• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Volvo Group Trucks’ta Birleşme Süreci Sancısız İlerliyor

Volvo Group Trucks’ta Birleşme Süreci Sancısız İlerliyor
Renault Trucks ve Volvo Trucks birleşmesinin duyurulduğu Ocak 2013 itibariyle, sürecin ilerleyişi ve yapılan yatırımlar ile ilgili bilgi aktarmak adına basın mensupları ile bir araya gelen Volvo Group Trucks Türkiye’den Sorumlu Başkan Yardımcısı Met

Renault Trucks ve Volvo Trucks birleşmesinin duyurulduğu Ocak 2013 itibariyle, sürecin ilerleyişi ve yapılan yatırımlar ile ilgili bilgi aktarmak adına basın mensupları ile bir araya gelen Volvo Group Trucks Türkiye’den Sorumlu Başkan Yardımcısı Mete Büyükakıncı, 10 milyon Avro yatırım ile hizmete girecek olan Hadımköy servisinin Ekim ayında açılacağını söyledi.



Birleşmenin temel amacı ile ilgili bilgi veren Büyükakıncı, “Bu birleşme ile elbette kar elde etmek istiyoruz. Ama etkinliğimizi, hızımızı, sağlam ve sürdürülebilir büyümeyi oturtuyoruz. Bu sayede müşterilerimizin de servis teşkilatımızın da avantajını artırıyoruz. Müşterilerimiz tek çatı altında etkili ve kaliteli hizmet alacaklar” dedi.


Marka, model ve satış teşkilatı dışında kalan servis ayaklarını içeren birleşme sonrasında Volvo Group Trucks olarak hem servis teşkilatına hem de insan kaynaklarına yatırım yaptıkları bilgisini veren Büyükakıncı, birleşmenin ardından Ocak 2013 tarihinden itibaren 84 yeni kişiyi istihdam ettiklerini ve bu sayının artarak devam edeceğini belirtti.


Volvo Group Truck’ın kendi yatırımı olan Orhanlı’da bulunan çift markalı iki servisin hali hazırda müşterilere hizmet verdiğini kaydedren Mete Büyükakıncı, Hadımköy’de açılacak olan üçüncü servisin Ekim ayında hizmete gireceğini açıkladı. .


Hadımköy servisi için toplam 10 milyon Avro’luk yatırım yapıldığını belirten Büyükakıncı, “Avrupa’da ki önemli ‘trucks center’lardan biri haline geldik. Pek çok ülkenin büyük şehirlerinde bulunmayan teşkilata sahibiz. Amacımız; etkinliğimizi, hızımızı artırarak, ayağımızı sağlam basıp sağlıklı büyümek” dedi.


Müşteriye yakın olmak ve müşterinin avantajlarını artırmak çift markalı servis hizmeti ile servis teşkilatının avantajlarının da artacağını vurgulayan Mete Büyükakıncı, iki markaya hizmet veren servislerde servise giren araç sayısının artması ile servislerin cirolarında da artış olacağını kaydetti.


Şuana kadar 7-8 bayi ile anlaşma imzaladıklarını açıklayan Büyükakıncı, altyapı çalışmalarının bittiğini ve Kasım 2013 sonu itibariyle minimum 25 bayiinin çift markalı olarak hizmet vermesinin hedeflendiğini söyledi. 

     

“Müşteriler birleşmeden memnun”



Birleşmenin müşteriler ve servislerde oluşturduğu algı ve marka imajı konularına da değinen Mete Büyükakıncı, birleşmenin ardından marka imajının yükseldiğini söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Volvo Trucks ve Renault Trucks güçlerini Volvo Grup altında birleştirdiler. Bu bizim imaj gücümüzü yükseltti ve her iki markanın da imajının artmasını sağladı. Çünkü artık dünyada hiç kimse tek başına var olamıyor,  bunu bir sürü şirketin zayıflamasından görüyoruz. Bu iki marka da kurumsal olarak çok güçlü yapısı olan markalar. ‘7 Kız Kardeş’ten 2’si grubumuz bünyesinde. Bu zaten başlı başına imajımızı güçlendiriyor. Müşteriler de özellikle tek çatı altında servis alabilmekten çok memnun olduklarını belirtiyorlar. Çift servis ile otokontrolün yükseldiğini ve bunun da kaliteyi getirdiğini söylüyorlar. Bayilerimiz de yaptığımız kontratlarımızı çok beğeniyor.”


Büyükakıncı, birleşme sürecinde en hızlı giden ülkelerden birinin Türkiye olduğunu da kaydetti.

Hem Volvo hem de Renault Trucks’ın ürün gamını yenilediğinin altını çizen Büyükakıncı, Türkiye’de her iki markanın da Türkiye’de Avrupa ile aynı zamanda araçları devreye alacaklarını ve isteyene Euro 6 araçların satışını gerçekleştireceklerini vurguladı.


“Volvo Group dünyanın en büyük ağır kamyon üreticisi olacak”

Volvo Grup’un cirosunun yüzde 70’e yakınının kamyon ve servis satışından oluştuğunu aktaran Mete Büyükakıncı, Volvo Grup’un dünya çapında ticari anlamda taşımacılık çözümleri sunan bir şirket olduğunun altını çizdi. Volvo Group bünyesinde 5 marka olduğunu hatırlatan ve bir senedir konuşulan Dongfeng markasının gruba katılmasıyla birlikte dünya birinciliği için çok önemli bir adım daha atmış olacaklarını vurgulayan Büyükakıncı,“2014 yılında markanın satınalınması kesinleştiği zaman Volvo Group dünyanın en büyük ağır kamyon üreticisi olacak” diye konuştu.


Mete Büyükakıncı, Volvo Grup bünyesinde 5 kamyon markası olduğunu ancak bunlardan sadece Volvo Trucks ve Renault Trucks ile Türkiye’de hizmet verdiklerini hatırlatarak, “Bu 5 marka bizim elimizdeki kozlar. Altıncısı da geliyor. Güçlü bir büyüme sağlayacağız, sağlıklı büyüyeceğiz derken elimizdeki kartlar bunlar” dedi. 

Toplantıda soruları da yanıtlayan Büyükakıncı, Volvo Group Trucks’ın kendi yatırımı olan servislerin Türkiye’nin farklı illerinde de hizmete alınıp alınmayacağına dair gelen soru üzerine, “Kısa ve orta vadede İstanbul dışında böyle bir yatırım düşünmüyoruz. İstanbul’da güçlü bir bayi ağımız var ve İstanbul ile devam edeceğiz” diye yanıtladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77