• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

TSE’nin İlk Belgelendirdiği Üretici Tırsan

TSE’nin İlk Belgelendirdiği Üretici Tırsan
Tırsan, ADR mevzuatına uygunluk belgelendirmelerinde yetkilendirilen TSE’nin Tehlikeli Madde ve Kombine Taşımacılık Müdürlüğü’nden

‘Üretim Yeri Uygunluk’ ve akaryakıt taşıyıcı araçlar için ‘Tasarım Onay Sertifikası’ almaya değer görüldü.

Tırsan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından 6 Mart 2013’te yetkilendirilen TSE’nin Tasarım Onay, Üretim ve Üretim Yeri Uygunluk Değerlendirmesinden başarıyla geçerek sektörde ‘Üretim Yeri Uygunluk’ ve ‘Tasarım Onay Sertifikası’ ile belgelendirilen ilk treyler üreticisi oldu. 

Türkiye’de ADR mevzuatına uygun ilk tanker üretimini gerçekleştiren Tırsan, 2002 yılından bu yana ürettiği mevzuata uygun tip onaylı tehlikeli madde taşıyan araçları, Kässbohrer markası ile başta Almanya olmak üzere, Avrupa ve Rusya’ya ihraç ediyor. Tırsan, şimdiye kadar belgelendirme çalışmalarını Almanya’nın yetkilendirme kuruluşları TÜVSÜD ve Dekra ile yürütüyordu ve Türkiye’de TSE’nin yetkilendirilmesinden sonra belge verdiği ilk üretici oldu.

Uzun yıllardır tasarımdan üretim ve malzemeye kadar tüm süreçlerin ADR mevzuatına tam uyumlu şekilde yapılıyor olması, TSE’nin sertifikalandırma kriterlerinin hızlı ve eksiksiz olarak karşılanmasını ve böylece ilk sertifikalandırılan üretici olunmasını sağladı.

1 Ocak 2014’ten itibaren trafiğe tescili yapılacak olan tehlikeli madde taşıyan tüm yeni araçların, TSE’nin Tehlikeli Madde ve Kombine Taşımacılık Müdürlüğü’nün sertifikalandırdığı treyler üreticileri tarafından üretilmiş olmaları ve belgelendirilmeleri zorunlu olacak.
 

 


 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77