• BIST 9524.59
  • Altın 2485.656
  • Dolar 32.5513
  • Euro 34.6861
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Siber Yazılım’dan Lojistikçilere Akıllı Çözümler

Siber Yazılım’dan Lojistikçilere Akıllı Çözümler
Sunduğu çözümlerle lojistik sektörünün dijitalleşme süreçlerine katkı sunan tedarikçilerden biri olan Siber Yazılım, çözümlerinde finansal sonuçlara odaklanıyor.

Yaklaşık 20 yıldır lojistik sektörüne yazılım ve danışmanlık hizmeti veren bir kuruluş olan Siber Yazılım, lojistik hizmetlerinin tamamı için entegre yazılım programı tasarlıyor. Operasyonel işlemlerinin sonuçlarının finans ve muhasebe programları ile eş zamanlı ve entegre çalışıyor olmasıyla iş ortaklarına sürdürülebilir ve denetlenebilir bir yapı sunan şirket, bu alanda Türkiye’nin ender firmalarından biri.

Siber Yazılım’ın uzman kadrosu ile tasarladığı yazılım programlarını yeni teknolojik gelişmelere uygun hale getirdiğini kaydeden Siber Yazılım A.Ş. CEO’su Kenan Çelik, sorularımızı yanıtlayarak hayata geçirilen projelerinde veri güvenliğini korumayı, sürdürülebilir bir yapı kurmayı ve denetlenebilir, analiz edilebilir kurguları ön planda tuttuklarını vurguladı. 

Bugün gelinen noktada uzmanlaşılan alanlar arasında yer alan lojistik ve ulaştırmaya dair verilen hizmetleriniz nelerdir? 
Siber Yazılım karayolu, havayolu, denizyolu, demiryolu, yurt içi lojistik, antrepo, serbest depo, finans ve muhasebe iş kollarında yazılım programı geliştiren bir şirkettir. Operasyonel işlemler ile finans ve muhasebe açısından sonuçları entegre bir şekilde işlem görmektedir. Ayrıca e-fatura, e-defter, elektronik mutabakat vb. işlemlerini de kapsar. Siber Yazılım’ın geliştirdiği yazılım programlarında öncelikle amacı veri güvenliği ve iş yapma kolaylığıdır. Bunun yanın sıra sürdürülebilir bir yapı olması öncelikli amaçlarındandır. Günümüz iş süreçlerinde iş akışının doğru yönlendirilmesi, verinin doğru zamanda hatasız oluşturulması ne kadar önemli ise hizmetin ve sonuçlarının kalitesini artırmak da bir o kadar önemlidir. Siber Yazılım olarak biz sadece iş akışını yönetmenin dışında yerine getirilen iş argümanının sonuçlarının kalitesini de artırmayı da tasarlıyoruz. Bu sebeple geliştirmeye çalıştığımız yazılım programlarımızın alt yapısını geliştirmeye açık olacak şekilde tasarlıyoruz.

Sizin gözünüzden sektörün ihtiyaçları nasıl değişiyor ve şekilleniyor? 
Lojistik sektörü sürekli gelişiyor. Bu gelişime paralel olarak da ihtiyaçları da artıyor. Sektör belirli bir zamana kadar ihtiyacı sadece mevcut işini doğru yönetebilmek ve finansal sonuçlarını doğru analiz etmekti. Ancak artık gelişen ve yenilenen ticari faaliyetlerde iş ortaklarımıza sadece mevcut işini doğru yönetmek yeterli gelmiyor. Bizler de sürekli olarak iş ortakları ile yaşayan yapımızla bu ihtiyaçları doğru analiz etmeye çalışarak her geçen gün bir adım ileriye götürmeyi hedefliyoruz. İş ortaklarımızın ihtiyaçları artık yazılım programlarının onların işini kolaylaştırması ve onları yönlendirir durumda olması yönünde ilerliyor. Bizler de bu ihtiyaçları karşılayabilmek adına özellikle yapay zeka üzerinde geliştirmeler yapmaya ve programımızda uygulamalarını geliştirmeye yönelik çalışmalar yapıyoruz. Yapay zeka ile verimli planlama, otomatik bilgilendirmeler, araç konum takibi, özel raporlama ve öneri vb. işlemlerle daha kolay yönetilebilir durumdadır.  Ayrıca önceden öngörülebilir, verim ve kaliteyi artırıcı yapı ile sektörümüze ve iş ortaklarımıza hizmet etmek öncelikli amacımız haline geldi.

Siber Yazılım’dan Lojistikçilere Akıllı Çözümler

Bu değişimde müşterin talepleri ne kadar belirleyici oluyor?
Siber Yazılım sürekli gelişime açık bir yapıya sahiptir. Geliştirmeye konu olan argümanların kaynağını iş ortakları ve AR-GE çalışmaları oluşturur. Bizler yazılım programlarının yaşıyor olmasını sürekli güncel olmaya bağlıyoruz. Bu sebeple tasarladığımız programlarımız geliştirmeye açık bir altyapıya sahiptir. Gelişimin doğru sonuçlar verebilmesi için de ihtiyaçların doğru belirleniyor olması önceliğimizdir. Müşteri taleplerimizi zamanında karşılayabilmek, hızlı ve kalıcı çözümler üretebilmek adına satış sonrası desteğe çok önem veriyoruz. Önemsediğimiz bu satış sonrası destek ve danışmanlık hizmetimiz sayesinde değişimin kaynağı olan iş ortaklarımızın taleplerini açık ve net olarak almaya çalışıyoruz. Gelen taleplerin kalıcı ve sürdürülebilir olması için gerekli analiz çalışmasını tamamlayıp hızlı bir şekilde hayata geçiyoruz. Böylece programımızın yaşamasını, kendisini sürekli geliştirmesini sağlıyoruz. İş ortaklarımızın dışında bünyemizde bulunan danışman ekibimizin yasal mevzuatı, iş akışı ihtiyaçlarını analizi sonucu ortaya çıkan ihtiyaçların sonuçlarını da geliştirip bütün iş ortalarımızın kullanımına sunuyoruz.

Yapay  Zekayla Pratik Hizmetler

Müşterilerinizin özellikle uluslararası taşımacılıkta artan çözüm talepleri hangi yönde gelişiyor?
İş ortaklarımızın artan rekabet ortamında kaliteli hizmet ve maliyet düşürücü birçok yeni ihtiyacı ortaya çıkmaktadır. Bu ihtiyaçlar özellikle hızlı ve hatayı en aza indiren yapılar üzerinde yoğunlaşıyor. İhtiyaçların temel amacı da bilginin zamanında ve doğru olarak sağlanmasıdır. Siber Yazılım olarak uluslararası taşımacılık hizmeti veren iş ortaklarımızın ihtiyaçlarını hızlı karşılayabilmek adına onların yerine düşünüyor, bazen de onların yerine iş yapıyoruz. Örneğin; iş ortaklarımızın araçlarını araç takip sistemleri ile yaptığımız entegrasyonlar aracılığı ile takip edip, konumları araç takip sistemlerinden alıp, kendi sistemimizde yapay zeka ile işleyip, iş ortaklarımızın yapması gereken güncellemeleri parametrik olarak biz yapıyoruz. Belirli kriterler oluşmadan önce iş ortaklarımızı yönlendirmeye yönelik bilgilendirmeleri sistem tarafından yapıyoruz. İş akışının sonuçlarını mobil yazılımımız sayesinde iş ortaklarımızın mobil cihazlarına entegre ederek bilgi erişiminin ve yönetiminin onlar açısından kolay olması sağlıyoruz. 

Siber Yazılım lojistik programları ve finansal sonuçları üzerine kurgulanmıştır. Ancak iş ortaklarımızın kullandığı araç takip sistemleri, akaryakıt tedarikçileri, banka programları, muhasebe programları, stok programları gibi yönetsel programlarla da entegrasyon çalışmaları yapıyoruz. Entegrasyon yapılacak program analizi yapıldıktan sonra veri ve tablo ihtiyaçlarını ortaya çıkarıyor, bu bilgiler ışığında entegrasyonu tamamlıyoruz. 

Yurtiçi Taşımacılık Hizmetlerinin Önemi Artıyor

Son dönemde sunduğunuz yeni hizmetlerden, projelerden ve kullanıcıya sağladığı avantajlardan bahsedebilir misiniz?
Siber Mobil ile iş ortaklarımızın bilgiye kolay erişimini ve işini verimli yönettiğini düşünüyoruz. Siber Mobil ile iş ortaklarımız mevcut işlerini her yerden takip edebilir, iş akışını değiştirebilir, gerekli kontrollerini yapabilir, onay/ret yapabilir hale geliyorlar. Ayrıca Siber Mobil aracılığı ile görev ataması yapabilir, atadığı görevlerin akıbet dönüşünü sağlayabilir hale getirildi. Bu sayede iş ortaklarımızın hizmet kalitesi artırılmaya çalışılarak yönetsel olarak zaman kazanması hedefleniyor.
Ayrıca Siber Yazılım olarak lojistik sektöründe yurtiçi taşımacılık ve serbest depo hizmetlerinin öneminin arttığını görüyoruz. Bu konuda müşterilerimizin tecrübelerinden de yararlanarak programımızı geliştirmeye çalışıyoruz. Yönetmekten ve geliştirmekten oldukça mutlu olduğumuz bir projede de Yurtiçi lojistik hizmetlerini ve birden fazla planlama alanındaki mikro dağıtım iş kollarını tek bir yapıda yönetebilecek bir projeyi Fevzi Gandur Logistics iş ortağımızla hayata geçirdik. Projeyi kendilerinin tecrübe ve bilgileri ile verimli bir noktaya geçirdik. Serbest depo faaliyetleri ile ısı kontrolü mikro dağıtım hizmetlerini entegre çalışacak bir yapıya getirdik. Böylece verim ve hizmetini artıran, sürdürülebilir, denetlenebilir bir yapı kurgulamış olduk. Tecrübelerini ve bilgi birikimini esirgemeyen iş ortağımız Fevzi Gandur Logistics yönetimine de bu vesile ile teşekkür etmek istiyorum.

Etiketler:
İlgili Haberler
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77