• BIST 8718.11
  • Altın 2246.536
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1875
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

Tırsan’dan Eğitim Projelerine 20 Yıldır Tam Destek

Tırsan’dan Eğitim Projelerine 20 Yıldır Tam Destek
Tırsan, son 20 yıldır olduğu gibi Türkiye’nin geleceği gençler ve çocuklar için eğitim projelerini desteklemeye devam ediyor. Tırsan, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV)’in birlikte yürüttüğü “Ateşböceği Öğrenim Birimi” projesi açılışında yerini aldı.

Tırsan, 2001 yılından bu yana TEGV tarafından yürütülen Ateşböceği mobil eğitim projesine, Tırsan Ateşböceği aracını üreterek destek vermeye devam ediyor. Tırsan Ateşböceği aracı, ilköğretim çağındaki öğrencilerine bilişim alanında mobil eğitim almalarını sağlıyor.

Tırsan Bilişim Ateşböceği Öğrenim Biriminin açılışı, 8 Haziran Çarşamba günü, Sakarya Hacı Emine Oba İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine, Robotik Kodlama eğitimi verilmek üzere gerçekleşti. Tırsan, 2001 yılından bu yana destek verdiği projede, bilişim teması ile dönüşümünü yaptığı Tırsan Ateşböceği’nin açılış törenine gururla katıldı.

Açılış törenine, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Yöneticileri, Sakarya il ve ilçe millî eğitim müdürlüğü yöneticileri, Tırsan Treyler Yurt Dışı Operasyonlar Koordinatörü Çetin Öztürk, Ür-Ge Koordinatörü Yasemin Uzçakar, Kutu-Frigo Kobi Koordinatörü Sedat Işık, öğretmenler ve öğrenciler katılım gösterdi. Törende Tırsan yetkililerine, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Levend Kılıç, bir çocuğumuz tarafından yapılan resim çalışmasını hediye etti.

Planlanan eğitimler, Tırsan tarafından dönüşümü yapılan “Bilim Ateşböceği Öğrenim Birimi” aracında gerçekleştirilecek. Okul bahçesinde yer alan araçta, proje etkinlikleri kapsamında; algoritma ve kodlama içerikleriyle algo dijital kodlama etkinlikleri, teknoloji farkındalığının artırılması, algoritmik düşünce becerisi kazandırılması, yorumlama ve zihinsel becerilerin geliştirilmesi amacıyla 2 ila 8. sınıf arası öğrenci gruplarına toplamda 12’şer veya 6’şar saat eğitim düzenlenecek. Ateşböceği Öğrenim birimi, Sakarya’dan sonra Türkiye’nin farklı illerinde eğitim vermeye devam edecek.

Tırsan’dan Eğitim Projelerine 20 Yıldır Tam Destek

Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77