• BIST 8885
  • Altın 3018.131
  • Dolar 34.3001
  • Euro 37.1624
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

TREDER, ADR Testleri İçin TSE Yetkilileri İle Görüştü

TREDER, ADR Testleri İçin TSE Yetkilileri İle Görüştü
ADR Yönetmeliği ile ilgili süreci yakından takip eden ve sürecin sağlıklı gelişmesi için kamu nezdinde girişimlerini sürdüren TREDER, son olarak TSE yetkileri ile biraraya geldi.

ADR Yönetmeliği ile ilgili süreci yakından takip eden ve sürecin sağlıklı gelişmesi için kamu nezdinde girişimlerini sürdüren TREDER, son olarak TSE yetkileri ile biraraya geldi. TREDER Yönetim Kurulu Başkanı Recep Serin başkanlığındaki heyet 6 Temmuz 2011 tarihinde, TSE Genel Müdürlüğü’nde Otomotiv Grup Başkanı Ali Bengi, Araç Tip Onay Müdürü Mustafa Uz, Araç Proje Müdürü Orhan Kulaç ve Sektörel Belgelendirme Grup Başkanı Mustafa Aydın ile görüştü.

TREDER Heyeti, yönetmeliğin yürürlüğe giriş tarihi olan 2013 yılı gelmeden, ADR testlerinin yapılabileceği ve şu an sektörün en öncelikli konusu olan T9 Belgesi’nin (uluslararası dolaşım) verilebileceği, bunun için tek eksiğin gerekli atamaların yapılması olduğunu ifade etti.

TSE Otomotiv Grup Başkanı Ali Bengi, Ulaştırma Bakanlığı ile çalışmaların ve protokol imzalanması çalışmalarının son aşamaya geldiğini ifade ederek, Ulaştırma Bakanlığı’ndan yetkilendirme beklediklerini açıkladı. Altyapı çalışmalarında sona geldiklerini vurgulayan Bengi, 2013 yılını beklemeden bu işe başlayacaklarını T9 Belgesi için de hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi. Bengi, heyete şu bilgileri aktardı: “ADR’li tanker üreticileri bir an önce, ADR konusunda yapılan testler için gerekli birimleri kurmaları gerekiyor. Testler TSE denetiminde yapılacak. Tahribatsız muayeneleri yapamayan firmalara, TSE dışarıdan destek verecek. Bu desteğin de treyler üreticilerine bir maliyeti olacak. Bununla birlikte, firmaların birleşerek bir tahribatsız muayene test merkezi kurmasını öneriyoruz.”

Dolaşımdaki tankerler için de geçiş süreci verilmesi yönünde TSE ve TREDER hem fikir olurken, TSE yetkilileri hala uyumlaştırılması gereken mevzuatlar olduğunu, Demiryolları, Denizcilik Müsteşarlığının yapması gereken işlemler olduğunu ve bunların henüz yapılmadığını, karayolu, denizyolu, havayolu mevzuatlarının tek mevzuat haline getirilmeye çalışıldığını ifade etti.

TREDER, Avrupa’daki firmaların da muayene imkanlarının çok geniş olmadığını, kalibrasyon, tankın basınç testleri ve de kaynak dikişlerinin kontrolünün yapıldığını, bunların Türkiye’de de gerçekleştirildiğini, asıl ihtiyacın ise TSE’nin yetkilendirilmesi olduğunu belirtti.

TREDER, şu anda tercüme edilip yayımlanan yönetmeliğin ADR’nin 2004 versiyonu olduğunu, 2009 versiyonunun tercümesinin yıllar alacağını, ayrıca tercümede anlam kaybının yaşanabileceğini kaydetti.

TSE’nin “Periyodik muayene istasyonları yatırımını biz mi yapalım, nakliye firmaları mı yapsın?” sorusuna TREDER’in yanıtı, bu işin filolara verilemeyeceğini, tarafsız yapılması gerektiği oldu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77