• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

TEMSA’nın Körüklü ve CNG’li Avenue’su Yollara Çıktı

TEMSA’nın Körüklü ve CNG’li Avenue’su Yollara Çıktı
Kentiçinde işletme sürecinde sunduğu avantajlar ile toplu taşımacıların gözde ürünü haline gelen TEMSA Avenue, ürün gamına iki yepyeni ürün katıldı. 18 metrelik körüklü ve 12 metrelik CNG’li Avenue, kentiçinde farklı bir ulaşım çözümü oluşturmayı am

Kentiçinde işletme sürecinde sunduğu avantajlar ile toplu taşımacıların gözde ürünü haline gelen TEMSA Avenue, ürün gamına iki yepyeni ürün katıldı. 18 metrelik körüklü ve 12 metrelik CNG’li Avenue, kentiçinde farklı bir ulaşım çözümü oluşturmayı amaçlıyor.


TEMSA, 18 metre körüklü otobüs ile tek seferde daha çok yolcuya hizmet vermeyi amaçlarken, hava kirliliği sorununu da CNG’li otobüs ile ortadan kaldıracak.

Araçların tanıtımı Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı Mehmet N. Pekarun ve TEMSA Genel Müdürü Dinçer Çelik’in katılımıyla gerçekleştirildi. Sabancı Center Sadıka Ana Salonu’ndaki toplantının açılışında konuşan Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı Mehmet N. Pekarun, Türkiye’nin otobüs üretiminde ve ihracatında 27 AB ülkesi arasında birinci sırada yer aldığını belirterek, “Otobüs sektöründe zaman zaman ekonomik koşulların etkisi ile sıkıntılar yaşansa da her zor durumu kendisi için yeni başarılar elde etmeye yöneltmiştir. Sadece ürünleri ile değil, tasarımları ile fark yaratmayı başaran otobüs sektörümüz hedeflerini büyütmeye ve ülke ekonomisine katkı sağlamaya, istihdam yaratmaya devam edecek. Temsa, yıllık 4 bin otobüs, 7 bin 500 hafif kamyon ile toplam 11 bin 500 üretim kapasitesi ve 64 ülkeye gerçekleştirdiği ihracat ile ülkemizin önemli kuruluşları arasında yerini alıyor. 2012 yılında elde edilen 604 milyon dolar konsolide cironun, 164 milyon dolarını ihracat gelirleri oluşturuyor. Bugün TEMSA’nın üretimini gerçekleştirdiği araç ürün gamına iki yeni ürünün katılmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Bu araçlarımızın hem taşımacılarımız için hem de kaliteli ve konforlu ulaşım hizmeti bekleyen, isteyen insanlarımız için hayırlı olmasını diliyorum ” dedi.

Toplu taşımada yeni model ihtiyacı


Türkiye’nin son yıllarda elde ettiği ekonomik başarılar ile büyük bir değişim süreci yaşadığını bu değişim sürecinin en önemli unsurlarından birinin ulaşım olduğunu ifade eden Temsa Genel Müdürü Dinçer Çelik, “Ülkemizde kentleşme sürecinde yaşanan gelişmeler toplu taşımada yeni modellerin oluşturulmasını zorunlu kılıyor. Bugün büyükşehirlerimizin bütçelerinin en büyük bölümünü ulaşım yatırımları alıyor. Artık insanlarımıza şehiriçinde ve karayolunda daha kaliteli ve konforlu ulaşımı sağlamak bir zorunluluk. Büyükşehirlerimiz Türkiye’nin gelişimine uygun olarak otobüs filolarını yenilemek için büyük çaba harcıyorlar. Bu çabanın sonuç vermesi ancak üreticilerin kendisini geliştirmesine ve ihtiyaçlara yönelik yeni ürünler sunması ile mümkün. Temsa olarak Avenue aracımız bugün İstanbul, İzmir ve diğer birçok ilde ulaşımda fark yaratır hale geldi. Halen İstanbul Otobüs A.Ş’nin 852 araçlık filosunun en büyük grubunu 234 araçla Avenue oluşturuyor. İzmir ulaşımında 300 Avenue hizmet veriyor. Avenue aracımız hem bireysel taşımacılara hem de kamu kuruluşlarımızın işletme de sunduğu avantajlar ile çok önemli bir tasaruf imkanı sunar hale geldi. Ülkemizin, insanımızın kazancının daha fazla olması, daha konforlu bir ulaşım imkanı sunulması bizim için en önemli gurur kaynağı” diye konuştu.

İki gurur duyacağımız araç daha   

Avenue araçların gösterdiği başarının ardından taşımacıların, belediyelerin yeni ürünlere yönelik talepleri ile ürün gamını geliştirmeye yönelik çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Dinçer Çelik, “Bugün hem taşımacıların hem de kamunun övgüyle bahsedeceği iki yeni ürünümüzü tanıtmaktan mutluluk ve gurur duyuyoruz. Tasarım süreci tamamen Türk mühendislerinin ürünü olan bu iki araç sadece ülkemiz içinde değil, yurtdışında da büyük bir ihtiyaca cevap verecek. Ekonomik koşulların getirdiği zorluklarla birlikte, daha çevreci araçların pazarda olmasına yönelik taleplere çözüm üretmek bizim görevimiz. 12 metrelik CNG’li Avenue aracımız taşımacıların özlemle beklediğini düşünüyoruz. 18 metrelik körüklü Avenue ise çok yolcu taşımak ve bunu daha ekonomik koşullarla yapmak isteyen kamu için yeni bir fırsat oluşturacak. Özellikle 2014’teki yerel seçimlerin ardından büyükşehir sayısının 30’a çıkacak olması kentiçi ulaşımda yeni modellerin ve yeni ihtiyaçların oluşmasını hızlandıracak. Biz bu ihtiyaçlara yönelik tüm ürün gamımızla cevap ve hizmet vermenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Bu araçlarla TEMSA’nın şehiriçi ulaşımda tüm ürün gamını tamamlamış olduğunu belirten Dinçer Çelik, önümüzdeki 2 yıl içinde “E6” olarak 2 yeni ürün planladıklarını sözlerine ekledi. 

30 Eylül 2013

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77