• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Transit Connect Amerika Yolcusu

Transit Connect Amerika Yolcusu
FORD Motor Company ve Koç Holding’in ana ortağı olduğu Ford Otosan, Ford’un anavatanı olan Amerika’ya sadece Kocaeli fabrikasında üretilen Transit Connect ihracatı gerçekleştirecek.

FORD Motor Company ve Koç Holding’in ana ortağı olduğu Ford Otosan, Ford’un anavatanı olan Amerika’ya sadece Kocaeli fabrikasında üretilen Transit Connect ihracatı gerçekleştirecek. 2009 yılı ortasında gerçekleşmesi planlanan ihracat ile Ford Otosan, Kuzey Amerika’ya Türkiye’den ilk kez araç ihraç eden otomotiv şirketi olarak da bir ilke imza atacak. Transit Connect’in Amerika Kıtası’na adaptasyonunda mühendislik çalışmalarını da üstlenen Ford Otosan, ihracat ile Kocaeli fabrikasının üretim kapasitesini de 20 bin artırarak 320 bine çıkartacak.  

Ford Otosan’ın geleceğe dönük onaylanmış projelerinin aktarıldığı toplantı 7 Şubat 2008 Perşembe günü Rahmi Koç Müzesi’nde Ford Otosan Genel Müdürü Michael Flewitt, Genel Müdür Başyardımcısı Ufuk Güçlü ve Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Turgay Durak’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda yaptığı konuşmada, mühendislik çalışmaları 1998 yılında Ford’un merkezi Detroit de başlayıp, Türkiye’de devam eden ve 2002 yılından bu yana Kocaeli Fabrikası’nda üretilen Transit Connect’leri Ford’un anavatanı Amerika’ya ihraç edeceklerini ifade eden Ford Otosan Genel Müdürü Michael Flewitt, Ford Otosan’ın Türkiye’den Amerika’ya araç ihraç eden ilk otomotiv şirketi olmasının kendilerine gurur verdiğini söyledi.

Transit Connet’lerin Amerika’da Chicago Auto Show’da, Ford Motor Company’nin düzenlediği geniş bir basın toplantısında, Amerikan ticari araç pazarına tanıtıldığını belirten Flewitt, bugün 64 ülkeye ihraç edilen Transit Connect’in Amerika’ya ihracatına 2009 yılı ortasında başlanacağını açıkladı.

Amerika’da ticari araç pazarında Ford’un yüzde 40 pazar payı ile Türkiye’de olduğu gibi uzun yıllardır lider olduğunu kaydeden Flewitt, Transit Connect’in kompakt ölçüleri, yükleme imkanlarındaki fonksiyonelliği ve binek araç konforuyla Amerikan ticari araç pazarında küçük işletmeler için cazip bir alternatif olacağını bildirdi.


Kocaeli fabrikasında 20 bin adetlik kapasite artırımına gidilecek 

Transit Connect’in Türkiye ve Avrupa pazarlarından farklı olan Amerika pazarı dinamikleri doğrultusunda, Amerikan ticari araç müşterilerinin tüm taleplerine cevap verebilmek için, tüm ürün geliştirme faaliyetlerinin Ford Otosan tarafından yapıldığının altını çizen Flewitt, en önemli farklılığın Amerika pazarına özel 2.0L benzinli motor ve otomatik şanzıman olduğunu söyledi.

Türkiye ve Avrupa’da hafif ticari araç pazarının sağlıklı bir şekilde artış gösterdiğini ve artışın önümüzdeki 5 yıl içinde de sürmesini beklediklerini ifade eden Flewitt, Transit Connect’i 64 ülkeye ihraç eden bir şirket olarak artan talebe cevap verebilmek için üretim adetlerini sağlıklı bir şekilde artırmayı planladıklarını belirtti. Avrupa ve Türkiye’de düzenli artan ihracat talepleri, Transit Connect’in 2009’da Amerika’ya ihracatı çerçevesinde oluşturulan aksiyon planından söz eden Flewitt, Kocaeli’deki fabrikanın üretim kapasitesinde 20 bin adetlik artış sağlanacağını ve İnönü fabrikasında önden çeker Transit motor üretimi planlandığını açıklayarak, ABD'deki olası talebe karşı Avrupa'da da Ford'a ait fabrikalardan birinde Transit Connect üretimi gerçekleştirilmesinin hedeflendiğini bildirdi. 

1997 Temmuz ayında ilk adımları atılan, Temmuz 2002’de sonuçlandırılan Transit Connect projesinin 2003 yılında Van of the Year ödülüne layık görüldüğünü bildiren Ford Otosan Genel Müdür Başyardımcısı Ufuk Güçlü ise, Amerika pazarı için 2.0L benzinli motor, otomatik şanzıman ve gerekli yasal zorunlulukların Ford Otosan tarafından yapıldığını açıkladı. Aracın ABD’ye adaptasyonu ile ilgili pek çok çalışma yaptıklarını ifade eden Güçlü, 10 yıl önce boyutları nedeniyle ABD'de süpermarket aracı yorumu yapılan Transit Connect'in bugün petrol fiyatlarının yükselmesiyle büyük fırsatlar sunduğunu söyledi.

 

Durak: “Bu başarıile ne kadar gurur duysak azdır”

Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Turgay Durak da, otomotiv sektörü ve Koç Grubu’nun bu sektördeki yeri ile ilgili bir konuşma yaptı. 2006 yılında dünya üretim sıralamasında 16’ncılığa yükselen Türkiye’nin 2007 yılındaki 1 milyon 130 adet üretim ile bu sıralamada daha yukarılara tırmanacağını belirten Durak, Avrupa’da ise 6’ncı büyük üretici olan Türkiye’nin 2012 hedefinin; 2 milyon adet üretim, 1,5 milyon adet ihracat ve 40 milyar dolar ihracat geliri olarak belirlendiğini açıkladı.

Toplam üretimin yüzde 46’sını Koç Holding’e bağlı otomotiv şirketlerinin oluşturduğunu, bunlar arasında Ford Otosan’ın önemli üretim rakamlarının altına imza attığını vurgulayan Durak, “2007 yılında toplam üretimin yüzde 46’sını gerçekleştiren Koç Holding şirketlerinin 2009 yılı başlangıcı için şu ana kadar açıklanan üretim kapasiteleri 735 bin adettir. Bu rakamlar ile 2009 yılında toplam 1 milyon 600 bin adet olarak açıklanan tüm şirketlerin kapasiteleri içinde Koç Holding’in yüzde 46’lık payı olacaktır” dedi. 

Turgay Durak, sözlerini şu şekilde noktaladı: “Artık dünya otomotiv sanayinin anavatanı kabul edilen Amerika Birleşik Devletleri’ne de ihracat yapabilecek seviyeye geldik. Bu başarı ile ne kadar gurur duysak azdır.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77