• BIST 10254.77
  • Altın 2398.482
  • Dolar 32.2398
  • Euro 34.6949
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Venlo Türk Lojistik Firmalarına Kapılarını Açtı

Venlo Türk Lojistik Firmalarına Kapılarını Açtı
Hollanda’nın Venlo şehri, Türk lojistik firmalarına yatırım için çağrıda bulundu.

Geçtiğimiz ay gerçekleşen İSCSİ 2015 Uluslararası Tedarik Zinciri Zirvesi’ni ziyaret eden Venlo Belediyesi’nin Başkan Yardımcısı Stephan Satijin, lojistik alanında yatırım yapmak isteyen firmalara özel imkanlar sunacaklarını söyledi.

Profesyonel hayatında tedarik zinciri geçmişi olan Satijin ile projeleri hakkında röportaj gerçekleştirdik. Venlo’nun, sahip olduğu geniş arazileri ile tanınan bir şehir olduğuna dikkat çeken Başkan Yardımcısı Stephan Satijin, Venlo’nun geçmiş yıllarda bir çok araştırmada yatırım için en iyi lokasyonlar arasında gösterildiğini belirterek şunları söyledi; “ Demiryolu ve karayolu için gelişmiş bağlantılarımız ve altyapımız var. Bir çok şehir yada bölge kendi lokasyonlarının çok cazip olduğunu söylerler. Fakat biz bu konuda gerçekten çok iddialıyız. Haritaya baktığınız zaman bunu net bir şekilde görebilirsiniz.”

Lojistik altyapıları hakkında bilgi veren Satijin, şöyle devam etti; Şu an Venlo’da 2 tane demiryolu terminali var. 3üncü terminalimiz ise yapılmakta. Şu anki kapasitemiz 175.000 TEU fakat bu rakamı 2030 yılında 500.000 TEU’ya çıkartmayı hedefliyoruz. Rotterdam’a haftada 25 tren seferimiz var. 2 tane çok hareketli mavna terminalimiz var. 140.000 TEU olan kapasitemizi 2030 yılında 225.000 TEU’ya çıkartacağız. Rotterdam’a hafta 9, Antwerp’e haftada 7 seferimiz var. Şehrimizden geçen 2 önemli karayolu bulunuyor(A67/E34 veA73/A74). Bir günde yaklaşık 25 bin tır bölgemizden geçiyor.

Türk firmalarını çok yakından tanıyoruz. Avrupa’da çok başarılı hizmetler veriyorlar. Çok hızlılar ve teknolojiyi iyi kullanıyorlar. Türkiye Avrupa’nın Ortadoğu ve Asya’ya açılan kapısı. İşbirliği içerisinde olmamız kaçınılmaz. Bu noktada da Venlo şehri olarak biz her türlü işbirliğine açık olduğumuzu söylemek isterim. Türk firmaları istedikleri zaman istedikleri konuda bize ulaşabilirler. Kendilerine yardımcı olabileceğimi her konuda imkanlarımızı sunmak isteriz. Burada yapacakları yatırımlardan memnun kalacaklarından emin olabilirler.”

Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77