• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Uluslararası Yılın Ticari Aracı Ödülü Ford Otosan’da

Uluslararası Yılın Ticari Aracı Ödülü Ford Otosan’da
Geçtiğimiz Kasım ayında Lyon’da verilen 2020 Uluslararası Yılın Ticari Aracı Ödülünü (IVOTY) Türkiye’de Ford Otosan Kocaeli fabrikasında üretilen Ford Transit Custom PHEV, 2020 Uluslararası Pick Up Ödülünü (IPUA) ise Ford Ranger kazanmıştı.

Ödüller, Uluslararası Yılın Ticari Aracı Ödülü’nün Türkiye adına jüri üyeliğini yürüten KargoHaber Dergisi Yayın Yönetmeni Akın Öcal tarafından Ford Otosan Pazarlama Satış ve Satış Sonrasından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yücetürk’e verildi.

Ford Transit Custom PHEV

Ford Otosan Sancaktepe Ar-Ge Merkezi’nde 20 Şubat 2020 tarihinde verilen Uluslararası Yılın Ticari Aracı Ödülü, otomotiv endüstrisinin en köklü ödüllerinden biri olarak yaklaşık 30 yıldır veriliyor. Hafif ticari araç endüstrisinin ilk PHEV hibrid aracı olarak ödüle layık görülen Ford Custom PHEV, sıfır emisyon kapasitesine sahip ve menzil kaygısı olmadan; yük veya yük hacminden ödün vermeden basit bir şarj sistemiyle çalışıyor. Ford’un hibrid teknolojileri ticari araçlarda cesur bir şekilde uygulaması, tamamen elektrikli geleceğe de en iyi şekilde hazırlanma stratejisi olarak şirket üst yönetimi tarafından destekleniyor.

1992 yılında Uluslararası Yılın Ticari Aracı Ödülü’nün verilmeye başlanmasıyla Ford Avrupa, bu ödülü 6 kez kazandı. İlk defa 2001’de Ford Transit ile 2003 yılında ise Ford Transit Connect ile ödülü alan Ford, 2007 yılında tekrar Ford Transit’le ödüle layık görülmüştü. Ford Transit Custom’ın ilk defa tanıtıldığı 2013 yılında ödülü alan marka bir sonraki yıl Transit Connect ile tekrar ödüle layık görüldü. Şimdi ise Transit Custom Hybrid bu ödüle layık görülen model oldu.

Yeni Ford Ranger

2020 Uluslararası Yılın Pick-up’ı (IPUA) unvanını kazanan Yeni Ford Ranger, İsveç’te düzenlenen karşılaştırmalı testler sonucunda en fazl puanı alarak birinciliği aldı. Avrupa’nın en çok satan pick-up modeli Ford Ranger yeni 2.0 litre EcoBlue dizel motor ve yeni 10 vitesli otomatik şanzıman seçeneği segmentinin standartlarını daha üste taşıyor.

Gelişmiş destek teknolojilerinin de başarılı olarak uygulandığı Yeni Ford Ranger, olası çarpışmaları önleyen veya etkilerini azaltan Yaya Algılama Özelliğine Sahip ‘Çarpışma Önleme Yardımcısı’ ve ‘Akıllı Hız Sistemleri (ISA)’ teknolojileriyle yollara çıkan sınıfının ilk modeli olarak öne çıkıyor. Sistem, bir çarpışma riski algıladığında önce sürücüyü işitsel ve görsel olarak uyarıyor ve sürücünün reaksiyon göstermemesi halinde fren pedalı ve disklerin tepki verme süresini kısaltmak üzere hazırlık yapıyor ve sürücünün hala reaksiyon göstermemesi halinde sistem aracın hızını düşürmek için otomatik olarak fren yapıyor.

Uluslararası Yılın Ticari Aracı Ödülü Ford Otosan’da

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77