• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Tırsan’ın İki Yeni Ürünü SSL 35 Silobas Ve Lowbed Pazara Sunuldu

Tırsan’ın İki Yeni Ürünü SSL 35 Silobas Ve Lowbed Pazara Sunuldu

Geçtiğimiz yıl dört farklı ürün lansmanı gerçekleştiren ve 2012 yılında da sektöre yeni ürünler sunmaya devam eden Tırsan, 1 Mart 2012 Perşembe günü gerçekleştirdiği lansman ile yeni SSL 35 Silobas ve5 dingilli yeni Lowbed araçlarını Kässbohrer markasıyla Türkiye’de piyasaya sundu.

Yeni tip SSL 35 silobas aracın tanıtımını yapan Makine Mühendisi Aykut Semiz, SSL isminin yatay tip silobas, damperli olmayan silobas anlamına geldiğini bildirirken, Kassbohrer silobaslarının Avrupa Basınçlı Kaplar Yönetmeliğine tam uyumlu olduğunu ve tüm ekipmanlarının CE uygunluk değerlendirmesinden geçtiğini bildirdi.

Pazarlama ve Ar-Ge olarak bu aracı geliştirebilmek için ortak saha çalışmaları yaptıklarını ve bu çalışmalarla müşteri ihtiyaçlarını doğru şekilde tespit ederek proje çalışmalarına başladıklarını vurgulayan Semiz, proje çalışmalarının 8 ay, yapılan mühendislik çalışmalarının ise 2 bin saat sürdüğünü söyledi.

SSL 35 farklı testlerle modellendi

Bilgisayar üzerinde analiz, simülasyon ve testler yanında prototip araç üzerinde fiziksel gerçek testler, sahada boşaltım yol testleri ve süre testleri yapıldığını aktaran Semiz, “Katı model üzerinde statik, dinamik yorulma ve ömür analizleri gerçekleştirildi. Test ettiğimiz şartları simüle ederken en kötü durumları düşünerek modelledik. Normal çalışma bazı 2 bar iken biz test basıncını 3 bar olarak modelledik” dedi.

Normal şartlarda kuru yük taşıyan silobasları daha riskli olan sıvı taşıması ile modellediklerini ve analiz sonuçları ile tasarımı doğruladıklarını söyleyen Semiz, “Bu süreçlerin akabinde prototip araç üzerinde ve sahada kritik gördüğümüz noktalara x, y ve z eksenlerindeki gerilmeleri ölçebilen strengeç analizlerini yaptık. Böylece bu bölgelerdeki gerilmeleri tespit ederek prototip aracımızı doğrulamış olduk” açıklamasını yaptı.

450 kilogram ağırlık avantajı

Sahada prototip araçla farklı yoğunluk ve malzemelerle boşaltım süresi testlerini ve yol testlerini yaptıklarını ve bu çalışmaların sonunda verimliliği artıracak, daha çok kazanç sağlayacak SSL 35 silobası geliştirdiklerini ifade eden Semiz, konuşmasına şöyle devam etti: “Kassbohrer yatay silobas, yeni tasarımıyla 450 kilogram ağırlık avantajı sağlamaktadır. Boş ağırlığı 4 bin 900 kilogramdan 4 bin 450 kilograma düşürüldü. Aracın toplam ağırlığında yaratılan hafiflik avantajı, kullanıcıya silobası daha fazla yükleyebilme olanağını sunmaktadır. Daha fazla yüklemek zamandan ve yakıttan tasarruf sağlayarak Kässbohrer silobas kullanıcısına işletme maliyetlerinin düşürülmesi ve taşıma kapasitesinin artmasıyla rekabet avantajı sağlamaktadır.”

Semiz, yükleme ve boşaltmada hızlı ve tam boşaltım sağlayan yeni donanımları ile çimento, toz ya da granül halindeki kimyasal ve inşaat malzemelerinin taşınmasını daha kolay ve kısa sürede tamamlayan SSL 35’in yükü 5,5 dakika daha kısa sürede boşalttığına da dikkati çekti.

Manevra kabiliyeti artırıldı

“Araç Wheelbase’i 7 bin 15 milimetreden 6 bin 730 milimetreye; yüksekliği, 4 bin milimetreden 3 bin 920 milimetreye ve uzunluğu 9 bin 600 milimetreden 9 bin 550 milimetreye düşürülen Kassbohrer silobasın manevra kabiliyeti önemli oranda artırılmıştır” diyen Semiz, yüksek manevra kabiliyetinin kullanıcıya sürüş rahatlığı sağlayarak çalışma koşullarını kolaylaştırdığını söyledi.

Türkiye’de ilk alüminyum silobas ve damperli silobas üretimini Tırsan’ın gerçekleştirdiğini ve Basınçlı Kaplar Yönetmeliği’ne tam uyum sağlayan firma olduklarını vurgulayan Semiz, “2011 yılında, Kassbohler markasıyla üretilen silobasların yüzde 65’ini ihraç ettik. İtalya ve Rusya ağırlıklı olarak Kassbohler yatay silobas SSL tip aracı tercih ederken, Almanya ve Polonya ise ağırlıklı olarak damperli silobas araçlarımızı tercih etti” açıklamasını yaptı.

Farklı yüklerin taşınmasında pratik çözüm; beş dingilli Kassbohler Lowbed

Tırsan’ın lansmanını yaptığı bir diğer aracı olan Kassbohler markalı 5 dingilli lowbed aracını tanıtan Lowbed Ürün Sorumlusu Eray Gül, pazarlama ve Ar-Ge departmanlarının ortak saha çalışmaları sonrasında 4 ay süren Ar-Ge ve bin saat süren mühendislik çalışmaları ile yeni prototip aracı ürettiklerini söyledi.

“Pazardan aldığımız bilgiler ışığında daha geniş, daha uzun, daha fazla opsiyona sahip beş dingilli lowbed aracımızı geliştirdik. 2 bin 750 milimetre genişliğe sahip yeni Kassbohrer lowbed sağdan ve soldan 300 milimetre uzatma yapılarak 3 bin 350 milimetre genişliğe ulaşabilmektedir” diyen Gül, 6 bin milimetre uzayan platformu ile farklı yüklerin taşınmasında pratik çözümler sunan aracın, 81 bin 700 kilogram yük taşıma kapasitesi ile ağır yük taşımacılığında yeni tercih sebebi olacağını vurguladı.

Geniş opsiyon yelpazesine sahip Kassbohler 5 dingilli 2 bin 750 mm platform genişliği olan araçta üç farklı rampa seçeneği sunulduğunu aktaran Gül, “Mekanik rampa standart olarak verilmektedir, hidrolik kayar rampa ve uzun hidrolik kayar rampa opsiyon olarak sunulmaktadır. Tekerlekli araçların kaymadan platforma ulaşması için tahta yerine metal ızgara rampa seçenekleri de mevcuttur” dedi.

Lowbed üretiminin yüzde 95’ini ihraç ettiklerini bildiren Gül, “Polonya’da lowbed satışlarında üçüncü, Rusya’ya ithal edilenlerde ise ikinci durumdayız.  Bunun yanında; Cezayir, Vietnam, Amerika, Katar gibi birçok ülkeye lowbed ihracatı gerçekleştiriyoruz” açıklamasını yaptı.

‘Simülasyon Yükleme Programı’ tanıtıldı

Ayrıca Tırsan’ın geliştirdiği lowbed yükleme simülasyon programı da tanıtıldı. Söz konusu simülasyon programı, araç ve yük özelliklerine göre yükün araca en doğru yükleme şeklini hesaplıyor ve yanlış yükleme yapılması durumunda hata veriyor.

Programın tanıtımını yapan Gül, programın Türkçe, İngilizce ve Rusça olmak üzere üç dilde sunulduğunu söyledi. Sistemde var olan yardım ikonu ile bu programın nasıl kullanılacağı ve programın teknik özelliklerinde kullanıcının neleri bilmesi gerektiğine dair her türlü detayı bulabileceğini söyleyen Gül, yükleme sonuçlarının görülebileceği ekran yanında kargonun özelliklerinin girilebileceği bölümün de var olduğunu açıkladı.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77