• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 19 °C

Toyota Uluslararası Forklift Ödülleri’nde Dört Dalda Aday

Toyota Uluslararası Forklift Ödülleri’nde Dört Dalda Aday
Toyota Material Handling Europe (TMHE)Uluslararası Yılın Forklifti Ödülleri’nde (IFOY) dört kategoride adaylığa uygun görüldü.

Toyota Material Handling Europe (TMHE)Uluslararası Yılın Forklifti Ödülleri’nde (IFOY) dört kategoride adaylığa uygun görüldü.


Önümüzdeki yıl Hannover’de yapılacak olan CeMAT fuarında açıklanacak olan 2014 yılına ait Uluslararası Yılın Forklift Ödülleri için Toyota dört dalda aday gösterildi. Aralık 2012’den itibaren üretilen ürünler içinde on bir dalda adaylığın mevcut olduğu yarışmada Toyota, inovasyon becerisi ile rakiplerinin karşısına oldukça güçlü bir şekilde çıkıyor.

IFOY ödülleri hem VDMA İstifleme ve Logistik Sistemleri Birliği tarafından düzenlenmesi, hem de Avrupa’nın önemli kalemlerinin oluşturduğu bir jüri tarafından verilmesi sebebiyle büyük önem taşıyor.

TMHE üç kategoride aday gösterildi. 3.5 tona kadar olan forklift kategorisinde, Toyota’nın iki farklı modelinin ödüle adaylığı ilan edildi. Avrupa’da, özellikle Avrupa pazarı için üretilen Yeni Toyota Tonero HST, hidrodinamik sistemle çalışan Tonero modelinden farklı olarak, hidrostatik kontrolleri ile sunduğu alternatif sürüş yaklaşımıyla bu kategoride ödül için aday gösterilen ilk Toyota modeli olarak karşımıza çıkıyor. Toyota her iki kullanım seçeneği ile kullanıcılarına alışkanlıklarına göre seçme özgürlüğü sunuyor. 

Bu kategoride ikinci finalist ise elektrikli forklift sınıfındaki yeni 80V’luk Toyota Traigo ailesi. Akülü forkliftin enerji verimliliği ile dayanıklı akülerin kombinasyonu hem bu elektrikli forkliftlerin dizel ve LPG’li forkliftler ile uzun çalışma saatlerinde rekabet edebilmesini, hem de kullanıcıların akülü makinelerin işletme maliyetlerinin düşüklüğünü görerek makine parklarını revize etmelerini sağlıyor.

TMHE Depo ekipmanları sınıfında ise BT Optio OSE200X modeli ile alçak seviye sipariş toplayıcı kategorisinde ödüle aday gösteriliyor. Makaslı kaldırma tasarımı en yüksek sipariş toplama seviyesinde sağladığı maksimum kaldırma kapasitesi yanında otomatik yükseklik ayarı ve uzaktan kumanda ise daha etkin bir operasyon yürütülmesine yardımcı oluyor.

Intralojistik Çözümler 2014, TMHE’nin aday gösterildiği son kategori olarak göze çarpıyor. Toyota, I_Site sistemini Carreras Group’un parkına uygulayarak bu ödüle aday oldu. Toyota I_Site Sistemi, araç içine entegre edilmiş bilgi toplama modülü yardımı ile sürücülerin araç kullanımını denetleyerek yönetim ekibine bilgiler aktarıyor. GPRS 3G bağlantısı ile toplanan veriler web tabanlı bir havuzda bir araya getiriliyor. Bu sistem hem sürücüleri tanıma, hem de sürücülerin aktivitelerini görüntüleme ve ölçme imkanı sunuyor. Toyota I_Site sayesinde verimlilik yüzde 10 oranında artırılmış olup işletme maliyetleri yüzde 60 oranında azaltılabiliyor.

Ödüller için son karar, Hannover’deki  Deutsche Messe AG fuar alanlarında aday forkliftlerin bir haftalık devrede geçmesi gereken IFOY test sonuçlarına bağlı olacak. Ödüllerin ise 19 Mayıs tarihinde sahiplerine takdim edileceği belirtiliyor.


12 Şubat 2014

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77