• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 24 °C

Tırsan Rusya’da Üç Fabrika Kuracak

Tırsan Rusya’da Üç Fabrika Kuracak
TIRSAN, yurt dışında Almanya’dan sonra Rusya’da kuracağı üç fabrika ile Orta Asya pazarına hızlı bir giriş yapacak.

TIRSAN, yurt dışında Almanya’dan sonra Rusya’da kuracağı üç fabrika ile Orta Asya pazarına hızlı bir giriş yapacak. Tula ve Ufa’da kurulacak olan fabrikaların 2011 yılında, Saint Petersburg’da kurulacak fabrikanın ise 2012 yılında üretimine başlaması planlanıyor. Yatırım tutarının ise 15 milyon Avro olması planlanıyor.

Tırsan AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, “Bir treyler üreticisi Türkiye’de marka olmak istiyorsa Avrupa’da olmalı. İlk yatırımımızı 1998 yılında Almanya’da gerçekleştirmiştik. Bu bize büyük bir güç verdi. Şimdide Rusya’ya yatırım yapıyoruz. Almanya’ya yatırım yapmasaydık Rusya’da olamazdık. Rusya’ya yatırım yapmasak Orta Asya’da olamayız” dedi.

15 milyon Avro’luk yatırım hedefleri bulunduğunu açıklayan Nuhoğlu, “Yatırımın 3,5 milyon Avro’sunu şimdiden gerçekleştirdik. 2011 yılı içinde Tula ve Ufa’da üretime başlayacağız. İki fabrikanın da kapasitesi yıllık 2 bin 500 adet olacak. İlk etapta her bir fabrika 500 adet üretim yapacak” diye konuştu. Rusya’da yatırım kararını 2008 yılında aldıklarını ancak yaşanan ekonomik kriz nedeniyle 2010 Mayıs ayına ertelediklerini kaydeden Nuhoğlu, Moskova’nın 150 kilometre güneyindeki Tula şehrinde 20 bin metrekare alanda 2 bin 500 metrekare kapalı alana sahip bir fabrikayı Tırsan bünyesine kattıklarını ifade ederek, Tırsan Moskova şirketini Mayıs 2010’da kurduklarını belirtti.


Rusya’nın zorlu hava şartlarını da göz önünde bulundurarak Kässbohrer markası ile üretim yapacaklarını açıklayan Nuhoğlu, “Yüz yıllık Alman markası Kässbohrer’le Rusya’da olacağız. Kässbohrer kalitesi, sağlamlığı ve güvenliğiyle Rusya’nın zorlu hava ve yol şartlarında fark yaratacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Tırsan’ın yüzde yüz Türk sermayeli bir şirket olduğunu vurgulayan Nuhoğlu, Rusya’da da yüzde yüz Türk sermayeli üç şirket ve fabrikayla yer alacaklarını ifade etti. Üç fabrika yatırımının Yeni İpek Yolu üzerinde olduğuna dikkat çeken Nuhoğlu, “Saint Petersburg, Moskova ve Ufa güzergahı Kazakistan ve Çin’e açılan bir kuzey-güney koridorudur. Orada M5 ve M6 güzergahları var. Çin’i Avrupa’ya bağlayan Yeni İpek Yolu’nun üzerinde üç fabrika yatırımı ile yer alacağız” şeklinde konuştu.

Tırsan’ın Avrupa’da 8’nci sırada olduğunu ifade eden Nuhoğlu, 2014 yılında Avrupa’nın en büyük 5 üreticisi arasında yer almayı hedeflediklerini belirterek, “Almanya ve Rusya’daki yatırımlarımızın da yaratacağı güçle yılda 17 bin adetlik araç üretim ve satışını gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Avrupa’nın 5 büyük treyler üreticisinden biri olacağız” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77