• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 24 °C

Yeni Caddy Otomatik Türkiye’de

Yeni Caddy Otomatik Türkiye’de
Volkswagen Ticari Araç, Yeni Caddy Otomatik ile sınıfının ilk ve tek otomatik şanzımanlı ticari aracını pazara sunuyor.

Yeni Caddy Otomatik’in sahip olduğu Volkswagen tarafından geliştirilmiş olan DSG şanzıman teknolojisi, yakıt ekonomisiyle ünlü TDI motorların otomatik şanzıman konforunu sunarken de düşük yakıt tüketmesi fikrinden doğdu. DSG şanzıman teknolojisi geliştirilirken, yarış araçlarında kullanılan vites kutusu konseptinden faydalanıldı. DSG şanzıman, 6 ileri, 1 geri vites kademeli manuel şanzıman sisteminde, iki adet çoklu ıslak plakalı kavramanın paralel yerleştirilmesiyle çalışıyor. Bu kavramalardan biri devredeyken diğeri bir sonraki vites geçişi için hazır bekliyor. Bu özgün ikiz kavrama tasarımı, vites değişikliğini sadece 3 - 4 milisaniyede sağlayarak, vites değiştirmede çekiş kuvvetinin kesilmesini engelliyor. DSG teknolojisinin sağladığı bu ataklıkla, Yeni Caddy Otomatik  0 – 100 km/h’e sadece 13.3 saniyede ulaşıyor. DSG teknolojisi, sadece hızlı vites değişiklikleriyle ataklık ve sportiflik sağlamakla kalmıyor, otomatik şanzımanın sürüş konforunda TDI motorun düşük devirde yüksek tork özelliğini de koruyor.


166 km/h’lik azami hıza sahip olan Yeni Caddy Otomatik, sportif kullanımı tercih edenler için manuel kullanım imkanını da sunuyor. Vites kolunun öne itilmesi ile bir üst vitese, arkaya çekilmesi ile ise bir alt vitese geçiş sağlanıyor.

Manuel şanzıman esasına dayanması sayesinde, yakıt tüketimi standart otomatik vitesli araçlara kıyasla çok daha düşük olan Yeni Caddy Otomatik’in 100 km’de yakıt tüketimi 90km/h sabit hızda ve yarı taşıma kapasitesinde 5.5 litre.

Otomatik ve manuel şanzımanın ideal sentezi olan DSG teknolojisi, tüm Volkswagen’lar gibi çevreye duyarlı. Yeni Caddy Otomatik, sınıfının tek Euro 4 egzost emisyon standardına sahip aracı olarak da dikkat çekiyor.

Caddy Panelvan Otomatik 33.719 YTL, Caddy Kombi Otomatik ise 37.820 YTL’den başlayan tavsiye edilen anahtar teslim fiyatlarıyla satışa sunuluyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77