• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 28 °C
  • Ankara 27 °C

Third Fleet OJSC Filosunu Tam Otomatik Şanzıman Donanımlı Otobüsler İle Yeniliyor

Third Fleet OJSC Filosunu Tam Otomatik Şanzıman Donanımlı Otobüsler İle Yeniliyor
Rusya’nın kuzeybatısındaki en büyük yolcu taşımacılığı operatörlerinden Third Fleet OJSC, filosunu tam otomatik şanzıman donanımlı otobüsler ile yeniliyor.

Rusya’nın kuzeybatısındaki en büyük yolcu taşımacılığı operatörlerinden Third Fleet OJSC, filosunu tam otomatik şanzıman donanımlı otobüsler ile yeniliyor. Şu anda filoya ait 300 adet şehir içi otobüs, Allison tam otomatik şanzıman ile hizmet sunuyor.


Büyük Rus şehirlerinde sayısı her geçen gün artan operatörler, filolarını yenilemek için tam otomatik şanzımanlar ile donatılan alçak tabanlı otobüsleri tercih ediyor. Orta ve ağır ticari araçlar için dünyanın en büyük tam otomatik şanzıman üreticisi olan Allison Şanzıman ise bu yenilenme sürecinde önemli bir rol üstleniyor.  St. Petersburg ve Leningrad bölgelerinde faaliyet gösteren Third Fleet OJSC, Kuzeybatı Rusya Federal Bölgesinin en büyük filolarından biri. Bin 600 araca sahip bu güçlü filo, trafiğin yoğun olduğu şehir içi de dahil olmak üzere 200’den fazla güzergahta çeşitli büyüklükteki otobüsler ile hizmet veriyor. Eskiden manuel şanzıman kullanan Third Fleet filosu, şimdilerde çok sayıda Allison tam otomatik şanzımanlar ile donatılan alçak tabanlı otobüsleri kullanıma sunuyor. 

Third Fleet, 80 adet Golden Dragon ve 100 adet MAZ otobüslerinin sağladığı olumlu tecrübelere dayanarak 2013 yılında 120 adet Allison şanzıman donanımlı MAZ 103 otobüs sipariş etti. 

Allison tam otomatik şanzımanlar, manuel şanzımanlardaki geleneksel kuru debriyajın yerine bir tork konvertörü kullanıyor. Kuru debriyaj olmaması sayesinde Allison tam otomatik şanzımanlar, manuel şanzımanlarda gözlemlenen yıpranma ve aşınmaları ortadan kaldırıyor. Sonuç olarak filolar, daha az maliyetli araç bakımları, azalan arıza süreleri ve daha düşük işletim maliyetleri ile avantaj sağlıyorlar.

Third Fleet OJSC Baş Mühendisi Igor Sibirev konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Şu anda Allison donanımlı otobüslerimizden biri, hizmet süresinde 160 bin kilometreyi doldurdu. Bu süre boyunca sadece önceden planlanmış yağ ve filtre değişiklikleri gibi rutin bakımlar yapıldı. Manuel şanzımanlı otobüslerde ise aşınma eğilimli debriyajlar nedeniyle uzun arıza süreleri yaşanıyor ve otobüslerin hizmet ömrü trafik yoğunluğu ile sürücünün kabiliyetine göre değişiklik gösteriyor” dedi.

Araçları kullanılır halde tutmak için önleyici bakımların düzenli olarak yapılması önem taşıyor. Third Fleet filosu, tüm kategorilerdeki hizmet araçlarına yönelik olarak kendi arıza tanımlama ve izleme istasyonuna sahip. Third Fleet filosunun Allison donanımlı çok sayıda otobüsünde gelişmiş bir önleyici bakım mekanizması olan Prognostik sistemi bulunuyor. Bu sistem, şanzıman yağlarını, filtreleri ve diğer iç aksamları sürekli olarak izliyor. Sürücü ya da servis operatörü, şanzımanın mevcut durumunu gösteren bir ekran aracılığıyla bu bilgilere kolaylıkla ulaşabiliyor. 

Sibirev: “Tam otomatik bir şanzıman motoru aşırı yüksek devire karşı koruyor”

Allison tam otomatik şanzımanların, sürücünün belirli parçaların aşınmasındaki rolünü azalttığının altını çizen Sibirev, “Sürücüleri en küçük işlevsel bozuklukta dahi uyaran arıza tanımlama sistemi, şanzıman durumunun gözlemlenmesini çok daha kolay bir hale getiriyor. Herhangi bir aracın dikkatli bir biçimde kullanılması, çoğunlukla sürücüye bağlıdır. Sürücünün agresif bir sürüş alışkanlığı varsa tam otomatik şanzımanlar, yaşanacak hasarın azaltılmasına yardımcı olur. Tam otomatik bir şanzıman, sürücüden kaynaklı kullanım hatalarının önlenmesini sağlamakla birlikte motoru aşırı yüksek devire karşı koruyor” diye konuştu.  

Tüm bunlara ek olarak Allison donanımlı otobüsler ile çalışmanın uzun vadeli bir eğitim gerektirmediğini belirten Sibirev, “Kendi eğitimlerimizi düzenliyoruz. Allison uzmanları ile gerçekleştirilen ön hazırlık niteliğindeki danışmanlık sürecinin ardından oldukça kısa sürede uyum sağlamayı başaran sürücüler için uygun bir program geliştiriyoruz” dedi.


9 Haziran 2014

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77