• BIST 9079.97
  • Altın 2322.249
  • Dolar 32.3104
  • Euro 34.9348
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

Uluslararası “logitrans” Transport Lojistik Fuarı 171 Firmanın Katılımıyla 15. Kez Kapılarını Açtı

Uluslararası “logitrans” Transport Lojistik Fuarı 171 Firmanın Katılımıyla 15. Kez Kapılarını Açtı
Uluslararası “logitrans” Transport Lojistik Fuarı 16-18 Kasım 2022 tarihlerinde, dünya lojistik devlerini 15. kez İstanbul’da ağırlıyor. Fuara bu yıl 23 ülkeden 171 lojistik firması katılıyor.

Dünya lojistik trendlerinin belirlendiği bir platform görevi gören logitrans, lojistik ağ oluşturma süreçlerinin başladığı, katma değeri ve çarpan etkisi olağanüstü olan büyük iş birliklerine zemin oluşturuyor.  
 

Avrasya ve Ortadoğu bölgesinin en büyük taşımacılık ve lojistik fuarı olan ‘Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı’ Yenikapı’da bulunan Avrasya Gösteri Merkezi’nde açıldı. Dünyanın en büyük fuarcılık şirketlerinden Messe Münih ve EKO Fuarcılık ortak şirketi olan EKO MMI Fuarcılık tarafından 15. kez düzenlenen logitrans Fuarına bu yıl 23 ülkeden 171 firma katılıyor. Türkiye’nin coğrafi önemini yıllardır bildiklerini ve vurguladıklarını belirten Messe Münih Yönetim Kurulu Üyesi Falk Senger açılıştaki değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı: “Türkiye’nin önemi hiç bugün olduğu kadar belirgin olmamıştı. Hedefimiz logitrans fuarının yarattığı bu mükemmel ortamdan faydalanarak network’lerimizi geliştirmek, fikir alışverişi ve yararlı görüşmeler yapmak. Lojistik, güvene bağlı şahsi ağ ve bağlantılar içeren bir karaktere sahip. Bu nedenle logitrans gibi önemli ve güçlü lojistik tanıtım ortamları sektör için önemli.”
 

“Taşımacılık ve lojistik endüstrisinin iklim koruma misyonu öne çıkıyor”

Eko Fuarcılık İdari Direktörü İlker Altun, fuarların yüz yüze gelme, ağ oluşturma, yenilikleri görme ve gösterme, böylece evrensel ölçekte geçerli ve yararlı fikirlerin oluşumuna, bu fikirlerin hayata geçişine katkıda bulunma ve tanık olma ortamları olduğuna dikkat çekti. Altun, “Fuarımıza bu yıl 4 ülkenin sergilediği ortak katılım dahil yüzde 40 oranında bir büyüme ile 23 ülkeden 171 firma katılıyor. Türkiye bu noktada, üretim kapasitesi ve son yıllarda lojistik altyapısına yapılan yatırımlar ile öne çıkıyor. Tedarikte tercih edilen ülke durumuna gelen Türkiye’nin lojistikçileri de kendilerine yönelen talebi, ülkenin üreticileri kadar nitelikli bir şekilde karşılıyor” dedi. Yeniliklerini cesurca ortaya koyan taşımacılık ve lojistik endüstrisinin iklim koruma misyonunun öne çıktığını dile getiren Altun, “Amaç gelecekte herkesin güvenli, sürdürülebilir ve iklim dostu mobiliteden yararlanmasını sağlamak. İşte logitrans bu amaca adanmış bir fuardır” diye konuştu. 

Uluslararası “logitrans” Transport Lojistik Fuarı 171 Firmanın Katılımıyla 15. Kez Kapılarını Açtı

Tedarik zincirinde altın halka konumuna gelen Türkiye’nin lojistik olanakları sergileniyor

Türkiye’nin son yıllarda lojistik alt yapısına yaptığı yatırımın ve dünya lojistik pastasından pay alma mücadelesinde özel sektörün geldiği noktanın en iyi şekilde görülebileceği logitrans’ta; korona salgını ve Rusya-Ukrayna savaşına bağlı olarak yer yer kopan ve Yeşil Mutabakat ile yeniden şekillenmeye başlayan dünya tedarik zincirinde altın bir halka konumuna gelen Türkiye’nin lojistik altyapısı ve olanakları sergileniyor. logitrans’ta; lojistik hizmet sunanların yanı sıra bu alanda kullanılan araç ve ekipmanlar, liman demiryolu havalimanı ve lojistik üs gibi fiziki mekanlar tanıtılıyor. Fuar ayrıca üç gün boyunca konunun uzmanları tarafından lojistikte son gelişmelerin ele alınacağı oturumlara, workshop’lar ve çeşitli tanıtım etkinliklerine sahne oluyor.
 

Münih başta olmak üzere İstanbul ile birlikte Çin’de Şanghay, Hindistan’da Yeni Delhi, Güney Afrika’da Johannesburg, ABD’de Miami’de düzenlenen transport lojistik fuarları, dünya lojistik trendlerinin belirlendiği, lojistik ağ oluşturma süreçlerinin start aldığı, katma değeri ve çarpan etkisi olağanüstü olan büyük iş birliklerine zemin oluşturuyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77