800 milyon Avro yatırımla Volkswagen fabrikasında tarafından yapıldığını söyledi. Crafter’ın segmentindeki en önemli araçlardan biri olduğunu açıklayan Senyücel, modelin yer aldığı C-D segmentinde bir büyüme yaşandığını kaydetti.

Hedef 2020’de Yüzde 10 Pazar Payı

Yeni Crafter’ın hazırlık döneminde fabrika tarafından Crafter’ın en çok satıldığı pazarlarda müşteri beklentilerinin dikkate alındığını ve markanın en büyük pazarlarından biri olarak Türkiye’den de bu sürece destek verdiklerini söyleyen Senyücel, Volkswagen Ticari Araç Türkiye olarak Crafter’ın olduğu segmentte 6 bin 500 adetler ve yüzde 10’lara varan pazar payına ulaştıklarını ifade etti. Türk hafif ticari araç pazarının ekonomik koşullardan etkilenerek eski derinliğine sahip olmadığını açıklayan Senyücel, önce yüzde 6-7 pazar paylarına, 2020 yılında Crafter gamının tamamlanması ile ve ticari araç ve tüm pazarların toparlanmasıyla birlikte yüzde 10 pazar payına ulaşmayı hedeflediklerini vurguladı.

Senyücel, Crafter’ın 1975 yılından beri Volkswagen tarafından üretildiğini belirterek panelvan ve pick-up versiyonlarını geçen yılın ortalarında satışa sunduklarını ancak pazarın serbest düşüşe geçmesinden dolayı bütün segmentlerde oluğu gibi satışların zayıf kaldığını da sözlerine ekleyerek, “Crafter okul ve servis versiyonu ile bu yıl ticari araçta varlığımızı güçlendirerek yüzde 6-7 pazar paylarına ulaşmayı hedefliyoruz” dedi. 

Volkswagen Ticari Araç Genel Müdürü Tolga Senyücel

Ticaretteki Değişim Otomotivi Etkiliyor

Daha sonra araçla ilgili detayları aktaran Volkswagen Ticari Araç Pazarlama Müdürü Taner Kozlan ise iddialı bir şekilde pazara döndüklerini kaydetti.  Ticaretin, alışverişin ve otomotivin de değiştiğini söyleyen Kozlan,  kalıcı olmak için ürünlerin değişime ayak uydurması gerektiğini söyledi. 1975 yılında LT1 ismiyle üretilen Crafter modelinin 65 beygir güç ve 135 Nm torka sahip olduğunu hatırlatan Kozlan, bu araçtaki yükleme hacminin ise sadece 5,5 metreküp olduğunu söyledi. Bu değerlerin artan talep ve değişen ihtiyaçlarla yıldan yıla sürekli arttığını belirten Kozlan, yeni Crafter’da 2 litrelik dizel motorun 177 PS güç ve 410 Nm tork ürettir duruma geldiğini de aktardı.

Gelişmiş Güvenlik Sistemleri Standart

Volkswagen Ticari Araç Pazarlama Müdürü Taner Kozlan

Türkiye’de satılan her dört ticari araçtan birinin Crafter segmentinde olduğunu kaydeden Kozlan, 2015 yılında pazarın zirve yaptığını belirterek modelle ilgili şu bilgileri verdi: “Yeni Crafter, konforlu ve güvenli yolculuğu hem sürücüsüne hem de yolcusuna sunuyor. Yeni Crafter’da yolcuğun güvenli olmasını sağlayan servotronik direksiyonu standart olarak sunuyoruz. Yeni direksiyon sistemi düşük hızlarda yumuşayarak kolay bir sürüş sağlarken, yüksek hızlarda da sertleşerek güvenliği artırıyor. Aracımızın önden ve arkadan üflemeli orijinal kliması bulunuyor. Composition Media  sürücünün yola odaklanmasını attıracak özelliklere sahip. Mobil cihazların araçla bağlanabilmesi de bu anlamda önemli bir özellik. Ayarlanabilir 2 farklı renk (Mavi-beyaz) tavan aydınlatması bulunuyor. Şoför isterse gece ışığı yüzde 30 oranında kısabiliyor.”

Segmentinin İddialısı Volkswagen Crafter Okul ve Servis Modellerini Tanıttı

Rüzgar savrulma önleme asistanı, şehiriçi acil fren desteği, aktif şerit takip asistanı, uzun far asistanının araçta standart olarak sunulduğunu vurgulayan Kozlan, güvenlikten ödün vermediklerini belirterek devam etti:  “Ayrıca 8 ileri tam otomatik şanzıman seçeneği sunuyoruz. ZF ile ortak geliştirilen tork konvertörlü bu şanzıman, manuel şanzımana göre 100 kilometrede yarım litre daha az yakıt tüketimi sağlıyor. Segmentide tek fabrika çıkışlı dört çeker seçeneği 4Motion mevcut. Bu araçlara özellikle Doğu Anadolu gibi zorlu coğrafyalarda ambulans gibi özel araçlarda ihtiyaç olduğunu biliyoruz. Yüzde 100 Volkswagen AG onaylı üstyapıya sahibiz. Üstyapıda otomatik kapıdan basamağa kadar yerli üreticilerimizle çalışıyoruz.”

Yeni Crafter’ın iyileştirilmiş aerodinamik yapısıyla yüzde 10 daha az sürtünme katsayısı sunduğunu belirten Kozlan, 3 sıra krom en ızgara, köşe aydınlatmalı sis farları, LED ön farlar ve LED  gündüz sürüş farlarının yanı sıra 2 litre 177 PS-410 Nm (1000-1500 devir aralığında) ile sınıfının en güçlüsü olduğunu da vurguladı.

Yeni Okul Mevzuatına Uygun

Volkswagen Crafter Yeni Okul Mevzuatına Uygun

Mayıs başından itibaren 16+1 ve 19+1 versiyonu ile pazara sunulacak olan Yeni Crafter’ın olduğunu yeni okul mevzuatına uygun olduğunu belirten Kozlan, “Araç içinde artık her koltukta yüksek kalitede yerleştirilmiş sensörler bulunuyor. Kör noktaları gösteren kameralar araca zarar vermeyecek şekilde yerleştirildi. Otomatik yükseklik ayarlı, 3 noktadan gergili emniyet kemerleri bulunuyor. Servis ve okul araçların 16+1 ve 19+1 versiyonlarını pazara sunacağız ve her versiyonumuzda otomatik vites mevcut olacak” dedi.  

245 Bin TL’den Başlayan Fiyatlar

İlk kez bu kadar geniş bir ürün gamına sahip olduklarını açıklayarak bu yıl yaklaşık 1000 adet Crafter satmayı hedeflediklerini söyleyen Kozlan, eski Crafter kullanıcılarını takas desteği vereceklerini ve finans desteğini de uygun koşullarda vereceklerini belirterek aracının fiyatının ise 245 bin TL’den başladığını açıkladı.

Segmentinin İddialısı Volkswagen Crafter Okul ve Servis Modellerini TanıttıSegmentinin İddialısı Volkswagen Crafter Okul ve Servis Modellerini Tanıttı

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77