• BIST 8718.11
  • Altın 2247.714
  • Dolar 32.332
  • Euro 35.1694
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 3 °C

Volvo Trucks 2020’de Büyümesini Sürdürdü

Volvo Trucks 2020’de Büyümesini Sürdürdü
Temsa İş Makinaları’nın distribütörlüğünü üstlendiği Volvo Trucks, müşteriyi odağına alan hizmet yaklaşımını, pandemi sürecindeki hizmet ve yenilikleri ile yeni döneme ilişkin hedeflerini paylaştı.

2017 yılı itibarıyla Türkiye distribütörlüğünü Temsa İş Makinaları’nın yürüttüğü Volvo Trucks, 2020 yılı pandemi sürecini ve gelecek hedeflerini değerlendirdi. 2020 yılı Eylül ayında distribütörlük tarihinin en yüksek satış adedine ulaşan Volvo Trucks, bütçe hedefinin üzerinde bir performans sergiledi. 2020 Kasım kümüle toplam çekici pazarında, %152 büyüme ile %7,4 pazar payına ulaştı. Satış sonrası hizmetleriyle de fark yaratan Volvo Trucks, gelecek dönemde büyüme hedefleri doğrultusunda Pazar payını çift hanelere taşımayı hedefliyor.

Teknoloji ve inovasyona yaptığı yatırımlarla yenilikçi bir imaja sahip olan Volvo Trucks, her türlü hava şartı ve çalışma koşuluna uygun, güvenliği kanıtlanmış, dayanıklı, yüksek konforlu ve çevreci araçlar üretiyor. Marka bu yıl içinde, orta ve ağır segment kamyonlardan oluşan kapsamlı ürün gamına elektrikli kamyonları da dahil edeceğini duyurmuştu. Avrupa’dan başlayarak dünya geneline yayılacak bu ürün gamıyla Volvo Trucks, sıfır karbon salınımlı ulaşım ve sürdürülebilir mobilite yolunda önemli bir adımı da atmış oluyor.

Hizmet şirketi yaklaşımı

Müşteri odaklı yaklaşımı ile sadece satış değil, çözüm odaklı bir hizmet şirketi olarak faaliyetlerini sürdüren Volvo Trucks, zorlu geçen pandemi döneminde de satış ve satış sonrası hizmetlerle finansman çözümlerini bir bütün olarak sunmaya devam etti. Sürekli genişleyen yetkili satıcı ve servis ağıyla müşterilerinin yanında olmayı sürdürdü.

“Müşterilerimizle birlikte büyümeye devam edeceğiz”

2021’e yönelik umutlu olduklarını dile getiren Kamyon Satış ve Satış Sonrası Hizmetler Direktörü Kıvanç Kızılkaya basın toplantısında Volvo Trucks işbirliğiyle ilgili şunları aktardı: “İsveç’in güçlü markası Volvo Trucks ile 2017 yılında stratejik bir iş birliğine imza attık ve 3 yılı geride bıraktık. Biz sadece bir satış firması değil, aynı zamanda bir hizmet firması ve müşterilerimizin uzun soluklu çözüm ortağıyız. Onların ihtiyaçlarına uygun en doğru çözümü bulmak için daima onların yanındayız. Volvo Trucks ile bizi buluşturan ve bu 3 yılda bizi ileriye taşıyan ortak paydamız, daima müşteriye hizmet vizyonumuz oldu. Bu iş birliğinde bizim ana hedefimiz, pazar payımızı yukarıya çekmekti ve bunu başardık. Önümüzdeki dönemde satış ve satış sonrasında büyüme hedefimizi gerçekleştirerek; çift haneli pazar payına ulaşmayı istiyoruz. Bunun için nitelikli şekilde iş alanımızı, yetkili satıcı ve servislerimizi genişletiyor, sürekli ve sürdürülebilir eğitim ilkemizle hem müşterimize hem de teknik anlamda yetkili servis ağımıza büyümede destek oluyoruz. Amacımız, yeni açılan yetkili servis noktalarımız ile ülkenin dört bir yanındaki müşterilerimize hızlı çözüm sunmak, verimliliklerini artırmak ve işlerine değer katmak.”

“Her koşulda müşterilerimizin yanındayız”

Kamyon Satış ve Satış Sonrası Hizmetler Direktörü Kıvanç Kızılkaya

Pandemi sürecinde müşterilerinin daima yanında yer aldıklarının altını çizen Kızılkaya, müşterilerine verdikleri desteklerle ilgili olarak da şunları dile getirdi “Her zaman belirttiğimiz gibi çalışanlarımızın, iş ortaklarımızın ve ailelerimizin sağlığı bizim en önemli önceliğimiz. Bu süreçte, çalışanlarımızın, yetkili satıcı ve servislerimizin ve bununla paralel müşterilerimizin sağlığını ön planda tutacak tüm önlemleri aldık. Yetkili satıcı ve servilerimizde aldığımız önlemler sayesinde, daha sağlıklı çalışma ortamı ile hizmet vermeye başladık. Mavi Kontrat sayılarımızı artırarak randevu sistemi ile servislerimize araç kabullerini düzenleyerek müşterilerimizin sağlıklı hizmet almasını sağladık. Böylece sektörümüzün bel kemiği şoför arkadaşlarımızın servislerimizde geçirdiği süreyi kısaltarak, riski minimuma indirmeyi hedefledik. Bakımı ve onarımı tamamlanan araçlar dezenfekte edilerek, maske ve sosyal mesafe kurallarına dikkat eden teknisyenlerimiz tarafından teslim ediliyor. Bir yandan kendi sağlığımızı ve toplum sağlığını korumak, bir yandan da işimizin sürekliliğini sağlamak için üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız.

Yol Yardım ve İletişim Hattı ile ücretsiz sürücü eğitimi gibi hizmetlerimizle de müşterimizi desteklemeye devam ediyoruz. Tüm bunların yanı sıra; Volvo Trucks Action Service hizmetimizle, uluslararası nakliye yapan araçların Avrupa sınırları içinde arıza yaşaması durumunda da yanındayız.”

“Uzun yol taşımacılığında elektrikli araçlar önem kazanıyor”

Sektörde sürdürülebilir geleceği sağlamak için Volvo Trucks’ın ürün gamında yer alan ağır hizmet tipi elektrikli kamyonların sayısını hızla artırmayı ve müşterilerine katkıda bulunmayı hedeflediklerini belirten Kızılkaya, Volvo Trucks elektrikli ürün gamıyla ilgili şunları dile getirdi: “Volvo Trucks, Ar-Ge ve inovasyona verdiği önemle çevreci nakliye çözümleri de sunuyor. Bu bağlamda, otonom ve elektrikli taşımacılığa yönelik kentsel ulaşıma uygun araçları bulunuyor. Volvo Trucks, önümüzdeki 10 yıl içerisinde zorlu koşullara ve uzun yol taşımacılığına yönelik, daha uzun menzile sahip elektrikli ve yakıt hücreli elektrikli kamyonları da satışa sunacak. Bu sürecin ikinci yarısında ise hidrojen yakıt hücreli elektrikli kamyonların satışına başlanması planlanıyor. 2040 yılına kadarsa, Volvo Trucks ürün yelpazesinin, fosil yakıt kullanmayan kamyonlardan oluşması hedefleniyor.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77