• BIST 9728.1
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C

Tedarik Zincirinde Yollar Türkiye’den Geçiyor

Tedarik Zincirinde Yollar Türkiye’den Geçiyor
--Türkiye’ye artan ilgi ve talep lojistiği büyütüyor. Lojistikte tüm seçenekler logitrans Fuarı’nda sergileniyor.

--Salgın ve savaş sonrası yollar Türkiye’den geçiyor. Türkiye, dünya tedarik zincirinde doğru güzergah olarak öne çıkıyor.

Tedarik zincirinden söz ederken, “logitrans tüm seçenekleri göz önüne seriyor.”  diyen EKO Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Ekin Seren Ünsaç, “önce pandemi sonra da Rusya-Ukrayna savaşı güzergahlarda değişikliklere neden oluyor.” diyerek şunları söyledi:

“Önce pandemi sonra savaş nedeniyle Türkiye’nin koridor olma özelliği öne çıktı. Çin’in batı dünyası ile ticaretinde kullandığı deniz ipek yolunda yaşanan Süveyş Kanalı kazasını da eklersek güzergahlara ilişkin bütün çözüm yolları adeta Türkiye’yi işaret ediyor. Son olarak savaşın yarattığı güvenlik sorunu bir yana ambargolar da Rusya’yı güvenilir bir güzergah alternatifi olmaktan çıkardı. Karayolunda kuzey koridoru bu nedenle zayıflarken Türkiye’den geçen orta koridor önemini artırdı. Bunlar Türkiye’nin alt yapı yatırımlarıyla birleşince güçlü bir Türkiye seçeneği öne çıkıyor. Bu yönde Türkiye’ye yönelik olarak artan ilgi ve talep, ihracatı ve lojistiği de büyütüyor. İşte Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı, ülkemizin bu iddiasını ve büyümesini ortaya koyması açısından önemli bir fırsattır.”

EKO Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Ekin Seren Ünsaç

Ünsaç sözlerine, “logitrans Fuarı lojistikteki tüm seçenekleri, en üst düzeydeki etkinliklerle daha görünür kılacak.” diyerek şu şekilde devam etti:

“logitrans Fuarı’nda bu hatlar üzerindeki bağlantıları, ortaklıkları, güzergah boyunca gerçekleşecek operasyonları ve bunları hayata geçirecek olan tarafları bir arada göreceğiz. Bu hatlar üzerindeki her kesimin buluşması için en doğru adresin Türkiye, İstanbul ve logitrans olması gayet doğaldır.

Mesele felaketlerden medet ummak değil... Üzerimize düşeni yerine getirmek ve dünya ticaretinde güvenilir bir partner, doğru bir güzergah seçeneği olduğumuzu, bunun için hazırlık yaptığımızı hem kamu tarafı olarak hem de özel sektörümüzle birlikte göstermeliyiz. Özel sektörümüz buna fazlasıyla hazır ancak kamu kesiminin, gerçekleştirilen tüm alt yapı yatırımlarına rağmen bunların tanıtımına yönelik olarak henüz söylemleri aşan ve yeterince güçlü bir sergilemesine tanık olmadık. İşte logitrans bunun için de bir fırsattır.”

Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı

“Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı”, EKO MMI Fuarcılık Ltd. Şti tarafından 16-18 Kasım 2022 tarihleri arasında Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde 15. kez düzenlenecektir. Avrupa ile Yakın Doğu arasında mükemmel bir köprü oluşturan logitrans; lojistik, telematik ve taşımacılığın tüm değer zincirindeki geniş ürün ve hizmet yelpazesini içermektedir.

Tedarik Zincirinde Yollar Türkiye’den Geçiyor

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77