• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Tekstil Sektörü Lojistik Hizmet Alımında Özel Gereksinimlere İhtiyaç Duyuyor

Tekstil Sektörü Lojistik Hizmet Alımında Özel Gereksinimlere İhtiyaç Duyuyor
Intermax Logistics tekstil sektöründe en iyi hizmeti sunmaya odaklandı.

Faaliyetlerine 2014 yılında başlayan, perakende giyim, ayakkabı ve kumaş taşımacılığı konusunda sektörün öncü firmalarından Intermax Logistics, tüm lojistik sürecinizi etkin bir şekilde yönetiyor, takip ediyor ve en hızlı şekilde teslimatını sağlıyor. Intermax Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Çelikel Intermax Logistics’in tekstil lojistiğine yönelik büyüme planlarını ve 2022 yılında öncelikli hedeflerini KargoHaber’e anlattı. Tekstil sektöründeki müşterilerine lojistik anlamında her zaman en iyi hizmeti sunmaya odaklandıklarını ifade eden Savaş Çelikel,  yeni müşteriler kazanarak bu alanda önemli oyuncular arasına girmeyi istediklerinin altını çizdi.

Tekstil sektörünün ihtiyaçlarına yönelik lojistik hizmetler sunan Intermax Logistics,  rulo, kolili ve askılı olmak üzere tekstil ürünlerini Türkiye ile Avrupa ülkeleri arasında taşıyarak tam zamanında teslim ediyor. Her sektörde olduğu gibi, tekstil sektöründeki müşterilerine de lojistik anlamında her zaman en iyi hizmeti sunmaya odaklandıklarını belirten Çelikel, “Karayolu taşımalarımızda özellikle minivan araçlarımızla Avrupa ülkelerine 36-48 saat aralığında ulaşabiliyoruz. Ayrıca hem Türkiye’de hem de Almanya’da depolarımızda tekstil ürünlerinin kısa ya da uzun süreli depolanması konusunda da hizmet veriyoruz” dedi.

Tekstil taşımalarının, toplam iş hacimlerinin yaklaşık yüzde 15’ini oluşturduğunu vurgulayan Çelikel, “Müşteri portföyümüz arasında Avrupa’nın ve Türkiye’nin önemli moda markaları ve Türkiye’nin büyük ihracatçı firmaları bulunuyor. Verdiğimiz kaliteli hizmet sayesinde uzun yıllardır aynı markalarla çalışmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

“Tekstil hızlı büyüyen ve sürekli sirkülasyon halinde olan bir sektör”

Tekstil Sektörü Lojistik Hizmet Alımında Özel Gereksinimlere İhtiyaç Duyuyor

Her sektörün kendi içinde farklı dinamikler barındırdığını belirten Savaş Çelikel sözlerini şöyle sürdürdü: “Tekstil sektörü de özellikle lojistik hizmet alımı konusunda özel gereksinimlere ihtiyaç duyuyor. Bunlar arasında tekstil ürünlerinin türüne göre taşıma yapabilecek araç filosunun olması, örneğin askılı ürün taşıyabilecek tertibatta araçların bulunması gibi konular öne çıkıyor. Askılı ürünlerin ütülerinin bozulmaması, askı demirlerinde herhangi bir paslanma olmaması da çok önemli. Aksi takdirde ürün kalitesinde bozulmalar meydana gelebiliyor. Bununla birlikte ürünlerin uzun süreli güneş ışığına ve yüksek neme maruz kalmaması gerekiyor. Bunların yalnızca iyi ekipmanla yapılması bir yere kadar mümkün  

Intermax Logistics olarak biz aynı zamanda uzman personelimiz sayesinde her türlü önlemi alarak taşıma işlemini sıfır hata ile gerçekleştirebiliyoruz. Tekstil, hızlı büyüyen ve sürekli sirkülasyon halinde olan bir sektör. Tüm dünyada moda akımları belirli dönemlerde durmaksızın değişim gösteriyor. Lojistik sektörü de bu değişimin hızına, hızlı teslimatla ayak uydurmak zorunda. Hızın her zaman mümkün olmadığı durumlarda ise zamanında teslimat ilkesi önem kazanıyor. Aynı zamanda tercih edilecek lojistik partnerin Avrupa’da güçlü acente ağları olması gerekiyor. Bu sayede Avrupa içinde de kolayca hareket edilebiliyor.”

Türkiye tekstil sektörünün 2021 yılında gerçekleştirdiği ihracatla Cumhuriyet tarihi rekoruna ulaştığının altını çizen Savaş Çelikel,  200’ün üzerinde ülkeye tekstil ürünleri ihraç edildiğini, ihracat yapılan ülke sayısı arttıkça, her bölgeye ulaşabilen güçlü networkleri bulunan lojistik partnerlerin de öne çıktığı bilgisini verdi.

Tekstil ürünlerinin uzun süreli güneş ışığına maruz kalmaması, araç içi sıcaklık değerlerinin 15-20 0C, nem oranının da yüzde 50-55 civarında olmasına özen gösterilmesi gerektiğini aktaran Çelikel, Yükleme yapılmadan önce taşıma bölümlerinin kuru ve temiz olması, aracın olabildiğince çok yükle doldurulması da lojistik maliyetlerini düşüreceğinden, ithalatçı ve ihracatçıya karlılık ve rekabette ciddi avantajlar kazandırıyor. Biz de bütün bu hususlara dikkat ederek müşterilerimize maksimum düzeyde verimlilik sağlıyoruz.” dedi.

Intermax Logistics olarak tekstil taşımalarımızdaki iş hacmimizi bu yıl yüzde 20 düzeyinde artırmayı hedeflediklerini dile getiren Çelikel, hem daimi müşterilerine en iyi hizmeti vererek onlarla çalışmaya devam etmeyi hem de yeni müşteriler kazanarak bu alanda önemli oyuncular arasına girmeyi istediklerini sözlerine ekledi.

İlgili Haberler
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77