• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

TAN Lojistik Sektörünün Yüzde 70’ine Hizmet Veriyor

TAN Lojistik Sektörünün Yüzde 70’ine Hizmet Veriyor
Kuruluşunun 15’inci yılında yurtdışı pazarlara yönelen ve bu doğrultuda İtalya ve Fransa ofislerini yıl içinde hizmete almayı planlayan TAN Lojistik, önümüzdeki 10 yıllık periyot içerisinde tüm yurtdışı yapılanmasını tamamlamayı hedefliyor.

Kuruluşunun 15’inci yılında yurtdışı pazarlara yönelen ve bu doğrultuda İtalya ve Fransa ofislerini yıl içinde hizmete almayı planlayan TAN Lojistik, önümüzdeki 10 yıllık periyot içerisinde tüm yurtdışı yapılanmasını tamamlamayı hedefliyor. TAN Lojistik Genel Müdürü Caner Tan, 142 olan istihdam oranını beş yıllık süreçte 500’e yükseltmeyi planladıklarını da açıkladı.

15 yıl önce TAN Lojistik’in iki kişi ile hizmet vermeye başladığını ancak bu gün gelinen noktada 142 kişilik bir ekibe ulaştıklarını ifade eden Caner Tan, isminde lojistik geçmesine rağmen gümrükleme ve acentelik hizmeti sunan firmanın TOBB ve UND Yatırım AŞ. ve uluslararası teminat sistemi SGS’nin Türkiye’deki tek temsilcisi olduklarını söyledi.


Gümrük ile firma arasındaki tüm işlemlerin TAN Lojistik üzerinden yürüdüğünü hatırlatan Caner Tan, pazardaki konumları ile ilgili de bilgi verdi. Acentelik ve gümrükleme hizmeti sundukları için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nca belirlenen belge türleri arasında tam olarak kendi işlerine yönelik belge bulunmadığını kaydeden Tan, “Avrupa’da buna spedisyonluk (gümrüklerde TIR tescil işlemi, gümrük komisyonculuğu yapan şirketlere verilen isim) deniliyor. Ancak bu alanın Türkiye’de özel bir ismi yok. TAN Lojistik olarak G belgesi ile faaliyet gösteriyoruz. Türkiye’de spedisyonluk sisteminde şuanda bir numaradayız. Türkiye’nin öncü firmaları olan 250-300 firmanın işini yapıyoruz. Lojistik firmalarının yüzde 70’ine bir şekilde hizmet üretiyoruz. En büyük özelliğimiz Türkiye’nin tüm bölgelerinde ofis ağını kurmuş olmamız” diye konuştu.  

Türkiye genelinde 1 merkez ve 31 ofis olmak üzere toplam 32 ofis ile hizmet sunduklarını açıklayan Tan, Türkiye’de lojistiğin yoğunlaştığı İzmir, Anada, Mersin, Manisa gibi iller yanında İstanbul’daki gümrükler Çorlu, Çerkezköy gibi tüm çıkış kapılarında ofislerin bulunduğunu kaydetti. Lojistik firmalarının dışında Aliağa PETKİM’in de Türkiye’ye yapmış olduğu ithalat yönlü tüm karayolu taşımalarının TIR tescil eşlemlerinin TAN Lojistik tarafından yapıldığını söyledi.

Yurtdışı ofisleri ile gümrük işlemleri hızlanacak

2012 yılının kendileri için verimli geçtiğini ifade ederek 2013 yılı için beklenti ve yani yatırımlardan söz eden Caner Tan, iş hacmi olarak biraz daha büyütmeyi ve ilerlemeyi hedefledikleri 2013 yılında ilk etapta İtalya ve Fransa’da ofis açmayı planladıklarını açıkladı.

İtalya-Trieste çıkışlı olarak Türkiye’den Avrupa’ya RO-RO taşımaları yapılan limanlarda şuan T1 ve ENS beyanlarını sunmak yanında bu beyanların tescili ve gümrük ile olan işlemlerinin tamamını lojistik firmaları adına yürüttüklerini kaydeden Tan, “Bu araçlar Trieste’ye gittiğinde aynı işlemler orada da yapılıyor. Evrak ile ilgili herhangi bir sorun çıktığında Trieste’de bu işi yapan firmalar nakliyeciye, nakliyeci bize dönüyor; bu da süreci uzatıyor. İtalya’da Trieste ve Fransa’da Toulon limanında ofis kurarak araçların daha hızlı gümrüklerden çıkmalarını planlıyoruz” diye konuştu. 

Yurtdışında kendi hakimiyetleri olan ofisleri tercih ettiklerini belirten Tan, iş hacmi az olan yerler için tedarikçi kullandıklarını ancak Trieste ve Toulon için bunun geçerli olmadığını vurguladı. Tan, yurtiçinde ise talebe göre yeni ofislerin devreye alınabileceği, sistem hazır olduğu için bunun kısa sürede tamamlanabileceği bilgisini verdi.  


“Müşterilerin karşısında kurum olarak varız”

“15 yıl önce bu firmayı bir hırs ile kurduk ve 20 yıllık bir periyodu bu günlere gelebilmek adına hedef olarak koyduk. Ancak hedefimize 5 yıl öncesinde ulaştık. Bundan sonraki hedeflerimiz yurtdışı yapılanması. Bunun için de bir 10 yıllık bir periyodu hedef belirledik ama eminim bu yapılanmayı da daha önce tamamlayacağız” diyen Caner Tan, 5 yıl sonraki hedeflerinin de en az 500 kişiye istihdam sağlamak olduğunu kaydetti.

Türk taşımacıların Avrupa’ya kıyasla çok güçlü bir filoya sahip olduğunu söyleyen ancak gümrüklerde iş takibi konusunda uzmanlığın olmadığının altını çizen Tan, “Atık çantacı diye tabir ettiğimiz üç-beş liraya iş yapan firmalar ile çalışanlar var. Biz TAN Lojistik olarak, kurumumuzdan kaynaklanacak herhangi bir zararı karşılayacağımızı sözleşmede beyan ediyoruz. Müşterilerin karşısında bir kurum olarak varız. Ancak çantacı diye tabir ettiğimiz firmalar fiyat kırıyor ve araç ceza yediğinde karşısında kurum olmadığı için tahsil de edemiyor” diyerek sundukları hizmetin sonuna kadar arkasında durduklarını vurguladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77