• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 24 °C

Volkswagen’in Pick-up’ı “Amarok” Adını Alacak

Volkswagen’in Pick-up’ı “Amarok” Adını Alacak
VOLKSWAGEN’İN 2010 yılında önce Güney Amerika pazarında satışa sunmayı hedeflediği ve yeni bir araç sınıfına girmesini sağlayacak olan Pick-up'ın adı Amarok olarak belirlendi.

VOLKSWAGEN’İN 2010 yılında önce Güney Amerika pazarında satışa sunmayı hedeflediği ve yeni bir araç sınıfına girmesini sağlayacak olan Pick-up'ın adı Amarok olarak belirlendi.

Kurt anlamına gelen “Amarok” Kanada'nın kuzeyi ve Grönland'da yaşayan Eskimolar'ın (Inuit) dilinden alındı. Eskimo halklarından olan Inuitler, kurdu vahşi doğanın kralı olarak kabul ediyor. Amarok; gücü, sağlamlığı, dayanıklılığı ve üstünlüğüyle etkileyici bir figür. Bu isim aynı zamanda bu aracın büyük pazarları olan Brezilya ve Arjantin'de konuşulan Roman dillerinde "taşları sever" anlamına geliyor. Bu ülkelerde pick-up araçları çok yönlülüğü nedeniyle hem eğlence hem de ticari amaçlı olarak büyük ilgi görüyor.


Amarok bir Avrupalı üreticinin ürettiği bu sınıftaki ilk araç olma özelliğini taşıyor. Volkswagen Grubu'nun büyüme stratejisinde önemli bir bileşeni oluşturan Amarok aynı zamanda Volkswagen için yeni bir araç sınıfına giriş anlamına geliyor. VW Ticari Araç CEO’su Stephan Schaller yaptığı açıklamada, "Bu isim bu sınıfta standartları yükseltecek pick-up aracımızın özelliklerine tam olarak uyuyor. Amarok, markamızı daha da uluslararası bir boyuta yükseltiyor. VW Ticari Araç, grubun büyümesinde son derece önemli olan ve küresel model ailemizde mantıklı stratejik bir genişlemeyi oluşturan bu aracı geliştirmekten, üretmekten ve satmaktan gurur duyuyor" dedi.

Sıfırdan üretilen VW Amarok, dört tekerlekten çekişe sahip çift kabinli bir pick-up olarak pazara sunulmaya başlanacak. Araç sadece mühendislik özellikleri ile değil, verimli motorları ve güncel VW tasarımı ile de dikkat çekiyor. Motorda gelecek neslin en gelişmiş teknolojiye sahip, güçlü ve verimli common rail turbo dizel enjeksiyon sistemi kullanılacak. Amarok’un yakıt tüketimi ve egzoz atıkları, pick-up kategorisindeki yeni en iyi değerleri oluşturmayı hedefliyor. Amarok’un 2010’dan önce G.Amerika ardından Avrupa, Afrika ve Avustralya pazarına sunulması planlanıyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77