• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Tırsan Alman Hendricks’i Bünyesine Kattı

Tırsan Alman Hendricks’i Bünyesine Kattı
Kössbohrer ve Talson markalarından sonra tanker konusunda uzman Alman üreticisi Hendricks’i de kendi bünyesinde katan Tırsan, 30’uncu yılını kutlarken büyüme hedefleri doğrultusunda emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor.

Kössbohrer ve Talson markalarından sonra tanker konusunda uzman Alman üreticisi Hendricks’i de kendi bünyesinde katan Tırsan, 30’uncu yılını kutlarken büyüme hedefleri doğrultusunda emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor.

30’uncu kuruluş yılı nedeniyle 28 Eylül 2007 Cuma günü Hilton Oteli’nde iftar yemeği düzenleyen Tırsan’ın Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Tırsan’ın treyler pazarındaki hedeflerini aktardı.

Tırsan’ın 30 yıllık geçmişinin de anlatıldığı toplantıda bir konuşma yapan Çetin Nuhoğlu, Hendricks firmasının Tırsan Grubu’na katılması ile tanker ve silo treyler ürün grubunda hedef büyüttüklerini ve bu segmentte Avrupa’nın ilk iki üreticisinden biri olmayı planladıklarını açıkladı.

Adapazarlı bir firmayı bin 100 çalışanının emekleri ve inançlarıyla birlikte kısa sürede Avrupa’nın en büyük 5 büyük treyler firması haline getirdiklerini ifade eden Nuhoğlu, 30 yılın bir insan ömrü için oldukça uzun sayılabilecek bir zaman dilimi olduğunu vurguladı. Türkiye’de bir firmanın ömrü yaklaşık 15 yılken çalışanları sayesinde Tırsan’ın 30 yaşına geldiğini belirten Nuhoğlu, çalışanların bu emek ve inancı ile daha nice 30 yıllar yaşayacaklarını söyledi.  

Tırsan’ın, 30’uncu kuruluş yıldönümünde sattıkları ürünlerle dünyadaki 30 ülkede Türk bayrağını dalgalandırdıklarını kaydeden Nuhoğlu, “Şirketimizin kuruluşundan beri hep bu işi yaptık. TIR’la, treylerle doğduk büyüdük. Yaşamımızın her evresi treyler oldu. Bugün dünyanın 30 ülkesine Tırsan, Kössbohler, Talson, DAF markalarıyla sattığımız ürünlere Hendricks markasını da ekledik. Bir Türk olarak gurur duyuyorum ki bugün yurt dışında Sakaryalı bir firma üç fabrika kurup, 60 Alman çalışana ekmek veriyor. Ürettiğimiz ve ihraç ettiğimiz ürün tekstil filan değil. Dünyanın herhangi bir noktasında bir Alman, İtalyan, Koreli, Rus ve diğerleri ürettiğimiz treylerle yaşamlarını kazanıyor” dedi.


Nuhoğlu: “Öncelikli hedefimiz, Avrupa’nın ilk iki tanker ve silo üreticisinden biri olmak”

2001 yılında 1YTL 200 kuruş olan doların 2007 yılında da aynı oranda olmasına rağmen aldıkları hammaddelere altı yıl içerisinde yüzde 85 zam geldiğini açıklayan Nuhoğlu, döviz kurları düşük olduğu için Türk firmalarının yabancılar tarafından peynir ekmek gibi alınmasına zemin hazırladığını bildirdi. Türk ekonomisinin yabancı sermaye tarafından teste tabi tutulduğunu ifade eden Nuhoğlu, “Bu testi geçmenin yolu yabancılardan daha çok üretmek. Tırsan bunu yapıyor ve bu nedenle Türkiye ve Avrupa’da lider firma. Dolar 1 YTL ve Avro da 1,5 YTL olsa bile ihracata devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Ürünlerin kalitesi ne olursu olsun yinede Avrupa’da Türk markalarının sınırlarının belli olduğunu belirten Nuhoğlu, satış sonrası için ciddi taahhütler istendiğini fakat Tırsan’ın bu sorunların hepsini aştığını söyledi.

Tırsan’ın geniş bir ürün gamına sahip olduğuna dikkat çeken Nuhoğlu, bu nedenle Avrupa’da büyüme kararı aldıklarını ve 2002 yılında Kassbohrer markasını satın aldıklarını kaydetti. Kassbohrer’in oldukça başarılı olduğunu ve bu başarıdan sonra Hollanda ve İngiltere’de atılım yapma kararı verdiklerini bildiren Nuhoğlu, Hollanda firması olan Talson’u aldıklarını açıkladı. Talson’un alınması ile Hollanda, Belçika ve İngiltere’de satışların arttığını ifade eden Nuhoğlu, Kassbohrer ile Güney Kore’ye, Talson ile Dubai’ye satış yapmaya başladıklarını belirtti.

Bu büyümenin sonucu olarak da Alman markası olan Hendricks’i aldıklarını kaydeden Nuhoğlu, “Hedefimiz; ürün çeşitliliği açısından Kassbohrer, Talson ve Hendricks markaları ile Avrupa’nın toplam treyler pazarındaki ilk beş üreticisi arasına girmek. Fakat öncelikli hedefimiz; Kassbohrer ve Hendricks ile Avrupa’nın ilk iki tanker ve silo üreticisinden biri olmak” dedi.

2010 hedefi; 5 bin treyler ihracatı…

Tırsan’ın 30 yılı ile ilgili bir sunum yapan Tırsan Genel Müdürü Osman Sever, Tırsan olarak 1997 yılında 68 adet ile başlayan ihracat çalışmalarını yıllar içinde Almanya, İtalya, İngiltere, Fransa, Hollanda, Polonya, Belçika, Danimarka, Bulgaristan, Lüksemburg, G.Kore, Kuveyt, Cezayir gibi ülkelere yaydıklarını söyledi. 2005 yılında 640 ve 2006 yılında ise bin araç ihraç ettiklerini belirten Sever, 2007 yılında bu rakamı ikiye katlayarak bin 950 treyler ihraç etmeyi hedeflediklerini kaydetti. Sever, 2010 hedeflerinin ise 5 bin treyler ihraç etmek olduğunu bildirdi.

Hendricks 100 yılı aşkın süredir hizmet veriyor

1905 yılında kurulan Hendricks firması, Batı Avrupa pazarının prestijli tanker üreticilerinden birisi olarak başta akaryakıt tankeri olmak üzere, gıda, kimyasal ve bitum tankerleri üretimini gerçekleştiriyor. 43 bin metrekare büyüklüğündeki tesislerinde faaliyet gösteren şirket, üretim faaliyetlerini, en ileri teknoloji makineler ile gerçekleştiriliyor.

Hendricks’in müşteri portföyünde Avrupa’nın birçok önemli firması yer alıyor. Bunların başında Shell, BP, Esso, Aral, Gulf gibi Avrupa’nın önemli akaryakıt dağıtım şirketleri ve Müller, Ostermann, Mengin gibi dağıtım şirketleri geliyor. Hendricks firması bugüne kadar Türkiye’nin önde gelen akaryakıt firmaları için de 70’e yakın araç üretmiş bulunuyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77