• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Temsa Global’in Adapazarı Fabrikası Açıldı

Temsa Global’in Adapazarı Fabrikası Açıldı
ADANA’DA üretilmekte olan Mitsubishi Fuso Canter hafif kamyonu Adapazarı’na taşıyarak üretime başlayan Temsa Global, 18 Ağustos 2008 tarihinde fabrikanın resmi açılışını yaptı.

ADANA’DA üretilmekte olan Mitsubishi Fuso Canter hafif kamyonu Adapazarı’na taşıyarak üretime başlayan Temsa Global, 18 Ağustos 2008 tarihinde fabrikanın resmi açılışını yaptı. Açılış törenine; Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Temsa Global CEO’su Mehmet Buldurgan, Sakarya Valisi Hüseyin Atak ve geniş bir davetli topluluğu katıldı.

Fabrika açılışında konuşan Temsa Global CEO’su Mehmet Buldurgan, yıllık 7 bin 500 kamyon, bin adet treyler üretim kapasiteli fabrika ile Türkiye pazarının yanı sıra İpek Yolu olarak bilinen rotadaki ülkelere de ihracat gerçekleştireceklerini söyledi.

Temsa Global’in çok önemli kilometre taşlarından biri olan bu fabrika ile Türkiye’nin global gücünü artıracaklarını belirten Buldurgan, şöyle konuştu: “Bugün burada çok önemli bir projeyi daha açıklıyoruz. Yeni İpek Yolu Projesi. Temsa Global, Mitsubishi Fuso kamyonların Azerbaycan, Gürcistan ve Kazakistan distribütörlüklerini aldı. Özbekistan, Türkmenistan ve Kırgızistan distribütörlükleri için de Mitsubishi Fuso ile görüşmeye devam ediyor. Yani bu tesis açılır açılmaz üretim ve ihracat üssü oldu. 2007’yi 1 milyar YTL ciro ile kapattık. Bu yıl 1 milyar doları aşacağız. Önümüzdeki yılın hedefi 1 milyar Avro ciro elde etmek.”

Treyler üretimi hakkında da bilgi veren Buldurgan, “Fabrikamızın ikinci ürünü de treyler olacak. Kendi ürettiğimiz treyler prototiplerin seri üretimi yılbaşında başlayacak. Satış hızımızın artması ve maliyet avantajı yakalamak için bu konuda işbirlikleri arayışı içerisindeyiz. Treyler ile arkasından takip ettiğimiz bir diğer konu da ağır kamyon. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor” dedi.


Fabrikada başta treyler olmak üzere kapalı ve açık kasalar da üretilecek.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ise törende yaptığı konuşmada Temsa Global’in Adapazarı’ndaki bu yatırımı gerçekleştiren tüm ekibine ülke adına teşekkür ederek, böylece bu yatırımla Temsa Global’in bir üretim üssünü daha hayata geçirdiğini kaydetti.

Yıllık 7 bin 500 üretim adediyle yüzde 57 pazar payına sahip Fuso Canter’in üretimi Adapazarı Tesisi’nde yapılacak. Temsa Global, Adapazarı’nda üreteceği kamyonları Türkiye pazarının yanı sıra İpek Yolu olarak bilinen rotadaki ülkelere de satacak.  Mitsubishi Fuso’nun Azerbaycan, Gürcistan ve Kazakistan distribütörlüklerini almış olan Temsa Global; Özbekistan, Türkmenistan ve Kırgızistan distribütörlükleri için de Mitsubishi Fuso ile görüşmeye devam ediyor. 

32 bin metrekare kapalı alanda üretim

Temsa Global, 131 bin metrekare üzerine kurulu Adapazarı Fabrikası’nda 32 bin metrekare kapalı alanda üretim yapacak. Adana tesisini otobüs ile midibüs üretimine ayıran Temsa Global, kamyon üretimi için Sabancı Holding’in daha önce yedek parça deposu ve fiktif alan olarak kullandığı Adapazarı’ndaki tesisi kendisine merkez olarak seçti. Adapazarı fabrikası hafif ve ağır kamyon, treyler ve üst yapı üretim üssü olacak, kapasitesi önümüzdeki yıllarda fabrika içersinde oluşacak değişikliklerle 10 kata kadar çıkabilecek. Fabrika 200 kişiye iş imkanı sağlayacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77