• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Tofaş, Fiat Pratico ile Pikap Pazarından Yüzde 10 Pay Almayı Hedefliyor

Tofaş, Fiat Pratico ile Pikap Pazarından Yüzde 10 Pay Almayı Hedefliyor
Yeni Fiat Doblo baz alınarak geliştirilen ve Tofaş’ın Bursa’daki fabrikasında üretilen pick-up modeli Fiat Pratico, Antalya Auto Show’da yapılan lansman ile Türkiye pazarına sunuldu. Fiat Türkiye, açık kasa kamyonet pazarında yeni bir sa

Yeni Fiat Doblo baz alınarak geliştirilen ve Tofaş’ın Bursa’daki fabrikasında üretilen pick-up modeli Fiat Pratico, Antalya Auto Show’da yapılan lansman ile Türkiye pazarına sunuldu. Fiat Türkiye, Türk mühendisinin ürünü Fiat Fiorino’nun hafif ticari araç pazarında yarattığı yeni segment gibi açık kasa kamyonet pazarında yeni bir sayfa açması planlanan Fiat Pratico ile birlikte, yeni Fiat Ducato Kamyonet Ailesi’nin de lansmanını gerçekleştirdi. Hafif kamyonet pazarının her segmentinde iddialı olduğunu gösteren Fiat Türkiye,  yeni pikabı Pratico’yu 31 bin 210 TL’den başlayan, Fiat Ducato kamyonet ailesini ise 39 bin 680 TL’den başlayan özel lansman fiyatlarıyla Türk tüketicisinin beğenisine sundu.

Yeni araçların lansmanında açıklama yapan Fiat Marka Direktörü Okan Baş, “Hafif ticari araç pazarının lideri konumundaki Fiat Türkiye olarak, Fiat Pratico ve Yeni Fiat Ducato ile bugüne kadar girmek istediğimiz kamyonet segmetinde iddiamızı güçlü bir şekilde ortaya koyacağız.

Türkiye’de hafif ticari araç pazarının yaklaşık yüzde 8’lik bölümünü kamyonetler oluşturuyor. Bu da yılda ortalama 18-20 bin adet civarında bir büyüklük anlamına geliyor. Fiat Türkiye olarak küçük kamyoneti adeta yeniden icat eden yerli üretim Fiat Pratico’nun yanı sıra yenilenen Fiat Ducato Kamyonet Ailesi’nden oluşan geniş kamyonet ürün gamımız sayesinde hem pazarı büyütmeyi hem de pazardan ilk etapta yüzde 10 pay almayı hedefliyoruz” diye konuştu.


“Doblo’nun mirasından faydalandık”

2012 yılında ilk etapta 1.000 adet Fiat Pratico ve 1.000 adet Fiat Ducato Kamyonet satmayı planladıklarını açıklayan Baş, Fiat Türkiye olarak yerli üretim Fiat Pratico’nun yanı sıra genişleyen ve yenilenen Fiat Ducato kamyonet ailesiyle birlikte hem pazarı büyütmeyi hem de pazardan ilk etapta yüzde 10 pay almayı hedeflediklerini söyledi.  

Fiat Pratico’nun geliştirilmesinde 10 milyon Avro’luk bir yatırım yapıldığını ifade eden Okan Baş, segmentinde fark yaratmasını bekledikleri Protico ile kullanım maliyetinin düşüklüğü ve konfor olmak üzere iki noktada fark yaratacaklarını vurguladı.

Fiat Pratico’nun, rakibine göre daha küçük hacimli olmasına rağmen daha güçlü motoru sayesinde rakibinden şehir içinde yüzde 48, ortalamada ise yüzde 45 daha az yakıt tükettiğini kaydeden Baş, “Fiat Pratico 100 kilometrede şehri içinde 6.9 litre, şehir dışında 5.3 litre ve ortalamada 5.9 litrelik yakıt tüketimiyle farkını ortaya koyuyor” dedi.  

“Fiat Protica’nun üretiminde Doblo’nun mirasından faydalandık diyebiliriz” açıklamasını yapan Baş, fabrika çıkışlı diğer ürünler gibi Protico’nun da kasalı olarak müşterilere sunulduğunu belirtti. Baş, Tofaş’ın standartları çerçevesinde kasa için yerli bir partner ile çalıştıklarını kaydetti.

Fiat Pratico isminin de Türkiye’ye özel olduğunu ifade eden Okan Baş, “Araç yurtdışı pazarlarda Fiat Doblo Work-up simiyle yer alıyor. Sadece Türkiye pazarına özel olarak ‘Pratico’ isminin kullanılmasına karar verdik. Çünkü kamyonet sınıfında yeni bir segment yaratacak olan bu araç, kamyonet olarak dünyanın en pratik aracı. Sınıfının en başarılı modeli Fiat Doblo platformu üzerinde geliştirilen bu kamyonet, gerek hitap ettiği müşteri kitlesinin farklı olması gerek de farklı fonksiyonlara sahip olması nedeniyle hem binek hem de hafif ticari araç olarak kullanılan Doblo’dan tamamen farklı bir araç. Bütün bu nedenlerden dolayı yeni kamyonet modelimizi için en uygun ve doğru şekilde ifade etmenin ona ‘Pratik o’ demek olduğunu düşündük. Yeni modelimize Fiat Pratico ismini verdik” diye konuştu.  


Yakıtta cimri Ducato Kamyonlar

Fiat Ducato kamyonet ailesi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Okan Baş, kısa, orta, uzun, ekstra uzun şasi versiyonların yanında çift kabin seçeneği de bulunan Ducato’nun, 2800S, 2800DC (çift kabin), 3250M, 3850L ve 4200XL versiyonlarından oluşan bu ürün gamının, rakipleriyle kıyaslandığında sahip olduğu en alçak yükleme eşiği (önden çekiş avantajı)  ve en kompakt dış ölçüler ile yüksek manevra kabiliyeti özellikleriyle verimli bir iş ortağı olacağını vurguladı.

Fiat Ducato kamyonetlerden 2800S (kısa) modelinin üstünlüklerinden söz eden Baş, şunları söyledi: “Tofaş Ar-Ge tarafından yapılan test sonuçlarına göre ortalamada yüzde 17, şehir içinde yüzde 21 daha az yakıt sarfiyatı sunuyor. Diğer bütün kamyonet modellerimiz gibi 3 bin 500 kilogram yani rakiplerinden 200 kilogram daha fazla yük taşıyor. Aynı zamanda, aynı kasa boyuna rağmen 11 metre ile daha düşük toplam uzunluğu sayesinde yüksek manevra yeteneğine sahip. Yine Fiat Ducato kamyonet ailesinin tamamı 120 beygir ve 320 Nm tork gücünde motorla donatılmış. Bu da rakibinden 20 beygir ve 35 Nm daha güçlü olması anlamına geliyor.”

Fiat Pratico ile binek araç konforu

Yeni Fiat Doblo ile aynı platformu paylaşan Fiat Pratico, ön yüz ve iç mekan benzerliğinin yanı sıra motor yelpazesi ve gelişmiş süspansiyon gibi özellikler bakımından benzer özellikler taşıyor. Yeni Fiat Doblo’nun bir çok üstün özelliğine sahip olan Fiat Pratico, 1.3 litre 90 HP MultiJet, 1.6 litre 105 HP MultiJet ve 2.0 litre 135 HP MultiJet dizel motor seçenekleriyle tercih edilebiliyor.

Kompakt boyutlarıyla öne çıkan Fiat Pratico, uzunluğu 2.25 metre, genişliği 1.80 metre ve yük alanı 4 metrekare olan kasası sayesinde 1 tona varan taşıma kapasitesi sunuyor. Bu taşıma kapasitesi ise akslar üzerinde azami düzeyde izin verilen yükleri garanti eden yeni çift bağlantılı arka süspansiyon sistemleri sayesinde mümkün kılınıyor. Yerli üretim pick-up olarak Türkiye pazarındaki yerini alan Fiat markalı Pratico, alüminyum ve sac olmak üzere iki ayrı kasa versiyonuna sahip olmasıyla da dikkat çekiyor.

Fiat Practico iki versiyon olarak satışa çıkıyor. Baz versiyonda uzaktan kumandalı merkezi kilit, ABS, EBD, sürücü hava yastığı, sürücü ve yolcu sırt ayarı, yükseklik ve derinlik ayarlı direksiyon simidi, ön konsolda doküman tutucu, kilitli torpido gözü, 16 inç jantlar, tam boy jant kapağı gibi özellikler standart olarak sunulurken Plus versiyonda klima, elektrikli ve ısıtmalı yan aynalar ve radyo-CD-MP3 çalar opsiyonel olarak yer alıyor. Bunlara ilave standart versiyonda klima, MP3 lü radyo ile tüm versiyonlarda alüminyum kasa, yolcu hava yastığı ve direksiyondan kumandalı Blue&Me sistemi tercih edilebiliyor. 

Binek araç konforu sunması ve yüksek donanım seviyesiyle dikkat çeken Fiat Pratico, düşük yakıt tüketimi, yüksek motor gücü ve tork değerlerinin yanı sıra kompakt dış boyutları sayesinde yüksek manevra kabiliyeti de sunuyor. 

Fiat Ducato ise 120 beygir ve 320 Nm tork gücündeki 2.3 litre MultiJet motoruyla yüksek performans sergilemeyi başarırken, önden çekişli olması ve hafif gövde yapısıyla yakıt tüketiminde cimri olmasıyla da dikkat çekiyor.

Farklı versiyonlarla pazara sunulan Fiat Ducato kamyonet ailesi için hedef müşteri kitlesini pazarcı esnafı, camcılar, mobilyacılar, çiftçiler ve küçük taşımacılık yapan kişilerden oluşan özel kullanıcılarla birlikte su ve tüp bayileri, beyaz eşya bayileri, belediyeler, karayolları (özellikle Ducato Kamyonet 2800DC çift kabin versiyonu) ve inşaat şirketlerinden (Ducato Kamyonet 2800DC çift kabin versiyonu) oluşan kurumsal kullanıcılar oluşturuyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77