• BIST 8654.39
  • Altın 2999.711
  • Dolar 34.2398
  • Euro 37.0657
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 7 °C

Treyler Pazarındaki Sahteciler Deşifre Edildi

Treyler Pazarındaki Sahteciler Deşifre Edildi
TREDER Üyeleri, 4 Aralık 2009 tarihinde TÜYAP Beylikdüzü Fuar Ve Kongre Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenledi. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Tokatlı’nın yanı sıra Yönetim Kurulu Üyeleri de toplantıda hazır bulundu.
Toplantıda, treyler ü

TREDER Üyeleri, 4 Aralık 2009 tarihinde TÜYAP Beylikdüzü Fuar Ve Kongre Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenledi. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Tokatlı’nın yanı sıra Yönetim Kurulu Üyeleri de toplantıda hazır bulundu.

Toplantıda, treyler üreticilerinin birtakım sorunları ve bu sorunların çözümlenmesine ilişkin konular, ayrıca krizin getirdiği sıkıntılar ve bunların aşılmasına yönelik konular sırasıyla ele alındı.


İç ve dış piyasa satışlarının 2009 yılının ilk dokuz ayında 2 bin 922 adedi bulduğunu belirten TREDER Başkanı Murat Tokatlı, geçen yıla oranla yüzde 66 daralma yaşandığını ifade etti. Tokatlı, iç piyasadaki satış rakamları yüzde 70 iken ihracatın ise yüzde 30 civarında seyrettiğini vurguladı. Tokatlı, bunun da geçmiş yılın satış rakamına göre iç pazar payında yüzde 5’lik bir artış kaydedildiğinin altını çizdi.

Ürün gruplarında damper ve tentelinin aslan payını aldığını söyleyen Tokatlı, frigorifik araçların özellikle bu yıl içerisinde pazarda büyük bir artış sağladığını da özetledi. 

Treyler pazarında yaşanan sahteciliklere dikkat çeken Tokatlı, Türk Ticaret Sanayi Bakanlığı’na bağlı Sanayi Genel Müdürlüğü ile zaman zaman biraraya geldiklerini belirterek, sahteciliğin önünü kesmek amacıyla istemleri doğrultusunda 60 adet TİP Onay Belgesinin iptalinin gerçekleştiğini söyledi. İptal edilen bu belgeler Bakanlığın Web Sitesinde yayımlanarak deşifre edildi.

TREDER’in Bakanlıklara yapmış olduğu görüşmelerde çözüm önerileri sunulduğu ve bunların bazılarından olumlu sonuçlar alındığı açıklandı.  


ADR’de kritik dönemeç

Üretim yeterlilik belgesi (COP) denetimlerinin artırılması konusundaki istemlerini dile getiren Tokatlı, bakanlığın bu hizmet amacına yönelik yeni kadro alımına gideceklerini aktardı. Tokatlı, TÜVTURK araç muayene istasyonlarında sahteciliğin saptanabilmesi için gerekli teknik desteği dernek olarak vermeye hazır olduklarını açıklayarak, “TREDER’in en çok sıkıntı duyduğu konulardan en önemlisi ise ADR’nin devreye girme konusudur. 2007 yılında kabul edilen ADR, 2009 yılında devreye alınması gerekirken yine 2 yıllık bir gecikmeye takılarak bu süreç yine uzadı. TREDER, ADR’yi piyasada adını duyurmak ve öğretmek açısından kurulan tehlikeli madde platformlarına üyeliğini gerçekleştirdi” dedi.

Tokatlı, 2011’de 2. el araçlarda da tescilin Araç ve Bilgi Sistemi üzerinden geçeceğini dile getirdi. Geçen sene ihracat rakamları 190 milyon dolar ile kapanırken, 2009 itibariyle 75 milyon dolar seviyelerinde bulunduğuna dikkat çeken Tokatlı, 2010’un ihracat rakamlarının 100 milyon dolarla kapanması bekleniyor. Bu da ihracatta yüzde 61 oranında küçüleceğinin göstergesi oluyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77