• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

TREDER Zirvesi'nde Treyler Üretiminin Geleceği Tartışıldı

TREDER Zirvesi'nde Treyler Üretiminin Geleceği Tartışıldı
Geleceğin treylerleri ve ülkemizdeki treyler üretiminin geleceği 6. Ağır Vasıta ve Treyler Zirvesi’nde konuşuldu.

Geçtiğimiz yıl 60 bin adetlik üretimle ülkemizi Avrupa’nın ikinci büyük üretim merkezi haline taşıyan Türk treyler sektörü, dünyada söz sahibi olmayı hedefliyor.

Treyler sektörünün tek temsilcisi Treyler Sanayicileri Derneği (TREDER), tarafından düzenlenen Ağır Vasıta ve Treyler Zirvesi, ‘Geleceğin Treyleri, Türkiye’de Treyler Üretiminin Geleceği’ başlığıyla gerçekleşti. Zirvede, treyler üreticilerinin yanı sıra, tedarikçiler ilgili kamu, özel sektör, kurum ve kuruluşlarının üst düzey yöneticileri katıldı.

“Türkiye’yi Avrupa’nın treyler üretim merkezi yaptık”

Zirvenin açılışında konuşan TREDER Başkanı Yalçın Şentürk, sektörün Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023’ü 60 bin adetlik üretimle tarihi rekorla kapatırken, ihracatta 25 bin adede ulaşıldığını kaydetti. Şentürk, “TREDER’i kurarken en büyük amacımız; Türkiye’yi Avrupa’nın üretim merkezi haline getirmekti. Bu yolda çok büyük aşama kaydettik. Almanya’dan sonra Avrupa’nın ikinci büyük üretim yapan ülkesiyiz, burada üretim yapan kazanır” dedi.

TREDER Başkanı Yalçın Şentürk

“Türk treyler sektörünü dünya çapında bir lider haline getirebiliriz”

TREDER Başkan Yardımcısı Kaan Saltık yaptığı konuşmada, TREDER’in amacı ve hedefleri hakkında bilgi verirken, 60 bin adetlik üretim ve 800 milyon dolarlık ihracatla sektörün üretimde ve ihracatta geldiğini noktaya dikkat çekti. Saltık, “Hedefimiz ülkemizi Avrupa Birliği ve çevre ülkeler için treyler üretim merkezi haline getirmek ve ihracatımızı milyar dolarlık rakamlara çıkarmaktır. Önümüzdeki dönemde, teknolojik yeniliklerin ve sürdürülebilirlik prensiplerinin rehberliğinde, sektörümüzü daha da ileriye taşıma kararlılığındayız. Birlikte çalışarak, Türkiye'nin treyler sektörünü dünya çapında bir lider haline getirebiliriz” diye konuştu.

TREDER Başkan Yardımcısı Kaan Saltık

“Sektör hem zorluklarla hem de fırsatlarla karşı karşıya”

TAİD Başkanı Burak Hoşgören de Türk treyler pazarının, ticaretin ve lojistiğin omurgasını oluşturduğunun altını çizerek, “Geleceğin treyleri ve ağır ticari araçları; daha hafif ve daha dayanıklı, daha çevre dostu olacak, bağlantılı teknolojilerle donatılacak. Dolayısıyla şu anda sektörlerimiz hem zorluklarla hem de fırsatlarla karşı karşıya. Stratejik konumu, kalifiye işgücü ve canlı girişimci ruhuyla Türkiye, bu atılıma öncülük etmek için iyi bir konuma sahip” dedi.

TAİD Başkanı Burak Hoşgören

“Kedi değil kaplan beslemişiz”

Devlet Eski Bakanı Kürşad Tüzmen, ülkemizin toplam ihracattaki seyri ile treyler ihracatını kıyaslayarak, "Toplam ihracattaki durumumuza göre ihracatta treylerde birçok Avrupa ülkesinden iyi durumdayız. Kedi beslememişiz içimizde kaplan beslemişiz. Rakam küçük gibi görünüyor ama katma değeri yüksek bir sektör. İyi bir üretim ve ihracat rakamı yakalandı" ifadelerini kullandı.

Devlet Eski Bakanı Kürşad Tüzmen

Kamudan sektöre destek açıklaması

Zirvenin açılışına katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, İstanbul Vali Yardımcısı Cengiz Karabulut ve TSE Genel Sekreteri Aykut Kırbaş birer konuşma yaptı.

İstanbul Vali Yardımcısı Cengiz Karabulut

İstanbul Vali Yardımcısı Cengiz Karabulut, "Treyler sektörünün sorunlarının konuşulacağı, sektörün daha iyi noktalara gelmesi için yapılacak çalışmaların aktarılacağı zirveninin başarılı geçmesini diliyorum" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, uluslararası koridorlarda Türkiye’nin stratejik önemine dikkat çekerek, karayolu taşımalarındaki artışa vurgu yaptı. Boyraz, “Türk treyler sektörü 10 binin üzerinde çalışanı ile hız kesmeden üretimini sürdürmektedir. Treylerde üretimin artması, ihracatın artması, sektördeki standardizasyonun kalıcı olması için desteğimizi sürdüreceğiz" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz

TSE Genel Sekreteri Aykut Kırbaş, enstitü olarak otomotiv sektörüne yönelik sundukları hizmetler hakkında bilgi verirken treyler sektörünün önemine vurgu yaptı. AB TİP Onayı, belgelendirme, imalat, tadilat ve montaj konusunda verdikleri hizmetleri anlatan Kırbaş, insan kaynağı noktasında yapılan çalışmaların sektöre sağlayacağı katkılara dikkat çekti.

TSE Genel Sekreteri Aykut Kırbaş

Farklı panellerle sektörün geleceği masaya yatırıldı

Zirve kapsamında düzenlenen panellerde, treyler üretimindeki gelişmeler, yeni teknolojiler ve inovasyonlar gibi konular ele alındı. Katılımcılar, sektörün geleceğini şekillendirecek olan yeni trendler hakkında görüşlerini paylaştılar.

Panellerde, son teknolojilerin treyler sektörü üzerindeki bugünkü ve gelecekteki etkileri tartışıldı. Ayrıca, sürdürülebilirlik, Avrupa Yeşil Mutabakatı, üretimdeki gelişmeler ve uluslararası rekabet gibi konular da ele alındı. Katılımcılar, sektörün karşılaştığı altyapı sorunları ve ağır vasıtalarda elektrikli dönüşüm gibi konuları da değerlendirdiler.

Özellikle, araçlardan beklenen verimliliğin sektöre olan etkileri üzerinde duruldu. Bu bağlamda, elektrikli dönüşümün sektörde nasıl bir değişim yaratacağı ve altyapı sorunlarının çözümü için alınması gereken önlemler ele alındı. Katılımcılar, sektörün gelecekteki durumu ve bu konudaki stratejiler hakkında önemli bilgiler paylaştılar.

TREDER Zirvesi'nde Treyler Üretiminin Geleceği Tartışıldı

TREDER Zirvesi'nde Treyler Üretiminin Geleceği Tartışıldı

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77