• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Volvo’dan Yurtiçi Taşımacılık İçin 11 Litre Motorlu FM Çözümü

Volvo’dan Yurtiçi Taşımacılık İçin 11 Litre Motorlu FM Çözümü
VOLVO Kamyon, Volvo FM çekici için ilk defa kullandığı, yeni 11 litrelik bir motor geliştirdi. Dünya lansmanı geçtiğimiz Haziran ayında İsveç’in Göteborg şehrinde gerçekleştirilen FM11, Rahmi Koç Müzesi’nde gerçekleştirilen basın toplantısıyla

VOLVO Kamyon, Volvo FM çekici için ilk defa kullandığı, yeni 11 litrelik bir motor geliştirdi. Dünya lansmanı geçtiğimiz Haziran ayında İsveç’in Göteborg şehrinde gerçekleştirilen FM11, 17 Aralık 2008 Çarşamba günü Rahmi Koç Müzesi’nde gerçekleştirilen basın toplantısıyla Türkiye pazarına sunuldu.

11 litrelik motor ile FM çekici, ağırlığa duyarlı uygulamalar için çok ideal bir yük kapasitesi sunuyor. Yük kapasitesini artırırken 11 litrelik motoru sayesinde yüksek performans ve yakıt verimliliği sağlıyor. Böylece Volvo FM11, yurtiçi ve yakın mesafe uluslararası taşımacılık için ideal bir çözüm olarak ön plana çıkıyor.

11 litrelik motor, D13’den 140 kg daha hafif

Düşük ağırlığı ile yeni 11 litre motorlu Volvo FM, yüksek performans sağlıyor. 11 litrelik motor, daha büyük olan D13 motorundan yaklaşık 140 kg daha hafif olduğu için yük kapasitesi de artıyor. Böylece daha fazla yük taşıyabiliyor. D11 motor yurtiçi ve yakın mesafe taşımacılığının vazgeçilmez unsurları yüksek performans ve yakıt verimliliği ile ideal bir iş ortağı oluyor. Güçlü yürüyen aksam, üst düzeyde sürücü konforu, en yüksek yük kapasitesi ve yakıt tasarrufunu birleştiren 11 litrelik FM çekici, büyüme potansiyeli olan alanlardaki müşteriler için büyük avantaj sağlıyor. Toplam taşımacılık çözümleri ile FM11, yurt içi veya yakın mesafe uluslararası taşımacılık yapan müşterilerin tüm ihtiyaçlarını karşılıyor.


Yeni 11 litrelik motor, SCR egzoz gazı işleme sistemi sayesinde yakında Türkiye’de yürürlüğe girecek olan Euro 4 standartlarını karşılayacak şekilde tasarlandı. Bu yeni motor ile Volvo FM çekici, biri 390 hp gücünde ve 1880 Nm tork üretimiyle, diğeri 430 hp gücünde ve 2100 Nm olmak üzere iki versiyon olarak satışa sunuluyor. Motor, hem yüksek hem de düşük devirlerde çok iyi güç çıkışı sağlıyor. Ekonomik devir aralığı 1,050 ila 1500 dev/dak olan D11 motoru ile maksimum torkun yüzde 95’i bu aralık dahilinde kullanılabiliyor.

Güçlü motor, keyifli sürüş ve kullanım kolaylığı sunan 11 litrelik FM çekici, yüksek performans ve yakıt tasarrufu ile ön plana çıkıyor. Hafif 11 litre motoru sayesinde yakıt tasarrufu sağlayan FM 11’in ayrıca Volvo I-Shift şanzımanı ile donatılmış olması yakıt tüketiminin düşürülmesi için büyük katkıda bulunuyor. Dünyanın en hızlı vites değiştiren otomatikleştirilmiş manüel şanzımanı olan I-Shift ile en kalifiye sürücünün en verimli sürüşünden bile daha az yakıt tüketimi sağlanabiliyor.

Magnusson: “FM11 ile bu segmentte hakettiğimiz pazar payını elde edeceğiz”

11 litrelik Volvo FM, FM serisinin diğer kamyonlarıyla aynı şekilde tasarlandı. Yeni farlar, güneşlikler ve yeni bir Globetrotter simgesi gibi değişiklikler yapıldı. Kabin içi, güvenli sürüş ve esnek saklama için en uygun koşulları sağlamak üzere tamamıyla yeniden dizayn edildi.

Volvo Kamyon Türkiye Genel Müdürü Ulf Magnusson, FM11 ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Güçlü yürüyen aksam, üst düzeyde sürücü konforu ile en yüksek yük kapasitesini birleştiren 11 litrelik motor, büyüme potansiyeli gördüğümüz alanlardaki müşterilerimiz için üretildi. Testlerimiz hem yakıt tüketimi hem de performans açısından mükemmel sonuçlar verdi. Volvo FM 11 litrelik motorun, segmentinde lider ve yurt içi taşımacılık için cazip bir çözüm olacağına inanıyoruz. Volvo Kamyon olarak uzun mesafe taşımacılığı ve inşaat sektörüne yönelik ürünlerimiz ile pazarda ayrıcalıklı bir konuma sahibiz. FM11 için hedef müşterilerimiz ise Türkiye’deki yurtiçi ve bölgesel taşımacılık şirketleri olup bu segmentte hak ettiğimiz payı elde edeceğimize inanıyoruz.”

Kadıköy’deki merkez ofislerine bu sene içerisinde taşındıklarını, ayrıca yedek parça merkezlerinin faaliyet gösterdiğini ifade eden Magnusson, “Türkiye’deki teknisyenlerin içerdiği eğitim merkezimiz var. Şimdilik 190 civarı çalışanımız bulunmakta. Gelecek yıllarda bu sayının artmasını düşünüyoruz. Türkiye bizim için oldukça önemli bir pazar. Geçen haftada parça dağıtım merkezimizi Gebze’ye taşıdık. Schenker Arkas’ın dağıtım merkezi ile aynı lokasyondayız. Bu bölüm, bizim Avrupa’da yer alan en iyi parça dağıtım merkezlerimizden birisi. Başarı oranı çok yüksek, elbette servisin müşteri memnuniyeti açısından büyük önemi var” şeklinde konuştu.

“Tarihi açıdan bakıldığında Volvo Türkiye’de inşaat ve iş makineleri segmentinde orta kısımlarda seyrediyor” diyen Magnusson, FM11 ile yurtiçi taşımacılığına girmek istediklerini, iki motor seçeneği ile çıkardıklarını ve bugünden itibaren yurtiçinde satışta olduğunu kaydetti.

Ayrıca izin verilen 40 ton toplam katar ağırlığına sahip olup, tehlikeli madde taşımak üzere onaylanan 11 litre motorlu Volvo FM, 4x2 veya 6x2 çekici olarak satışa sunuluyor.

I-Shift tercih nedeni olacak

Nakliye sektörünü etkileyen bir diğer etkeninde yakıt maliyetleri olduğu konusuna, “Adblue katkı maddesi kullanıyor olmamız, yakıtta da teknoloji kullanacağımız anlamına geliyor. Volvo’nun taşımacılık sektörüne kazandırdığı bir diğer yenilik de I-Shift. Müşteri manuel şanzıman tercih ediyor ancak bizim sunduğumuz I-Shift bütün avantajlarıyla kabul ediliyor olacak” şeklinde değinen Magnusson, altyapının sağlam olduğunu ve bu altyapı üzerine en konforlu kabinlerden birini yerleştirdiklerini söyledi.

Magnusson, özet olarak 80 yıl önce başlatılan ana değerlerin, yani kalite, güvenlik ve çevreye saygılı yaklaşımın hala gözetildiğinin, gelecekte de devam edeceğinin altını çizerek bu özellikleri gözeten taşımacılara da bu aracın oldukça iyi bir fırsat olduğunu söyledi.

Volvo FM11 motorunun D13’ün maliyetlerine göre daha avantajlı olduğuna değinen Magnusson, yurtiçi taşımacılığa odaklandıklarını ancak FM11’in uluslararası taşımacılıkta da başarılı olabileceğini kaydetti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77