• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Tırsan Avrupa'da Pazar Payını Artırdı

Tırsan Avrupa'da Pazar Payını Artırdı
Tırsan Aralık 2016 itibariyle satışlarının yüzde 50’sinden fazlasını ihraç ederken, Avrupa Birliğine yapılan toplam treyler ihracatının yüzde 97’sini gerçekleştirdi.

1977’den beri Türkiye’de taşımacılık çözümlerinin adı olan Tırsan, Türkiye’de pazar payını yüzde 41’e yükseltirken, Türkiye’nin Avrupa’ya gerçekleştirdiği ihracatın yüzde 97’sini tek başına gerçekleştirdi. 2016 yılında, bir önceki sene de olduğu gibi, Avrupa’nın en hızlı büyüyen markası oldu.

40 yıldır Türkiye’de pazar lideri olduklarını kaydeden Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu; “Sektörün gelişimine yatırımlarımız ile öncülük ederken, müşterilerimizin başarısı için en uygun koşulları sağlıyoruz. Müşterilerimizin memnuniyeti ve rekabet gücünü arttırmak için, sürekli daha iyisini nasıl yapabilirim sorusu ile her konuyu ele alıyoruz. Yurtiçi ve yurtdışında ki başarılarımızın arkasında kocaman bir ekip var. Bu ekip hedeflerine ulaşana kadar asla vaz geçmiyor ve ben bununla gurur duyuyorum. Tırsan ailesinin her bir bireyine özverili çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

Tırsan Aralık 2016 itibariyle satışlarının yüzde 50’sinden fazlasını ihraç ederken, Avrupa Birliğine yapılan toplam treyler ihracatının yüzde 97’sini tek başına gerçekleştirdi.

Ayrıca Kässbohrer markası ile Almanya’da perdeli tenteli segmentinde satışlarını 3 kat arttıran Tırsan, Bitüm Tankeri segmentinde ise liderliğini sürdürdü. Polonya’da satışlarını yüzde 50’in üzerinde yükseltti ve bu ülkenin en çok tercih edilen ilk 5 treyler üreticisinden biri oldu.  Low-bed, tank, silo ve perdeli-tenteli segmentinde de satışlarını artırırken, akaryakıt tankeri segmentinde öncülüğünü devam ettirdi.

Ülke ihtiyaçlarına yönelik özel olarak geliştirilen ağır hizmete yönelik platform treyler ile toplam İngiltere satışlarını 2 kattan fazla artırdı. Yine bünyesinde bulunan Talson markası ile Avrupa’nın en büyük pazarlarında kutu segmentinde geçen yıla göre yüzde 62 büyüme elde etti. Öte yandan Fransa’da en başarılı olduğu ülkeler arasında yer aldı. İtalya’da 20 farklı satış sonrası hizmet noktasına ulaştı ve yüzde 26 oranında satışlarını artırdı. Yeni faaliyet gösterdiği Portekiz pazarında Tenteli/Perdeli ürün satışları ile 2016 yılı sonunda yüzde 10 Pazar payı elde etti.

Avrupa’daki Üretim Tesisi 3’e Çıktı

Tırsan Avrupa'da Pazar Payını Artırdı

2016 yılında Tırsan, ihracatındaki ivmeyi artıracak yeni bir yatırım yaparak Almanya’nın güneybatı eyaleti Baden-Württemberg’de yer alan Ulm’de üretim ve montaj tesisi kurdu. Almanya Goch ve Rusya’da üretim tesisi bulunan Türkiye’nin tek treyler üreticisi olan Tırsan’ın bu yatırımı uluslararası arenadaki gücünü ve hedefini ortaya koyuyor. Tırsan, bu yeni tesisten, Kässbohrer ve Talson marka tüm ürünlerin üretim ve teslimatını gerçekleştirecek ve ürün yelpazesindeki tüm treyler modelleri için bakım-onarım hizmeti sağlayacak.

Tırsan Türkiye’de bir ilki daha gerçekleştirerek, sektörün ilk ve tek Ar-Ge merkezinde geliştirdiği Kässbohrer Yüksek Güvenlikli Bitüm Tankeri ile Avrupa treyler sektörünün en prestijli yarışmasında Trailer Innovation 2017 ödülünü kazandı. Bu ödül Türkiye treyler sektöründe ilk kez Tırsan tarafından alındı.

Müşterilerinin her ihtiyaç duyduklarında yanında olmaya devam eden Tırsan, Türkiye’de treylere 5 yıl garanti veren ilk ve tek marka oldu. Mevcut 2 yıl garantinin üzerine +1 veya +3 yıl garantiyi opsiyon listesine alarak daha önce benzeri görülmemiş bir yeniliği müşterilerinin hizmetine sundu. Tenteli perdeli, alüminyum ve paslanmaz tanker, alüminyum silobas, konteyner şasi, platform, standart ve hidrolik low-bed, frigo ve kutu tipi treylerde garanti süresini 5 yıla çıkarttı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77