• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Yeni Fiat Scudo Sonbahar’da Türkiye’de

Yeni Fiat Scudo Sonbahar’da Türkiye’de
FIAT, ticari araçlar ailesinin en yeni üyesi olan Yeni Scudo’yu piyasaya sundu. Modern tasarımı, güçlü motoru ve sunduğu konforuyla dikkat çeken yeni Scudo, üç farklı modelde sunuluyor.

FIAT, ticari araçlar ailesinin en yeni üyesi olan Yeni Scudo’yu piyasaya sundu. Modern tasarımı, güçlü motoru ve sunduğu konforuyla dikkat çeken yeni Scudo; Combi Standard, Panorama Family ve Panorama Executive olmak üzere üç farklı modelde sunuluyor. Yılın son çeyreğinde Türkiye’de piyasaya girecek olan Yeni Scudo’nun lansmanı 19-20 Nisan 2007 tarihlerinde İtalya’nın Portofino kentinde gerçekleştirildi.

Hafif ticari araçlarda Avrupa pazarında pazar payını 10,9’a ulaştıran Fiat’ın, son 15 ayda tamamıyla koleksiyonunu yenilediğini ifade eden Fiat Hafif Ticari Araçlar CEO’su Franco Miniero, ürün gamı içinde asıl öne çıkan aracın Yeni Ducato olduğunu söyledi.

Miniero: “Biz kişiliği olan bir markayız”

Sadece on ay içinde 115 bin sipariş alan yeni Ducato’nun 2007 Mart’ında 15 bin 800 sipariş aldığını belirten Miniero, “Başarılarımız bu kadar değil; Scudo da Ducato’nun başarılarını adım adım takip etmekte. Üç ayı aşkın bir süre içinde toplam 10 bin 400 Yeni Scudo siparişi aldık. Bu da bir önceki modelin bir yıl içinde elde ettiği toplam siparişin yüzde 50 daha fazlası anlamına geliyor” dedi.

Fiat olarak yeni alanlar ve yeni müşteri segmentlerine açılmaya hazır olduklarını kaydeden Miniero, Fiat otomobil grubunun dört markasından bir tanesi olduklarını ve bu gruba ait olmanın kendilerine güç sağladığını bildirdi.

“Biz kişiliği olan bir markayız” diyen Miniero, marka olarak özellikle profesyonel ulaşım sektörünü amaçladıklarını ve Fiat’ın, profesyonel yolcu ulaşımı için ayrı bir markası olan tek imalatçı olduğunu açıkladı.


Ticari Araçlar ismini Fiat Profesyonel olarak değiştirdi

Giderek rekabetin arttığı dünya pazarında Fiat’ın yaklaşımını en iyi özetleyen kelimenin ‘profesyonel’ olduğunu ifade eden Miniero, sözlerini şöyle sürdürdü: “Müşterilerimiz her zaman profesyoneller. Yeni modellerin tasarımı, araçların üretimi, satış ve satış sonrasında ihtisaslaşmış bir yapımız var. Bugünden itibaren Fiat Ticari Araçlar ismini Fiat Profesyonel olarak değiştirmiş durumda. Bizim profesyonelliğimiz bir gecede karşımıza çıkan bir şey değil. Geçmişe dayanan köklü bir kavram bu. İhtisaslaşmış yaklaşımımızın en görünür örneklerinden bir tanesi satış ağımızdır. Bu bizim için stratejik bir değer. Satış ağı bizim müşteri ile aramızda bulunan bir arayüz. Avrupa’da bin 400 tane Fiat ticari araç bayi bulunmakta. Bu bayilerin spesifik eğitimden geçmiş bir iş gücüne de sahip olması gerekiyor. Biz de satış gücümüzün profesyonelliği konusunda çok büyük bir atılımda bulunduk. Çünkü bu son derece zor bir konudur ve ayrıntılı eğitim gerektirmektedir. Çok çeşitli eğitimler verdik. Fiat olarak tasarım, bilgi teknolojileri,organizasyon gibi hizmetleri de ihtisaslaşmış bir şekilde veriyoruz.”

Miniero, Yeni Scudo'nun yılın son çeyreğinde Türkiye pazarına sunulacağını söyledi.

Mannina:  “Scudo Panorama bir kalite atılımıdır”

Miniero’dan sonra söz alan Fiat Hafif Ticari Araçlar Ürün Müdürü Antonino Mannina ise; kendi segmentinde piyasanın lideri ve aktörü olabilecek bir aracı piyasaya sunduklarını belirtti.

Combi ve Panorama seçenekleri ile sunulan Yeni Scudo’nun, Combi Standart modelinin araçlarıyla birlikte çalışanlardan oluşan ekipleri taşımak için ideal bir model olduğunu kaydeden Mannina, konfor ve şık bir tasarım arayan aileler için de Panorama Family, VIP yolcuların taşınması için ise Panorama Executive modellerinin bulunduğunu açıkladı. 

Scudo Panorama’da günümüz gereksinimlerini karşılarken gelecekte ortaya çıkabilecek arzuları da göz önüne almaya çalıştıklarını vurgulayan Mannina, “Scudo Panorama bir kalite atılımıdır” dedi.

Yeni Scudo’nun, mevcut Scudo’nun MPV yapısına sahip bir Van olduğunu bildiren Mannina, kontrol ve konfor gibi özellikleri geliştirilen aracın; artan hacim ve taşıma kapasitesi, performans, sağlamlık, güvenlik gibi özelliklerin yeni Scudo’yu sınıfının yeni lideri yapacağını ifade etti.

Yeni Scudo serisinde yolcu taşıma için hem profesyonel hem de özel kullanım amaçlı, buzlu ve yarı buzlu camlı, 5-9 koltuklu, kısa ya da uzun aks açıklıklı araçlar arasından seçim yapılabileceğini söyleyen Mannina, “Yeni model, zorlu, bilgi düzeyinin yüksek olduğu bir pazar segmentinin ve faaliyet konusu ya da aracın kullanım alanı anlamında çeşitlilik gösteren müşterilerin ihtiyaçlarına yöneliktir” şeklinde konuştu.  


Üç farklı motor seçeneği...

Performansı, düşük çalıştırma maliyetleri yanında çevreye duyarlı üç adet Multijet motor seçeneği ile sunulan Yeni Scudo’nun 1.6 90 Multijet motoru 4000 d/dak. da 66 kW maksimum güç çıkışı ve 1750 d/dak. da 180 Nm tepe torkuna ulaşıyor. 2.0 120 Multijet 4000 d/dak. da 88 kW maksimum güç üretirken 2.0 140 Multijet Power ise 4000 d/dak. da 100 kW maksimum güç sağlıyor.  

Yüksek enjeksiyonlu basıncı (1600 bara kadar) motor devri ve enjekte edilen yakıt miktarından bağımsız olarak yöneten Multijet sistemi ile motorun her devrinde genellikle gerçekleşen iki enjeksiyonun yerine 5 adete kadar enjeksiyon yapılabiliyor. Tüm durumlarda istikrarlı çalışma, esneklik ve bu motorları benzinli motorlarla hemen hemen aynı hale getiren hızlı reaksiyonların elde edildiği Yeni Scudo’nun motoru sessiz oluşu, azalan emisyon ile birlikte artan performans ve aracın kullanılabilirliğini geliştiren motor verimliliği ile de dikkat çekiyor.

Gövde yapısı en dinamik hareket özelliklerini sağlayacak şekilde tasarlanan Yeni Scudo’nun ön süspansiyonu üçgen alt payandalar ve kayma önleyici çubuğa sahip MacPherson tipi ve bağımsız tekerlek tipinin kullanılmış olması, geometrinin tam olarak kontrol edilmesini mümkün kılarak araçta konforun yanında lastik aşınmalarında önemli azalmalar sağlıyor.

Torsiyon aksı tipi olan arka süspansiyon ise yarı deformasyonlu; Panhard çubuğu bulunan Yeni Scudo, bu yapısı ile hafif ticari araçların sıklıkla kullanıldığı zorlu yük ve çalışma koşulları için uygun koşullar sunarak dinamik hareket özellikleri, aktif güvenlik ve konfor sunuyor.

Aynı zamanda isteğe bağlı olarak arka tarafta otomatik seviyeli havalı süspansiyonun takılabildiği yeni Fiat Scudo’da hidrolik ve elektrohidrolik olmak üzere merkezleme ve hassaslık özelliklerini artıran iki tip direksiyon sistemi bulunuyor.

Scudo yeni tasarımında ergonomi ve konforda iddialı

Ön camın ileriye yatık konumu ve geniş camlarıyla yüksek düzeyde genişlik olgusu vermek amacıyla tasarlanan Yeni Scudo, 4,80 ve 5,13 metre olmak üzere iki farklı dış uzunluk, 1,89 ve 2,20 metre yükseklik seçenekleriyle pazara sunuluyor.

10 farklı gövde renk seçeneği bulunan Yeni Scudo’da geniş yan sürtünme şeritleri, geniş tampon ve kapı tutacakları ile güç ve dayanıklılık vurgulanmak istenirken, arka uçta yüksek kapasite ve kolay yüklenebilirliği vurgulamak için kare hatlar kullanılmış.

Kabin içi özellikleri ile de dikkat çeken yeni Scudo’nun, tavan altındaki capucine rafı, gösterge paneli üzerindeki kilitlenebilir torpido gözü, kapı panelleri, eşya bölümleri gibi özellikleri kabini pratik hale getirirken, yeni gösterge paneli üzerindeki çeşitli butonlar ile merkezi kilit, arka yükleme alanının kapatılması, çocuk kilidinin etkinleştirilmesi gibi işlemler kolayca yapılabiliyor.

Yeni modelde ergonomi, akustik, iklimlendirme ve titreşim konularına da önemli ölçüde özen gösterilen Yeni Scudo’da alçak yükleme zemini ve geniş kapılar, arka ve sürgülü yan kapılar kolay erişim sağlarken, ses ekipmanları ve telematik ekipmanlar daha keyifli bir sürüş sağlamayı amaçlıyor.

Daha rahat bir oturuş, yüksek güvenlik ve konfor göz önünde bulundurularak tasarlanan koltukları ile yeni Scuudo ergonomik duruş ve konforu sunmayı da amaçlıyor.

Yeni Scudo’da güvenlik de ön planda

Tasarımında, yolcular için üst düzeyde engelleyici, aktif ve pasif güvenlik önlemlerinin sağlanmasının amaçlandığı araçların tüm modellerinde ön tekerleklere 304x28 mm havalı diskler, arka tekerleklere ise 290x14 mm diskler bulunuyor.

Yeni Scudo'da, frenlerin kilitlenmesini engellemek amacıyla frenleme etkisini dört tekerleğe eşit olarak dağıtan ve daima araç üzerinde tam kontrolü garanti eden EBD ile tamamlanan ABS kilitlenmeyen fren sistemi de bulunuyor. Sistem aynı zamanda tekerleklerin yol tutuş koşullarını ve fren balatalarının etkinliğini düzenleyerek balataların aşırı ısınmasını engelliyor. Standart ekipman olan HBA (Hidrolik Fren Desteği) sistemi ise; acil frenleme sırasında frenleme devresinin basıncını artıracak şekilde elektrohidrolik fren desteği sağlıyor. Acil durumlarda aracın manevralarına müdahale eden bir aktif güvenlik sistemi olan ESP sistemi de aracın satıldığı pazara göre isteğe bağlı ya da standart ekipman olarak sunuluyor. Cihaz boyuna ve enine yol tutuşu sürekli kontrol altında tutarak aracın patinaj yapması durumunda, rotanın korunması amacıyla müdahale ediyor.

ESP sisteminin bir parçası olan ASR (Patinaj Önleyici Sistem) frenleri ve motor kontrolünü kullanarak tüm hızlarda çekişi optimum seviyeye getiriyor. ABS sensorları tarafından ölçülen motor devrine göre cihaz, kayma derecesini hesaplayıp iki farklı kontrol sistemini etkinleştirerek yol tutuşu tekrar sağlıyor.

Aktif güvenlik önlemleri dışında pasif güvenlik önlemlerinin de bulunduğu araçta, sürücü hava yastığının yanı sıra ön taraftaki yolcu için 100 litrelik hava yastığı (devre dışı bırakılabilir) ve yan hava yastıkları bulunuyor. Perda hava yastıklarının da isteğe göre sunulduğu yeni Scudo’nun tüm koltuklarında emniyet kemeri bulunuyor.

Yeni Scudo’nun tüm modellerinde darbe durumunda piroteknik cihazlardan herhangi birinin devreye girmesi halinde yakıt beslemesi kesiliyor, kaza lambaları etkinleşerek kapı kilitleri otomatik olarak açılıyor.

Modele bağlı olarak manuel ısıtıcı/fan veya klima sistemi ya da otomatik klima sistemi bulunan araca, soğuk iklimlerde rahat bir iç sıcaklığın sağlanabilmesi amacıyla istek üzerine Webosta ısıtıcı takılabiliyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77