• BIST 9548.09
  • Altın 2495.825
  • Dolar 32.4907
  • Euro 34.5714
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C

UTİKAD ile WiLAT Arasında İyi Niyet ve İş Birliği Protokolü İmzalandı

UTİKAD ile WiLAT Arasında İyi Niyet ve İş Birliği Protokolü İmzalandı
UTİKAD, lojistik sektöründe kadın istihdamının arttırılması için harekete geçti. UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Ayşem Ulusoy’un koordinatörlüğünde çalışmalarına başlayan Kadın Odak Grubu üyeleri ile bir araya geldi.

UTİKAD ile WiLAT (Women in Logistics And Transport) arasında iyi niyet ve iş birliği protokolü imzalandı. UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Ayşem Ulusoy ve WiLAT Yönetim Kurulu Başkanı Berna Akyıldız tarafından imzalanan protokol ile lojistik sektöründe “kadın” odaklı çalışmalar için karşılıklı fikir alışverişi ve iş birliği yapılması kararlaştırıldı.

UTİKAD Kadın Odak Grubu üyeleri ile bir araya gelmekten mutlu olduğunu ifade eden Ayşem Ulusoy; “Kadının varlığının farkındalığına dikkat çekilmesi için atılacak adımları da UTİKAD olarak biz her platformda destekliyoruz. Başkanlık görevimle beraber bu sene ilk kez oluşturduğumuz Kadın Odak Grubu’nun da koordinatörü olarak lojistik sektöründe kadınların etkinliğini artırabilecek daha inovatif ve daha sosyal içerikli çalışmalar gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz. En kısa sürede projelerimizi üyelerimizin ve sektörün bilgisine sunacağız. Sektörde kadın gücünün oluşturulması için kurulan Kadın Odak Grubu UTİKAD için değerli bir oluşumdur. Bugün burada WiLAT ile imzaladığımız protokol de oluşumumuz için çok önemli bir adım” diye konuştu.

Taşımacılık ve lojistiğin en büyük ikinci potansiyel sektör olmasına rağmen Türkiye'deki rakamlara bakıldığında, işgücü açısından kadın çalışanların oranının yüzde 15'in altında olduğunu ifade eden Ulusoy; “Lojistik sektöründe kadınlar güçlü. Hep birlikte kadın istihdamını vurgulamak, toplumsal cinsiyet eşitliğine dikkat çekmek ve lojistik sektöründe kadın çalışanlara karşı eşitliğe öncülük etmek için çabalarımızı sürdüreceğiz. Sektörümüzün iyi yetişmiş kadın ve erkek çalışma gücü sayesinde çok daha adil, güçlü ve gelişerek yükseleceğini umuyoruz” dedi.

Ayşem Ulusoy’un yaptığı sunum sonrasında UTİKAD Kadın Odak Grubu üyelerinin dile getirdiği sorunlar ve çözüm önerileri üzerinde görüşüldü. Çekilen aile fotoğrafının ardından toplantı son buldu.

UTİKAD İLE WiLAT Arasında İyi Niyet ve İş Birliği Protokolü İmzalandı

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77